Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
06.12.2011 01:04 - Ако Русия и Пакистан прекроят маршрутите за доставки на НАТО в Афганистан, това ще стане смъртоносно за войските на коалицията
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 526 Коментари: 0 Гласове:
0



Автор: zahariada

Ако Русия и Пакистан прекроят маршрутите за доставки на НАТО в Афганистан, това ще стане смъртоносно за войските на коалицията

Източник 

1.12.2011

image

Според експерти по отбраната, заплахата, Русия да отреже наземните маршрути за доставки за войските на НАТО в Афганистан може да превърне военната зона в смъртоносен капан. Те казват, че Пакистан трябва да използва възможността да стане една мирна и благоденстваща, излизайки от американската война.

Русия заплашва да отреже маршрутите за доставки на НАТО в Афганистан, ако алиансът не направи компромис, относно плановете си за противоракетна отбрана.(ПРО)  "Ако НАТО не даде сериозен отговор на този въпрос, ние ще се справим с него в плоскостта на други отношения," пише един руски новинарски източник. Може да бъде предмет на преразглеждане на отношенията между Русия и НАТО в Афганистан.

Пакистан вече е намалила маршрутите за доставка след атаката на НАТО, при която бяха убити 26 пакистански войници. Хамид Гюл, генералът в оставка, заяви, че Русия ще използва всяка възможност да си отмъсти на американците, и е време да го направят. Той каза, че Русия иска да си сътрудничи с Пакистан, и Пакистан трябва да преразгледа политиката си към Русия. "Американските войски и войските на НАТО в Афганистан се задъхват и е време Пакистан да се възползват от възможността, която те пропуснаха на 9 / 11, за да си възвърне уважението и суверенитета", казва Гюл.


Той отбеляза, че американците ще трябва, рано или късно, да напуснат Афганистан, и ще питат за концесиите, а Пакистан трябва да преговаря с тях на излизане. Ако Русия отреже маршрутите за доставка, то пътя ще трябва да минава от Грузия в Баку, Азербайджан и по-нататък, което означава, че НАТО никога няма да си получи доставките, казва Гюл.

"Сега, войските на НАТО ще трябва да излязат по същия начин, както излязоха от Виетнам, и отново, използвайки въздушното пространство на Пакистан, тъй като Иран никога няма да си даде пространството на САЩ", казва генералът в оставка. Той отбелязва, че войната срещу тероризма, която започна срещу собствения си народ ще приключи, а когато американците напуснат Афганистан, ще настъпи мир.

Военният анализатор Мария Султан заяви, че ако руснаците също блокират маршрутите за доставки на НАТО, би било фатално за войските. "Те буквално ще бъдат блокирани в Афганистан, с 90 хиляди войници, и тъй както те признават, че имат запаси за 3 месеца, което всъщност означава, че техните резерви са изчислени на 2 месеца, след което НАТО ще трябва да снабдява войниците си по въздуха, но в този случай ще оцелеят само 15-20 на сто от 90 000 войници ", казва тя.

Тя отбелязва, че в Афганистан, всичко идва отвън, и бунтовническата дейност през тази година е много активна, а НАТО, съобщава за 700 загинали. Така че, ако Русия реши да блокира доставките, то  "Те ще имат оръжие, но не и боеприпаси, и ако Пакистан реши да блокира преминаването по въздуха на НАТО, за войниците, това ще бъде фатално, и Америка ще трябва да поднови преговорите с Пакистан", казва тя.






Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10052554
Постинги: 7921
Коментари: 3556
Гласове: 6351
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Български исторически календар
4. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
5. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
6. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
7. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
8. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
9. Забравеният д-р Янко Янев
10. Планът "Еврия"
11. Сайт с български бойни знамена
12. Исторически видеоблог
13. "Изгубената България" - исторически сайт
14. Владо Черноземски
15. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
16. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
17. Реалността днес и която идва...
18. Военное обозрение
19. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
20. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
21. РПЦ Царская Империя
22. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
23. Исторически ревизионизъм
24. Вечния Църковен Календар на Светите Отци