Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9988931
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6303
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
01.12.2011 04:43 - Поредна гавра на правителството с желанието на народа относно шистовия газ!
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 2780 Коментари: 7 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Автор: bgzemia

Балкански сондром ли е да се бориш с министъра на екологията за да защитиш чистотата на Българската вода?
Днес управляващите се скриха като плъхове по канцелариите и пренебрегнаха стеклите се от цялата страна хора,желаещи да присъстват на заседанието по повод налагане на мораториум върху проучванията и добива на шистов газ. Излъгани за пореден път бяха гражданите на България,които пренебрегнаха личните си здължения по места и пътуваха до столицата ,водени единствено от загрижеността си към майката земя. Хора,които чувстват за свое първо задължение грижата за онова,което ни е дадено да ползваме само временно и да оставим чисто и непокътнато за следващите,които идват след нас. Излъган е и целия Български народ,който от месеци живее с безпокойството на поредното престъпление на работещи във  високите етажи на властта.

Ето линк към документи за организиране на събиране на подписи


image





Гласувай:
6


Вълнообразно


1. chavdar01 - МИ ТО МИНИСТЪРКАТА НА ЕКОЛОГИЯТА
01.12.2011 12:12
И ВОДИТЕ Е ВЕЧНО ПИЯНА.КОГА ДА ВЗИМА ТРЕЗВО РЕШЕНИЕ?
цитирай
2. анонимен - Да, на шистовия газ!
07.12.2011 20:06
Всеки истински българин, патриот, който милее за своята родина и желае нейният просперитет, би се радвал на възможността в България да се открият залежи от газ и страната да стане независима от руския газ.Разбираемо е,че за Русия откриването на газови находища в Европа и по света е против нейните интереси, защото това стеснява газовите пазари от една страна, а от друга страна намалява се цената на газа.Политиката на Русия за защита на своите интереси от откриването на газови находища е да дискридитира американските фирми, които разполагат с технологията за добиване на шистов газ и да внушава на хората,че добивът на шистов газ бил екологично опасен.За това Русия дава луди пари, за направа на манипулативни филми, за подкупване на еколози и екологични организации, журналисти и други общественици да протестират дори срещу проучването за шистов газ, защото те отлично знаят,че ако в България, например се открият значителни залежи от газ, то няма как да спрат здравите и патриотични сили на тази страна да започнат експлоатация на тези природни залежи, за благото на българската държава и в ущърб на руските интереси.
Това, което със съмнителна упоритост сега проповядват българските еколози по същество е против българските интереси и изцяло обслужва руските интереси.Няма нищо по-добро за България да се открият запаси от природен газ и веднъж за винаги да се откъснем от фаталната за нас енергийна и икономическа зависимост от Русия.
Действията на нашите еколози срещу шистовия газ са още по-съмнителни на фона на това,че противно на всякаква икономическа и екологична логика, се готви строителството на ненужната за България руска атомна електроцентрала.Нашите еколози за това мълчат, не протестират.А такава руска ядреня централа ще замърси природата на България за стотици и хиляди години.Вместо да строи ядрена централа, която ще бъде като дамоклев меч над главите на българите, много по- добре ще бъде за България да построи газова централа, захранвана от наш шистов газ.
цитирай
3. samvoin - Аз искам да попитам, в ЮАР и в Еквадор ...
08.12.2011 00:48
Аз искам да попитам, в ЮАР и в Еквадор също ли Русия плаща на правителства и протестиращи, че тези страни отхвърлиха компанията "Шеврон" (Или "шЕврон", забележете?!)?
Или международните експертизи го доказаха, а не руските?
Ако огледате моя блог, той далеч не може да бъде упрекнат, освен от видимо преднамерен лъжец и клеветник - нито в русофилия, нито в каквато и да било "филия" или "фобия"...
Най - малкото, защото той е еднакво "скептичен" - меко казано, към "приятелството" и "доброжелателството" в исторически план на която и да е "велика сила" - спрямо България.
А и само да попитам, без да се ангажирам с позицията колко полезно и вредно е това проучване и без да съм на мнението на съмнителните "еколози" и "зеление" - развяващи у нас при това ЕС - неосъветски знамена: Защо България ако ще добива такъв газ и има такъв газ, да не си направи тя проучванията и добива, а точно некаква си съмнителна наднационална офшорка, с меко казано "недобра репутация" в редица страни - като "Шеврон"?
После, ако се намери и добие тая газ на наша територия, мислите ли, че добива и при това положение, ще е в полза на България и тя ще печели от нея, ще ползва евтина газ или ще е в полза на чуждата офшорка и Бог знае на кои страни и нации (Всъщност, четящите този блог се досещат - онези които ни изкупуват и провеждат така интензивна инвазия, едните от които и налагайки ни своя език и писменост!), но не и на България и българската нация, но само вредите ще са за България?
Че къде е тук логиката или както се казва - "Де е Киро на Кирия"?
цитирай
4. анонимен - Христо Ангелов
08.12.2011 01:27
Ако си истински българин и патриот, трябва решително да застанеш срещу строителството на руската АЕЦ Белене и да приветстваш проучванията за добив на шистов газ в България.Всяка друга позиция е антинационална и вредна за страната.
На въпросът ти: "в ЮАР и в Еквадор също ли Русия плаща на правителства и протестиращи, че тези страни отхвърлиха компанията "Шеврон"
Или международните експертизи го доказаха, а не руските?" ще отговоря следното:
Разбира се,че Русия плаща за цялата кампания срещу американските компании, които проучват и добиват шистов газ.Плаща и то скъпо и прескъпо.Това е стара практика на Русия и тя винаги си е служила с подкупи, лъжи, измами и шантажи в своята политика.Запомни това много добре:НЯМА ДОКАЗАТЕЛСТВА,ЧЕ ДОБИВЪТ НА ШИСТОВ ГАЗ Е ВРЕДЕН ЗА ОКОЛНАТА СРЕДА.В САЩ, кадето екологичните норми са едни от най-строгите в света вече добиват шистов газ и Америка вече трета година изпреварва Русия по добив на газ.От вносител, Щатите се превръщат в износител на газ.Руснаците останаха с пръст в уста, защото те възнамеряваха да разработват газови находища за износ предимно в САЩ.Ами , ако в Европа се открият достатъчно залежи от шистов газ, тогава Газпром направо умира.Ето защо Русия дава луди пари, за да попречи на проучванията и добива на газ.
Можем само да гадаем нашите загрижети "еколози" и журналисти какво са получили, за да проявяват такава активност в антибългарските си прояви, като се обявяват против добива на газ в страната.И в същото време не само мълчат, но агитират за построяването на руската АЕЦ Белене, която първо от екологична гледна точка е изключително опасна и вредна и второ от икономическа гледна точка , съвсем излишна и заробваща България с още по-голямо обвързване с Русия.Христо, помисли и си отговори на следния въпрос:Ако имаме собствени залежи от газ, не е ли по-добре да построим екологично честа газова електрическа централа, която ще е в пъти по-евтина от атомната?
цитирай
5. samvoin - Хубаво е все пак да се представите с ...
08.12.2011 11:50
Хубаво е все пак да се представите с някакъв ник, а защо не и с истинското си име - след като сте назовали моето?
Та на въпроса, ще бъда все пак "сбит":

1. Аз съм ЗА референдуми - общонародни допитвания, преведено на български по всички важни за България и стратегически теми, като:

- Влизане на България в ЕС (На първо място!).

- Валитен борд.

- Плосък данък.

- Фискален борд.

- Конституция на Република България - не на последно място, може би от там трябва да се тръгне.

- Участие на България в чужди войни и мисии - далеч от Балканите.

- Чужди военни бази на наша територия.

- Участие в НАТО.

- Участие във военни блокове.

- Атомни електроцентрали.

- Енергийни проекти - руски, американски, "Южен поток", Бургас - Александруполис, шистов газ, АЕЦ "Козлодуй" и блоковете му, АЕЦ "Белене"...

- Разбира се и продажба земя и недвижимо имущество на чужденци, макар допитването да е излишно тук, защото за всеки нормален българин това трябва да звучи така: "Искате ли да сте роби или свободни?", а също - "Искате ли България - суверенна и на българите, или не?".

Преди тези референдуми, да има КРЪГЛИ МАСИ и разяснителна дейност по тези теми, като се чуят експертни оценки и като всички мнения и страни по темата се допуснат до национален - държавен ефир с еднакво време.
Тогава ясно ще мога да кажа и аз - за или против шистов газ съм, за или против енергийни проекти на Русия...
Сега нима ние знаем плюсовете и минусите на всичко това?
Нима някой ни е показал споразуменията и за едното, и за другото?
Договора за присъединяване към ЕС?
Лисабонския договор?
Договора за членството ни в НАТО - предимства и недостатъци?
Договора за чужди военни бази на наша територия и за наши контингенти в чужбина - кой плаща за тях и какво печели България от всичко това?
Територии ли, пари ли, работни места ли? Или стенещи под асимилация българи в съседство? Бедност, мизерия, глад, безработица и изоставане?
Евтин ток, газ и петрол ли?
Обоснови се, какво спечели България от "дупенето" си пред
цитирай
6. samvoin - Запада, което тотално загуби ко...
08.12.2011 11:59
Запада, което тотално загуби контрол и "перде" в последните 10-16 години?
Какво спечели от тоталното си обвързване със САЩ и въвличането във войни на техна страна - безсмислени, необосновани и даже против интересите на самите американци, срещу довчерашни наши относително коректни търговски партньори в Близкия Изток, от чиито страни дори искат и да инвестират у нас и които имат цялата менделева таблица на горива, а с техните режими можеше и много по - прагматично и равностойно да се разговаря и преговаря, отколкото с режима в САЩ и режимите на Запад?
За Русия в исторически план, този блог е говорил много, че тя например освен Освободителка - което не можем да отречем, два пъти беше агресор и окупатор веднъж на наша територия.
Че тя е участвала доста - и в монархическият си период, и в съветския си период във фалшификации срещу нас, асимилации, кражби на реликви, история, език, култура, писменост и прочие.
За да не се повтарям и не бъда голословен, ще дам линк с обобщение:

http://strannica.blog.bg/politika/2011/12/05/quot-izbori-quot-v-rusiia.862008

Тук могат да се проследят моите коментари.

Добре, ако от Русия и дупенето си пред нея в историята ни, нищо не сме спечелили, какво спечелихме от дупенето си без претенции и условия пред САЩ - прочие видим "юмрук" и "пионка" на Великобритания - наш вековен враг и Израел - враг на Православието и Християнството, първо на първо?
Дайте да погледнем, какво е Великобритания в нашата история?
Дайте да погледнем, какво е ЕС и какво спечелихме от тоя нов - западен СССР? От стария - източен, поне печелехме евтино гориво, а от АЕЦ "Козлодуй" и евтин ток, докато не се извърши националното предателство - да се изнася такъв за чужди страни, а у нас да се продава скъпо - и от монополиста, и сега от чуждия собственик "ЧЕЗ", ама за това ограбване не казвате нищо, а?
А алтернативите на премахване на руския (Доколко е и руски е друга тема...) енергиен монопол, съм ги посочил - единия вариант сближаване с Близкия Изток, пак в рамките на
цитирай
7. samvoin - Евразия, който обаче за жалост м...
08.12.2011 12:05
Евразия, който обаче за жалост минава през Русия, Турция и Гърция, а ние трябва да избираме.
Другия вариант е залагане на свободната енергия и иновациите, които съм показал, че у нас при националистическа власт и добра воля МОГАТ и имат почва у нас.
Мислите ли, че в рамките на ЕС и англо - американско военно присъствие + англо - еврейско изкупуване на България, иновациите ни ще служат на нас, както и добива евентуално на шистов газ и на каквито и да е блага?
Как ще облсужи това България - без протекционизъм, защита на българското чрез мита и чрез задължаване продукцията да обслужва нас евтино?
Без държавни дялове, контрол и регулация?
Без облагодетелстване на България чрез износа, с бартерни сделки или държавен контрол на износа, както и влизане в държавната хазна на евентуално спечелени пари?
Кое гарантира всичко това?
Ако у нас дойде власт, която да поиска всичко изброено, дали властта в САЩ, Брюксел и режимите на Запад първи ще застанат срещу нея, или режима в Русия и Русия - каквито и да са те? Това е друга тема...
Дали АЕЦ е заплаха, защото Русия би дошла при национализъм да ни бомбардира?
А за ХААРП, да сте чували и в Япония, че не беше случайно земетресението?
От къде би дошла заплахата за АЕЦ и нашата екология точно?
Кой би и посегнал повече?
цитирай
Търсене