Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
22.11.2011 02:42 - Борисов: Хиляди Ще Останат Без Работа - "Опасно Близо" (ВИДЕО)
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 661 Коментари: 0 Гласове:
0



Автор: cnyyk

Синдикатите също носят отговорност, че толкова много години са виждали как влакът лети към пропастта, а не са протестирали. Така премиерът Бойко Борисов коментира организираната за 24 ноември стачка на железниците в „Нека говорят... с Росен Петров” по bTV.

По думите му за спасяване на БДЖ няма друг вариант, освен да се съкратят около 2000 души. така предприятието ще започне да харчи толкова колкото произвежда и няма да се налага държавата да продължава да налива пари в него, смята министър-председателят.

„Истински щях да съм щастлив, ако синдикатите бяха стачкували, бяха казвали, че ако така се управлява, ще дойде ден, в който някой няма да може да вади пари от бюджета”, заяви Борисов.

Той допълни, че има заем от Световната банка от 400 милиона лева, които ще бъдат предоставени на железниците след реформата: „Защо на даден селски кантон трябва да седят 7-8 души, като може с камера да се вдигат и да падат бариерите?”, попита премиерът.

За повишаването на пенсионната възраст

Той обясни планираното повишаване на пенсионната възраст с липсата на средства за изплащане на пенсии.

„Държавата вади от парите за училища, здраве, култура, спорт, прехвърляме ги в НОИ, за да се изплатят пенсии. Докога ще го правим? Затова предлагаме увеличението още от 2012 година и се аргументираме”, поясни Борисов.

Според него сегашната икономическа ситуация в Европа и света налага тези мерки: „Ако не го направим ние, ще го направи следващият. Ако и той не се спряви, ще дойде МВФ и ще ни задължат. Защо българите да не покажем на Европа, че можем сами да се контролираме. И на фона на други държави да покажем, че можем да сме една средна европейска държава”.

По думите му всеки, който твърди, че с тази възраст могат да се покрият липсите, не казва истината: „Ние ако сме истинско дясно правителство, истински европейци, ако носим отговорност, трябва да се направи тази реформа. Сега това е наличното, аз не искам да ги лъжа”.

Бойко Борисов и министрите

По този повод премиерът бе категоричен, че социалният министър Тотю Младенов вече е получил символичен жълт картон. Той каза още, че не е доволен работата му и би сменил, ако се наложи още веднъж да обяснява заради него защо се налага съответната реформа.

„Ролята на министъра не е да се прави на добър. Той трябва да каже и лошите вести. Трябва да обясни защо трябва да се направи така и какви ще са последствията”, заяви министър-председателят.

За сметка на социалния министър, оказа се, че Бойко Борисов е доволен от работата на здравния му колега. А наследникът на правосъдното министерство ще бъде жена, която се ползва с добри отзиви в Брюксел и в България, каза още премиерът.

Драмите в Атака

На въпрос дали се чувства замесен в скандала, избухнал в Атака, Бойко Борисов отговори: „Я да си гледат работата и да си мерят приказките. Да не съм го завел аз доведеният му син у тях заедно с майка му. Това, което правим, е правилното. Янев го разбра и коригира поведението си. Жена, деца, любовници... С Волен Сидеров съм бил приятел. Не съм си позволил да кажа нещо лично за него. Но сега да ме обвинява за семейните си проблеми ми идва в повече”.

Обичта на българите към Бойко Борисов - тук

Ето как Борисов ще пълни бюджета - тук

Цв. Цв. Разказва Приказки От 1001 Нощ "на 4 очи" - тук







Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10036827
Постинги: 7893
Коментари: 3518
Гласове: 6340
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
22. РПЦ Царская Империя
23. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
24. Исторически ревизионизъм
25. Вечния Църковен Календар на Светите Отци