Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9988438
Постинги: 7845
Коментари: 3423
Гласове: 6303
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
19.11.2011 00:46 - ПРО - Противоракетната Отбрана и Трeтата Световна Война
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 900 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Автор: brink

Замисляли ли сте се какво точно представлява т.нар. ПРО, която САЩ и НАТО толкова настоятелно искат да инсталират в Европа?

Официално САЩ и НАТО твърдят, че ПРО има предназначение да пази Европа от евентуален удар от ... Иран или Северна Корея.
Това е много неправдоподобно твърдение, имайки предвид разстоянията до тези евентуални врагове. Известно е, че интерконтиненталните балистични ракети са най-уязвими в началната фаза на полета си, когато скоростта им е все още ниска, а траекторията - непроменяща се и предвидима.
Веднъж излезли в горните слоеве на атмосферата скоростта на ракетите е вече много голяма, като всяка ракета може да носи до 10 ядрени бойни глави с променлива траектория, които могат да поразят с голяма скорост различни, отдалечени един от друг обекти. Защитата на бойните глави е такава, че може да понесе почти директен ядрен удар и да остане невредима до момента на достигане на целта си.
Това прави защитата от такива ракети почти невъзможна, освен ако не бъдат поразени още в началото на своя полет.
Ако противоракетната отбрана има за цел ирански или корейски ракети, то ПРО съвсем логично би трябвало да бъде разположено в близост до точките на изстрелване. Например в Афганистан или Ирак или пък Япония. Корабите от системата AEGIS са мобилна версия на ПРО и могат да бъдат разположени по вода в Персийския залив, северния пасифик или на много други подходящи места места. Може да не се съмнявате, че на упоменатите места отдавна са разположени ПРО комплекси след като през 2002г. САЩ (тогава президент е Дж. У. Буш - младши) едностранно прекратиха "договора за ограничение на системите за противоракетна отбрана" от 1972г. 
По силата на този договор никоя от страните няма право да изгражда системи за противоракетна отбрана с изключение на 1 локация. Това е направено, за да не се почувства някоя от страните достатъчно защитена и да предприеме ядрено нападение срещу другата. Договорът подсигурява "взаимно унищожение" и по този начин възпира страните да се атакуват.
И САЩ и Русия имат системи за автоматичен ответен удар, които в случай на ядрено нападение ще изстрелят в отговор целя ядрен потенциал, дори ако ръководството на армията и правителството са унищожени при първия удар. 
Сега желанието на САЩ и НАТО е да разположат елементи на ПРО и в Полша, Чехия, Румъния и Турция. Защо?
Погледнете картата. С червено са отбелязани държавите, където САЩ имат или искат да изградят ПРО,  тези, които са съюзници на САЩ по различни договори за икономическо и военно сътрудничество, както и тези в които САЩ имат окупационни войски.
image

Прави впечатление, че тези държави образуват своеобразен ПРО пояс, обграждащ Евразия и по-конкретно Русия и Китай. С корабите AEGIS разположени в северния пасифик и милитаризацията на Арктика от страна на Канада и САЩ, ПРО обръчът около Русия и Китай става завършен.
Това дава голямо преимущество на САЩ и нарушава баланса на силите и доктрината за взаимно унищожение. След завършване на ПРО системите по целия свят САЩ биха могли да нанесат изпреварващ ядрен удар с всичко което разполагат по цели в Китай и Русия, разчитайки, че намаления след атаката брой ракети за ответен удар ще бъдат унищожени малко след изстрелването им от ПРО системите. 





Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене