Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9990944
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6304
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
16.11.2011 17:47 - Бюджет 2012 няма да се пипа, зарече се Дянков
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 763 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 16.11.2011 18:24


Парите за пенсиите идвали с вдигането на пенсионната възраст    
 
image

Симеон Дянков Снимка: архив, БТА

Бюджет 2012 няма да се прекроява към по-консервативен между първо и второ четене в парламента. Това увери в кулоарите на парламента вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков, след като депутатите приеха на първо четене бюджета. 

"Увеличаването на възрастта за пенсиониране е вариант да се намерят пари и за повишаване на пенсиите до 200 лв., а не само на минималните", посочи Дянков.

Кабинетът планира да вдигне пенсионната възраст с една година от 2012 г.

"Има надежда и за увеличение на пенсиите до 200 лв., но реалностите са такива, че за да се даде нещо, е необходима допълнителна реформа в пенсионната система", коментира финансовият министър.

"Предложението за увеличението на възрастта за пенсиониране още от догодина ще бъде внесено от депутати, надявам се те да бъдат достатъчно смели, за да знаят какво е добро в  дългосрочната перспектива на България, а не да мислим за два месеца дали ще има стачка". Така вицепремиерът отговори на заканите на синдикатите за генерална стачка.

Още по темата Бюджет 2012 мина на първо четене в парламента ГЕРБ: Бюджет 2012 не бива да става залог на интриги БСП и ДПС гласуват твърдо против Бюджет 2012

Имаме дългосрочната тенденция да има повече пари за образование, наука, социална дейност и по-малко пари за системата на сигурността, посочи финансовият министър.

Според него дискусията в парламента по бюджета за следващата година е била вяла.

"Опозицията продължава да си лиже раните от изборната загуба, а и бюджетът е много по-добър от тези на другите държави. Вече и на тях им става ясно, че България бюджетно всъщност е доста по-добре от голяма част от европейските държави. Така че няма и какво да кажат", отсече Дянков.

"Бяхме на дъното заради 45 години социализъм, след това пак бяхме там заради 20 години комунисти и сега се отлепваме, но е нужно време", каза още Симеон Дянков.

dnes.bg


Дянков премахва добавката за прослужено време на чиновниците Марта Младенова  |  15 ноември 2011 15:33 Размер на шрифта: A | A | A |
image
/© снимка: Sofia Photo Agency, архив

   image Чуй аудио

image Принтирай  |  image Изпрати

Добавката за прослужено време ще отпадне при новия модел на формиране на заплащането на служителите в държавната администрация. Това обяви вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков. По думите му 30 на сто от възнаграждението ще бъде на база оценка за работата на служителя, като ще има два вида оценки: годишна и тримесечна.

Като служители на администрацията вече ще се третират и работещите в НАП, НОИ, НЗОК и държавните комисии.

Най-високата основна заплата на държавен служител в момента е 3500 лева и тя е на главния секретар на Министерски съвет, съобщи Симеон Дянков. Това означава, че това ще бъде 70 процента от възнаграждението му, а ако получи необходимите оценки, може и сумата да скочи. Добавката за прослужено време вече няма да бъде зачитана за нито един от чиновниците

„Просто ще влезе в основното заплащане, така че основното заплащане ще е клас прослужено време плюс това, което е основната заплата сега, от 2012-а“, каза вицепремиерът.

За четири-пет години държавната администрация ще се прекрати взаимовръзката „просто защото много време ходиш на работа и следователно получаваш по-висока заплата“, каза Симеон Дянков. Той допълни, че по този нов модел хората, които работят по-добре, ще получават повече независимо от възрастта и стажа си.

С реформата ще бъде въведено допълнително стимули за много ценни кадри за държавната администрация. Те ще могат да получават до 100 % от основното си възнаграждение, за да бъдат мотивирани да останата на държавна работа.


Още новини в DarikNews.bg



ON Медия Дянков закрива Държавния резерв ноември 4, 2011

imageФинансовият министър Симеон Дянков предупреди, никой да не протестира срещу проекта за държавен бюджет за 2012 година. Той посъветва и министрите от кабинета да си търсят нова работа, ако не са съгласни с него.

Дянков заяви, че ще предложи закриване на Агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“. По думите му това е структура, доказала своята неефективност, а закриването й ще спести 80-90 милиона лева на хазната. Това намерение на министъра предизвика разнопосочни реакции, защото агенцията управлява и енергийните запаси на страната. Отдело закриването й ще наложи съкращаване на 600 души, които са заети там.

Финансовият министър е категоричен, че предстои и оптимизиране на бюджета за общините. Предвижда се съкращаване на щатовете в общинската администрация да бъдат намалени с 16 на сто. Според Дянков щата в българските общини е много раздут. Мярката със съкращенията трябва да бъде приложена от всички кметове, „в противен случай изобщо да не се обръщат към финансовото министерство за увеличаване на субсидиите им“, закани се министърът.







Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене