Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9988832
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6303
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
13.11.2011 01:24 - Истинската англо - еврейска Ос на злото - напред към Трета световна война...
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 838 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 13.11.2011 01:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Новините - доказващи това:

Израел може да удари Иран до Коледа   Публикувана: Петък, 11-ти Ноември 2011, автор(и): 24 Часа; прочитания: 832; коментари: 0

Израел може да започне военна атака срещу ядрените обекти на Иран още по Коледаили в началото на следващата година, съобщава британският в. “Дейли мейл”. Така Тел Авив щял да се опита да попречи на Техеран да създаде ядрено оръжие. Израелският военен министър Ехуд Барак обаче категорично отхвърли тези твърдения и заяви, че не е взето решение за операция.

Докладът на Международната агенция за атомна енергия потвърди, че са извършвани тайни ирански опити за разработването на ядрено оръжие. (24часа)



Лукашенко иска военно обучение за всички граждани на Беларус Етикети Беларус, Александър Лукашенко, военно обучение

Всички граждани на Беларус трябва да преминат военно обучение, за да са подготвени срещу всяка чуждестранна агресия, заяви президентът Александър Лукашенко, предаде Ройтерс.

Лукашенко припомни днес на среща с военнослужещи, че по време на нацистката окупация през Втората световна война съпротивата е била предимно от партизански отряди. Партизанското движение в Беларус е съществена част от националната съпротива. Ние трябва да подготвим народа за това, ако се случи нещо, заяви беларуският президент.

По думите му, редовната армия е един от ключовите гаранти за стабилността на 9,5 милионната страна. Все по-изолираният Лукашенко многократно е обвинявал Запада, че организира заговори за свалянето му и редовно нарича
опонентите си чуждестранни агенти.

По-рано този месец той предложи да бъде създадена "териториална армия" от 120 000 освободени от военна служба наборници и офицери от запаса.

novini.bg



Чавес: Във венецуелски води нахлу подводница 10.11.2011  източник: КРОСС

Президентът на Венецуела Уго Чавес заяви, че в териториалните води на страната е нахлула чуждестранна подводница.

Нейното присъствие е било открито от военноморските сили на страната, но след откриването, подводницата бързо се отдалечила, а венецуелските военни не можели да си позволят да я преследват с такава скорост.

 

„Съдейки по размерите и скоростта, това бе атомна подводница, но засега не можем никого да обвиним. Но подозираме", заяви Чавес, изказвайки се по местната телевизия.




Няма да отстъпим нито йота за ядрената програма, каза Ахмадинеджад

В случай, че Израел нападне ядрените съоръжения на Иран веднага от Техеран ще отговорят с бомбардировки над ядрените централи в Израел.

Това заяви заместник шефът на Генералният щаб на Иран бригаден генерал Масуд Джазаир, цитиран от „Франс прес".

Ядрените централи в израелския град Димон са достъпни обекти, които могат да бъдат наши цели. В момента разполагаме с ефективни средства да ги ударим. Ако Израел действа против Иран, ние ще вземем решение за тяхното унищожаване, изтъкна Джазаир.

От своята страна президентът на Иран Махмуд Ахмадинеджат подчерта, че страната няма да отстъпи „нито йота" от ядрената си програма след като МААЕ обвини в доклад Техеран, че е разработвал ядрено оръжие, независимо че отрича.

Той строго смъмри МААЕ, че се дискредитира с действията си да подкрепя „абсурдните" американски обвинения.

Тази страна (Иран-б.е.) няма да отстъпи нито йота от пътя по които се движи. Защо се руши престижа на МААЕ заради абсурдните американския изявления", подчерта Ахмадинеджат.

Иранската нация е мъдра. Няма да направим две ядрени бомби срещу 20,000 бомби, които вие притежавате", обясни иранският президент.

В реализирания доклад на МААЕ вчера се казва, че Иран изграждат ядрената си програма както за мирни така и за военни цели - „специфично за ядрени оръжия". В доклада се съобщава още, че се готвят предварителни дейности за тестване на ядрени глави и развитие на балистична ракета, която може да достигне до Израел.

Само преди няколко дни израелският президент Шимон Перес заяви, че Израел е склонна да вземе военно решение по иранския проблем, ако дипломатическите варианти не окажат нужния резултат.

Повечето държави настояват за нови санкции срещу Иран, ако от Техеран не отговорят на информацията, която бе представена от МААЕ.


news.bg





Ахмадинеджад: Непобедими сме и не си даваме ядрената програма!
image Getty Images / Guliver  
(На снимката "фанатичният" срещу нашата вяра Президент на Иран, държи в ръка Евангелие и Коран, но разбира се, това няма как пропагандните медии да го пояснят!)

Иран "няма да отстъпи и на йота" по въпроса за ядрената програма на страната. Това заяви иранският президент Махмуд Ахмадинеджад, след като МААЕ обвини в доклад Техеран, че е разработвал ядрено оръжие, независимо че отрича, предаде Франс прес.

"Няма да отстъпим и на йота, продължавайки пътя, който сме поели", каза Ахмадинеджад в слово, излъчено по телевизията. Той потвърди отново, че Иран "няма нужда от атомна бомба", добавя АФП.

Ахмадинеджад предупреди САЩ, че "никой враг на иранския народ никога не е усещал вкуса на победата".

Заместник-началникът на Генералния щаб на армията на Иран бригаден генерал Масуд Язейри заплаши Израел с унищожение в случай на евентуална израелска атака срещу ислямската република. Генералът посочи, че израелският ядрен обект в Димона е най-достижимата цел. Той предупреди, че израелският отговор няма да бъде ограничен единствено до Близкия изток.

Докладът на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) засилва сериозно безпокойството на международната общност за характера на иранската ядрена програма, заяви днес Мая Кочиянчич, говорителка на ръководителката на европейската дипломация Катрин Аштън, цитирана от Франс прес.

Новият доклад на МААЕ задълбочава сериозно съществуващите опасения за естеството на иранската ядрена програма, тъй като подчертано акцентира върху потвърдената от МААЕ информация относно евентуални военни измерения на иранската ядрена програма, каза говорителката. В огласения си вчера доклад МААЕ изразява сериозно безпокойство във връзка с иранската ядрена програма, базирайки се "на достоверна информация", сочеща, че Техеран разработва атомно оръжие, въпреки че постоянно отрича това.

Докладът на МААЕ се основава върху последователни и достоверни сведения, изтъкна говорителката на Аштън Мая Кочиянчич. Документът показва ясно съществуването на цялостна програма за разработване на ядрено оръжие в Иран, добави тя.

Наложително е въпросът за ядрената програма на Иран да бъде внесен в Съвета за сигурност на ООН. Това заяви днес френският външен министър Ален Жупе, който настоя за тежки санкции срещу Техеран след доклада на МААЕ. "Решени сме да реагираме. Съветът на управителите на МААЕ трябва изрично да осъди поведението на Иран, налага се да бъде сезиран и Съветът за сигурност", каза Жупе пред "Радио франс ентер". "Заедно с онези, които пожелаят, Франция е готова да стигне много по-далеч в санкциите, които трябва да бъдат засилени, за да принудят Иран да отстъпи", уточни министърът.

"Необходими са тежки санкции, които биха попречили на Иран все така да си набавя ресурси, за да продължава дейността си в нарушение на всички международни норми", заяви Жупе. Докладът на МААЕ според него е "смазващ", тъй като "показва, че Иран продължава да работи по всички технологии, които дават възможност за производство на ядрено оръжие, и все така отказва да води прозрачен диалог с международната агенция". "Това положение е неприемливо", тъй като с ядрено оръжие Иран ще представлява "заплаха за стабилността и мира на региона и нещо повече от това", добави френският външен министър. БТА

 

Редактор: Десислава Ушатова

actualno.com




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене