Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9990219
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6304
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
11.11.2011 03:52 - Още новини от Избори 2011
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 650 Коментари: 0 Гласове:
0



Защитник на медиците в Либия оглави общинския съвет в Пазарджик
  • Препоръчана (4)
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
От Дневник Всички статии на автора Последна промяна в 23:02 на 03 ное 2011, 818 прочитания, 3 коментара   image

Фотограф: Цветелина Николаева

image

image

Изборните резултати и в Русе се оспорват в съда - 03 ное

Съдът възстанови правата на петима общински съветници от Пазарджик (обновена в 15:56 ч.) - 25 яну

Петима общински съветници в Пазарджик са с прекратени пълномощия заради отсъствия - 29 дек

Адвокат Хари Хараламбиев, който беше защитник на осъдените в Либия български медици, беше избран за председател на Общинския съвет в Пазарджик, съобщи БНР. Днес се състоя първата сесия на местната управа.

За председателския пост бяха номинирани още двама кандидати - адвокат Румен Петков от БСП и инж. Тодор Георгиев от ГЕРБ. За двамата гласуваха по осем съетници, а Хари Хараламбиев събра 25 гласа. Адвокатът беше общински съветник и в предишния мандат на местната управа.

Хараламбиев бе председател на инициативния комитет, който издигна кандидатурата на кмета Тодор Попов за кмет както за предишния, така и за сегашния му мандат. Хараламбиев е водач на листата съветници "Тодор Попов за Пазарджик".

След полагането на клетва кметът Тодор Попов обяви, че вероятно ще е нужно да бъде избран и заместник-председател на Общинския съвет заради ангажираността на Хари Хараламбиев, който е и зам.-председател на Висшия адвокатски съвет.

Предишният общински съвет на Пазарджик реши Хараламбиев и още четирима негови колеги да бъдат отстранени от постовете им заради честите им отсъствия от заседания. Петимата обаче оспориха в съда и останаха на позициите си до края на мандата. След като бе избран, новият председател цитира датския философ Сьорен Киркегор: "Желанието ми да помагам не е да властвам, а да служа".


ДПС ще подкрепи искането на БСП да бъдат касирани изборите за президент и вицепрезидент, пише "Класа". Това съобщи в парламента зам.-председателят на ПГ на ДПС Лютви Местан.

Според процедурата за касиране на вота трябва да бъде сезиран Конституционният съд. За целта е нужна подкрепата на 48 народни представители, като депутатите на левицата и на движението са общо 78.

Според Лютви Местан никога българското общество не е имало толкова непреодолими съмнения за опорочаване на вота. От ДПС настояват още да се създаде анкетна комисия, която да провери действията на МВР по провеждането на изборите, заради нарушените права на избирателите.

От партия "Атака" също заявиха, че ще се включат в инициативата за сезирането на Конституционния съд. От опозицията срещу идеята за касиране се обявиха от Синята коалиция и РЗС, които открито подкрепиха кандидатите на ГЕРБ на втория тур. От ГЕРБ пък още във вторник заявиха, че не се страхуват от евентуално сезиране на КС.



БСП Cinema: Изборите в България 09.11.2011 18:41 236 Левицата показва в ЕП документален филм как се правят избори у нас    
 
image

Снимка: Булфото

БСП ще представи в Европейския парламент документален филм за последните избори в България със свидетелства на журналисти и избиратели. Това съобщи лидерът на партията Сергей Станишев на заседание на групата на социалистите и демократите в ЕП в Брюксел.

Лентата съдържа конкретни примери и доказателства за протичането на изборния процес в България, както и за изборните нарушения и манипулации.

Станишев уточни, че целта е евродепутатите да бъдат запознати със свидетелства за допуснати случаи на натиск над избиратели, както и с въпроса за забранителния списък за участие в изборите за местна власт, в който по неговите думи са били включени стотици хиляди граждани в нарушение на българската Конституция.

По думите на Станишев БСП е моралният победител от тези избори. Ако те бяха проведени честно и демократично, социалистическата партия щеше да има президент, каза Станишев.

Той изтъкна, че БСП винаги е приемала резултатите от изборите, защото досега те са се провеждали по честен начин.

„За първи път сме свидетели на такива злоупотреби и манипулации, нарушения на конституционни принципи”, изрази възмущението си Станишев.

Той посочи, че БСП ще отправи искане до Конституционния съд за касиране на президентския вот. „Ако сега си замълчим, това означава на следващите избори хората да не излязат да гласуват, убедени че резултатите така или иначе ще бъдат нагласени”, аргументира се Станишев.

Изборите преминаха в много нечестна атмосфера, в напрежение, коментира още соцлидерът. На много места изборите бяха откраднати, заяви той.

„Ако сега управляващите, въпреки че подкрепата за тях пада, печелят избори с манипулации, следващият път ще е още по-страшно”, предупреди лидерът на БСП.

Зам.-председателят на Групата на социалистите и демократите в ЕП Ханес Свобода предложи да бъде иницииран задълбочен дебат в ЕП по отношение на изборите в България, както и да бъде поставен устен въпрос към Европейската комисия през втората половина на ноември.  Въпросът е  какви ще са поуките и реакциите за ЕК от провалените избори в България­.

dnes.bg



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене