Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9989685
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6304
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
03.11.2011 18:35 - Зеленогорски подозира опит за атентат срещу него
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 586 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 03.11.2011 18:37


Дългогодишният градоначалник на Плевен бил следен от полицейски коли
Сн.: БГНЕС
  •  
  •  
  •  
  •  
Синият кандидат за кмет на Плевен Найден Зеленогорски, който загуби на косъм изборите, съобщи, че по време на кампанията срещу него е направен опит за атентат. Той обаче не съобщил досега, за да не го обвинят, че използва инцидента в своя полза. Днес Зеленогорски разказа пред Нова телевизия, че една сутрин преди първия тур на вота служебният автомобил на СДС, с който той се движел от 3 месеца, се оказал умишлено повреден. Този път обаче в колата пътували негови колеги. 

"Тръгвайки на път, те са усетили някаво чукане отпред отляво и за голяма радост са карали бавно, защото когато спрели, се оказало, че болтовете на лявото предно колело са били отвити. Можеше да изхвърчи гумата и всичко да се случи. Слава богу, атентатът беше неуспешен, можеше да стане страшно за много хора, и за мен, и за колегите ми", описа случилото се Зеленогорски, който бе дългогодишен кмет на Плевен.

"Не искахме да говорим за този случай по време на кампанията, за да не я истеризираме. При всички случаи щяха да ни изкарат, че се опитваме да правим политика, или че се правим на жертви. Аз съм човек, който никога не би ползвал подобен механизъм. Но мисля, че е логично, след като изборите приключиха, тези факти да се знаят, защото това са ужасяващи неща, твърде цинични и зловещи, не бива да се случват в една европейска държава", добави той.

Зеленогарски каза, че не може да прави догадки кой стои зад опита за покушение, но се надява органите на реда да се самосезират, за да дадат с колегите му повече информация.
"Не съм подал сигнал, защото вече са минали 15-на дни и е ясно, че би било твърде сложно да се намерят извършителите", поясни той.

Бившият вече кмет съобщи още, че е бил следен.
"Когато в деня на изборите с колеги отидохме в Славяново, за да видим как върви изборният процес, спирайки в центъра и тръгвайки към секциите в един от кварталите, след нас тръгна автомобил на БОП (службата за борба с организирата престъпност - бел. ред.), следва ни през цялото време. А на връщане ни спря патрулка, провериха дори какво има в багажника - това е твърде неприятно за един кандидат в деня на изборите, такива неща са се случвали преди много години", каза още той.

В момента Найден Зеленогорски обжалва резултатите от изборите. Той поиска касиране, след като разликата между него и кандидата на ГЕРБ се оказа по-малко от 400 гласа. Проф. Димитър Стойков, досегашен директор на местната болница, спечели с 50.35% срещу 49.65% за Зеленогорски.
Прокуратурата пък прави проверка в плевенското село Бохот, след като се разбра, че има запис, който показва как служителки на избирателната комисия
подменят бюлетини.
dir.bg




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене