Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9991744
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6304
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
21.10.2011 04:43 - Режима посегна и на двата основни официоза!
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 714 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 21.10.2011 04:44


24 часа” и “Труд” спират да излизат? Наложиха запор върху печатницата и марките на двете издания, съдия-изпълнител влезе в Полиграфическия

vsekiden.com ~ сряда, 19 октомври 2011 в 13:22 принт


image

Вестниците „Труд“ и „24 часа“ може да спрат да излизат. Причината е обезпечителна заповед в полза на Христо Грозев, който води дело в съда срещу бившите си съдружници Любомир Павлов и Огнян Донев. Днес частен съдебен изпълнител влезе в сградата на Полиграфическия комбинат заедно с полиция.

Съдът е наложил запор върху печатницата и марките на двата ежедневника и седмичника „168 часа“, докато не приключи делото. Запорът е наложен, за да се гарантира, че няма да се разпродаде имущество.

Христо Грозев обясни пред „Всеки ден“, че идеята на обезпечителната заповед е да спре евентуална разпродажба на активите на холдинга, а не да спре печатането на изданията. Единствено мениджърите на „24 часа“ и „Труд“, в случая Любомир Павлов, може да вземе решение за спиране на вестниците. Очаква се до края на деня Павлов да направи изявление.

През декември м.г. ВАЦ продаде всичките си активи на “Медийна Група България Холдинг”. Освен „24 часа” и „Труд” в това число влизаха и останалите издания на пресгрупата, печатницата и фирмата за разпространение „Стрела”. Активите бяха закупени в средата на декември от консорциум, в който бяха Любомир Павлов, Огнян Донев и от българо-австрийската фирма „БГ приватинвест” ГМБХ. В нея акционери тогава бяха Христо Грозев, Карл Хабсбург и Даниел Руц, като малко по-късно последните се оттеглиха.

Българските и австрийските съдружници регистрират фирмата „БГ принтмедия” ООД, която държи и 100% от собствеността на „Медийна Група България Холдинг”. Акциите в него бяха разпределени в съотношение 53% за „БГ приватинвест” и 47% за Любомир Павлов. Управители бяха Любомир Павлов и Христо Грозев.

Месец по-късно обаче Огнян Донев и Любомир Павлов си прехвърлиха общо 83% от собствеността на фирмата, при положение, че 53% от дяловете са били на „БГ Приватинвест ГмбХ“, което беше учредено от Грозев, Карл фон Хабсбург и Даниел Руц. Така “БГ Приватинвест ГмбХ” се оказаха само с 9 % от прессгрупата. Грозев обяви, че не бил в течение на сделката и на промяната в Търговския регистър. Самата Агенцията по вписванията обаче отказа да впише в Търговския регистър сделката по прехвърлянето на собствеността.

Така съдружниците Христо Грозев и Карл фон Хабсбург от една страна и Любомир Павлов и Огнян Донев от друга, се обърнаха към съда. Самият Грозев обяви тогава, че е станал жертва на т.нар. “рейдърство” – корпоративно превземане и определи като съвременни корпоративни пирати партньорите си Любомир Павлов и Огнян Донев.

Според Грозев Павлов, който разполага с пълномощно от него да представлява „БГ принтмедия” ООД сключва договор с УниКредит Булбанк за кредит в размер на 25 млн. евро, който е обезпечен с активите на медийната група. Така Донев и Павлов пристъпват към промяна на собствеността. Според Грозев това става в неделя, тъй като в понеделник той се кани да оттегли пълномощното си.

Договорите за прехвърляне на дяловете са сключени пред нотариус Вяра Янева. Първо Павлов продава на Огнян Донев 83% от медийната група, който след това му препродава 43%. Така двамата вече притежават съответно 40% и 43% от групата. А останалите 17 на сто са на „БГ принтмедия”. От тях само 9% се падат на Грозев и Хабсбург, макар те общо да са имали 53%.

Днес частният съдия изпълнител Стоян Якимов влезе в Полиграфическия комбинат малко след 9 часа сутринта, съобщи bTV. „Аз съм насрочил опис на движими вещи по обезпечителна заповед на Софийски градски съд, съгласно която се налага възбрана на сграда, собственост на дружеството, запор на печатарски машини, които съм дошъл да опиша, както и запор върху търговски марки. Тъй като не получавам необходимото съдействие, съм извикал представители на МВР”, заяви той. Въпреки намесата на полицията обаче, на съдебния изпълнител се наложи да чака дълго, докато влезе.

Адвокатката на „Медийна група България” Даря Пенкова обяви обезпечителната заповед за фалшива. „От направената справка се установи, че обезпечителната заповед е с молител Иван Христов Иванов се, но се оказа, че няма такъв молител в компютъра на Софийски градски съд”, категорична бе тя.

Последна актуализация: 19 октомври 2011 15:45

   



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене