Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9988800
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6303
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
01.10.2011 03:49 - Отговор на Георги Стефанов относно репортажа по БТВ и обвиненията срещу него
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 935 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 01.10.2011 03:58




Официално изявление на Георги Стефанов
Публикувано в (Сигурност) от Георги Стефанов на 30 септември 2011 в 17:22

(samvoin.blog.bg/politika/2011/09/30/chovekyt-po-chiito-signali-zakriha-nai-golemite-feisbuk-grup.827880 )
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 2
    inShare

Във връзка с мой видеорепортаж по bTV със заглавие Фейсбук контрольори,   вчера 29 септември 2011 г. в Интернет бяха публикувани много статии с подвеждащи и объркани заглавия, които бяха много далеч от истината. Статиите бяха заляти с негативни и дори заплашителни коментари. Не знам дали тези подвеждащи статии са пуснати нарочно, с цел да се засилва напрежението или просто някои журналисти отново не са разбрали какво се случва. С моето официално становище ще се опитам да внеса малко яснота:

 

На първо място напълно подкрепям мирните протести срещу „цар Киро“ и всеки друг подобен мутренски феодал, независимо от неговия етнос. Болно и обидно ще ми стане, ако „цар Киро“ получи само 6 години затвор – заслужава много повече! Бих подкрепил всяка Facebook група, която призовава за законно и справедливо наказание, например „Смъртно наказание за цар Киро!“, но не и група, която призовава към беззаконие и саморазправа, като например страница със заглавие „Смърт за цар Киро!“.

 

Бях поканен от bTV като Интернет експерт с цел да им покажа нагледно, как точно технически се подават сигнали към Facebook. Наистина има няколко групи с няколко хиляди души в тях, които активно подават сигнали към Facebook, но не към всички групи свързани с Катуница, а само към крайно расистки. Лично аз мога да отделям едва по 5-10 мин. на ден за подобни сигнали, но има много по-активни членове на групите. Всички те изпращат сигнали, но само единствено хората от Facebook могат да спират страници във Facebook. Страниците се свалят от Facebook, само ако има реална причина за това, като това отново се решава само и единствено от Facebook.

 

В Интернет беше публикувана информация, че МВР и ГДБОП правели мониторинг на мрежата и спирали страници. Ако има такива групи, те нямат нищо общо с групите, в които участвам аз. Доскоро не знаех, че  държавни правови органи по света и у нас могат да трият съдържание във Facebook, както и да изискват от Facebook информация за потребителски профили. За ЕС се ползва рамката EU Safe Harbor: http://export.gov/safeharbor  според, която Facebook са длъжни да съдействат.

Понятията „Фейсбук полиция“  и „Фейсбук контрольори“ бяха измислени от репортери на bTV с цел сензация. Признавам, че се съгласих с тези понятия без да си давам сметка, че те лесно могат да бъдат асоциирани с някакви служби. Категорично заявявам, че нямам нищо общо с политически партии или държавни служби.

Групите в които участвам аз, са били създадени с цел защита от измамите във Facebook, самия аз бях поканен в една от тях, а после се включих и в други подобни. Там се подават сигнали преди всичко за: фалшиви профили, откраднати профили, страници, които се опитват да ви измамят, страници, които разпространяват спам, порнографски страници, страници призоваващи към насилие и др. Категорично смятам, че тези групи са полезни и реално помагат на хиляди хора, да не бъдат измамени във Facebook и за намаляване на спама в мрежата.

ganbox.com


Автора на Независим националистически блог, не е детайлно запознат като очевидец от "първа ръка", за кои групи точно се касае във "Фейсбук", тъй като там НЯМА профил и няма намерение да има, принципно, поради причини които е изложил тук.
Ако е така както Георги Стефанов казва и се касае за закрити групи, призовавали не към законност и справедливо наказание на престъпниците, а към етническо разделение на българската нация и насилие на такава основа, срещу каквото настоящия блог като националноотговорен, а не етно-патриотарски стои категорично, то автора на този блог ПОДКРЕПЯ закриването на подобни групи и сигналите срещу тях, като иска категорично да заяви, както е направил и в описанието на блога, че те НЯМАТ И НЕ МОГАТ ДА ИМАТ нещо общо с българският национализъм и национална кауза, който се стреми към обединена, могъща, сплотена и социално справедлива България - годна да се изправи пред многото външни предизвикателства и неприятели които има и които целят точно това, което и наверно подклажданите и подплатени от тях ислямофоби и етнопатриотари, набеждавани от също тъй злонамерените българофобски медии за "български националисти"!
Също така, автора на този блог НЕ подкрепя призивите за саморазправа с когото и да било, било и с "цар" Киро, а подкрепя исканията за ПРОМЯНА НА ЗАКОНОДАТЕЛСТВОТО, Конституцията на Република България и за честен, справедлив, обективен и безкомпромисен съд не само за "цар" Киро, който установихме вече, че е една втора или треторазрядна дори пионка на "големите", а именно за тези "големи", именно за шефовете на партийни централи и цялата тукашна олигархия, както и за партиите - брокери и техните лидери и депутати - дупетати!
За премахване на целия парламентаризъм и чистка в прогнилата от корупция и морално падение съдебна система, полиция, прокуратура и политическа върхушка!
Автора на блога разбира се, винаги е призовавал всичко това да се изисква в рамките на позволените от законите на тази страна средства - подписки за референдуми, петиции, мирни шествия, а ако тези права на гражданите в тази страна бъдат потъпкани, едва тогава те да се позоват на своето изконно право на самоотбрана и да тръгнат срещу УПРАВЛЯВАЩИТЕ, управлявалите последните 22 години и техните репресивни и псевдо - правораздавателни органи, а не срещу мирните и също потърпевши наши съграждани, били те от ромски или друг етнически произход (Ако не е разбира се "богоизбран"!)...
Още повече, създателят на Независим националистически блог, поясни, че въпросният Кирил Рашков, няма нищо общо като произход и място, както и време на идването си с българските роми и целокупното ромско население, с което общността на калдерашите - НЕ Е една общност и народ!
Това разбира се, вие няма от коя медия да го чуете и прочетете, тъй като именно калдерашите бяха така наречените цигани - "помазани" от БКП, а още повече и от новоизлюпените "демократи" - довчерашни партийни секретари, които пък им осигуриха тотална безнаказаност от всякакво съдебно преследване, а НЕ всички цигани или роми в Република България!
Тази подробност е много важна, но няма кой да ви я каже...




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене