Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
27.09.2011 05:08 - Лидерите от етническите райони: Искаме мир
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1239 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 27.09.2011 05:09


image
Искаме мир. Да живеем спокойно всички, както сме живяли и до случилото се в Катуница. Зад този призив застанаха всички формални и неформални лидери от етнически райони в Пловдив, събрали се в голямата зала на общината. Местната власт повика водещите фигури от кварталите, за да се изяснят обстановките и настроенията по места. Всички бяха в черно. Заради траура в Катуница. Изказваме най-искрени съболезнования на родителите на загиналите момчета. Но разберете. Ние нямаме нищо общо с този случаи, обясниха лидерите по райони. Кирил Рашков е пришлец, от румънски кардарашки род. Нямаме нищо общо с него. Ние сме турци. От 50 години живея в Аджисан махала и никога е нямало противопоставяне, инциденти като вчерашния, обясни бившият общински съветник от ДПС Инан Алиев. На булеварда имаше агитки от поставени хора, тъй като някои партии яхват случилото се в Катуница. Това не бива да се допуска. Хората в Аджисан махала са мирни, трудолюбиви хора, които вчера не са подстрекавали никого. Хората искаха защита, обясни Алиев. image

Някои политици искат да създадат етническо напрежение, което да ни вкара в кървава война. Това не трябва да се допуска. Ние сме готови на всичко да го предотвратим, но някой трябва да каже на тези политици да престанат със заиграването. Самите ние стопирахме напрежението, не сме създавали такова. Защото искаме мир и спокойствие. Децата ни да ходят на училища, а хората да ходят на работа, допълниха ДПС лидери. 
От общината бяха категорични, че ще забравят всякакви масови прояви в районите на джамиите и дирекцията на полицията, за да не се стига до ексцесии. Всички политически сили се съобразиха със ситуацията. Само от Атака действат първосигнално, обясниха от кметството. Много хора от махалите, работещи в Чистота и Градини и паркове, не са отишли на работа днес от страх. Те няма да бъдат санкционирани, обещаха от общината. А лидери на ДПС помолиха звената от малцинствени райони в общинските предприятие да бъдат пазени, за да могат да изпълняват задълженията си.
image

Българският народ е бил винаги толерантен. Защо хора, престъпили закона, не си понесат заслуженото. И да не стават такива размирици, каквито имаше снощи в Пловдив.  Не трябва да се допуска етническо напрежение. Искаме да живеем по братски и да има мир и толерантност. Обръщаме се към майките - приберете децата си и ги посъветвайте да не се включват в такива масови мероприятия, призова представителка на организацията на партия ДПС в Пловдив. Нека да има засилено полицейско присъствие в основните ромски махали за респект, да има охрана по училищата и джамиите, допълни още съпартийката на Доган. Става хаос и трагикокомедия за предизвикването на общностите, заяви Гюрсел Алиев. Киро Рашков е нереален субект. В България няма царе, допълни неспалият близо 72 часа Алиев.

podtepeto.com



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10042605
Постинги: 7901
Коментари: 3533
Гласове: 6343
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
22. РПЦ Царская Империя
23. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
24. Исторически ревизионизъм
25. Вечния Църковен Календар на Светите Отци