Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9988592
Постинги: 7845
Коментари: 3423
Гласове: 6303
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
26.09.2011 19:12 - Пашата прибира 1 млрд. лв. за Бойко от контрабанда
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1506 Коментари: 0 Гласове:
0



Пашата прибира 1 млрд. лв. за Бойко от контрабанда 26.09.2011 / 14:38 от: Румен Балкански image Бойко Борисов с босовете на СИК Румен Николов Пашата и Венцислав Йосифов ТИР, натоварен с цигари, е минал на 12 септември през ГКПП "Капитан Андреево", а след това веднага е напуснал страната през ГКПП "Ново село". Първо стоката била обмитена на цена 380 000 долара, а малко по-късно товарът се оказал на стойност 2000 лева.

"Разликата отива при покровителите на контрабандата", съобщи преди дни в Хасково бившият експерт в ДАНС Алексей Петров, който в момента е кандидат за президент. Доказателство за престъпната схема е флашка, която неизвестен човек предал на Петров при посещението му в града. Към нея били

приложени и разпечатки на документи

Алексей Петров заяви, че ще предаде флашката на компетентните органи.
Отлично информирани източници от Хасково заявиха пред „Галерия”, че предоставената на Алексей Петров флашка съдържа доказателства за желязна схема за контрабанда на цигари, организирана от някой си Николай Паскала. Той подготвял стековете цигари в Турция и най-вече в Гърция, където охранителният режим бил още по-слаб, отколкото в България.  
Пратките влизали в страната и били предназнечени уж за Чехия, където никога не стигали.
Според нашите източници камионите, които пренасяли контрабандната стока и чиито номера били известни,

били на фирмата „Дуплекс карго”

чиито собственици се водят Хакив и Хабил. Шофьорите на тировете най-често били кюрди.
Нашите източници твърдят, че съществува аудиозапис, в който споменатият Николай Паскала признава, че работи за Румен Николов Пашата. Пашата е бивша барета, сред основателите на силовата групировка СИК, която се свързва със сегашния премиер Бойко Борисов. Румен Николов е сред мистичните фигури на ъндърграунда, рядко излиза на светло, но е сред малцината бивши приятели на сегашния премиер, които той не атакува. Твърди се, че тъкмо Румен Николов движи в сянка много от бизнес делата на министър-председателя.
„Галерия” не успя да достигне до информация дали имената на

Пашата и Борисов се споменават във флашката

и разпечатката на документите.
„Разследването, което е задължително да бъде направено по този скандал, непременно трябва да отговори на въпроса какво отношение към контрабандата имат митничарите Янко Янчев, Жоро Теохаров и Митко Димитров, които са били на смяна при преминаването на тира”, заявиха източниците на „Галерия”.
Според официалните данни годишно у нас се извършва контрабанда на стойност от 2,5 млрд. лв., а само от цигари е около 1 милиард.
Ако съдържащата се във флашката и другите документи информация докаже, че особено приближеният до Борисов Румен Николов Пашата прибира парите от контрабанда на цигари, няма съмнение, че тя се извършва със съдействето и в интерес на министър-председателя.
По наша информация евродепутати вече били информирани за престъпната схема и настоявали за подробности, които да им бъдат предоставени в най-скоро време, особено след категоричното противопоставяне на Холандия за приемането на страната ни в Шенген. Най-вероятно те ще поискат да се запознаят и със съдържащата се във флашката информация, твърдят нашите източници.   

-----------------------------------------------------------------------
Паскала е главният конкурент на Доктора

Контрабандната схема на Паскала не се е променила много през годините, припомнят си отлично запознати.

Преди време основният партньор на Паскала е арабинът с българско гражднаство Абдулазис Нух. Той живеел в Пловдив и имал фирма за ресторанти, но основната му задача била да осигурява цигарите от Кипър. За целта Нух регистрирал търговска компания и на острова. От Кипър фирмата на Абдулазис Нух

изпращала цигари до солунското пристанище

Оттам с тирове ги карали към ГКПП „Ново село”, където имал силни позиции Паскала. На гръцка територия документите били изрядни. През „Ново село” камионите минавали само при определени митничари. Тировете не били записвани в митническите дневници и затова не се налагало контрабандните цигари да се прикриват. През тези години Паскала често е виждан в Хасково в компанията на полицейски шефове, магистрати и митничари.

Положението му се усложнява след като в края на 90-те години от Лондон се завръща Иван Тодоров Доктора. Той успява да го изтласка от „Ново село”. Каналът на Паскала е

разбит през лятото на 1998 г.

когато на пункта са задържани два камиона с пилешки бутчета и един тир с цигари "LM". Паскала е изместен, но само до разстрела на Доктора.

Текстът е публикуван във в. "Галерия".





Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене