Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
25.09.2011 04:23 - Какво предизвиква в Катуница и България колабиралата държава и шарещите агенти на Сорос?
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 951 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 25.09.2011 04:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Обида от роми към българи в основата на бунта в Катуница 24.09.2011 15:11 876 Близки на Цар Киро нарекли младежи "гяури", те отвърнали с псувни  

От: Илиян Велков

Изпрати E-mail

 
image

Една от къщите на Кирил Рашков - Цар Киро. Снимка: Булфото

Обида на етническа основа стои в основата на бунта в пловдивското село Катуница. Високопоставени източници от полицията потвърдиха пред Dnes.bg информацията.

Близки на Цар Киро отправят смъртна заплаха към 19-годишния Ангел Петров, защото той отвръща на техни обиди. Според нашите информатори те нарекли група български младежи „гяури”.

В този момент момчетата не издържат на поредната обида по техен адрес и псуват внуците на ромския барон. Тогава роднините на Кирил Рашков го предупреждават, че ще го убият.

Вечерта приближени на ромския барон от квартал Столипиново идват в селото, за да отбележат годишнина от смъртта на сина му. Тогава става ясно за събитията през деня и един от тях подкарва бус и с бясна скорост се запътва към улицата на 19-годишното момче.

В този момент Ангел разхожда кучето си. Без каквито и да е спирачки, бусът помита момчето и го влачи 10 метра. Огромна локва кръв стои на местопрестъплението. После бусът бяга. При опит да спрат превозното средство са прегазени трима полицаи и няколко жители на селото. Униформените са със счупени ръце и на настанени в болница.

Разгневени от убийството снощи, стотици жители тръгват към дома на ромския барон, за да отмъстят. Спира ги жандармерия. Шестима роми, замесени в кървавия инцидент, са арестувани, а шофьорът на буса убиец се издирва.

Шефът на полицията се срещна с протестиращите  граждани, за да ги успокои, но без успех.

Още по темата Катуница се взриви: Смърт за поръчителя на убийството!* Бунт в Катуница, МВР блокира селото Шествие от над 3000 души тръгна по обяд към имотите на ромския барон. По пътя си хората потрошиха и преобърнаха три автомобила, собственост на Цар Киро, и атакуваха с камъни дома му.

Над 1500 подписа са събрани за изселване на ромската фамилия от Катуница.

„Убийци, вън от Катуница”, скандираха хората пред палата на ромския барон. В един момент тълпата реши да пробие кордона от жандармеристи и се стигна до сблъсъци. Полицията обаче удържа натиска.

В Катуница се командироват специални части от цялата страна.

По информация на Dnes.bg ромската фамилия все още е вътре в къщата и се страхува да излезе навън. Обстановката в селото остава напрегната. Близки на припадналото по време на безредиците 17-годишно момче съобщиха пред БТА, че то е починало в болницата. Павел е бил с изкуствена клапа на сърцето.


Катуница се взриви: Смърт за поръчителя на убийството!* 24.09.2011 11:55 1848 Над 1000 души атакуваха къщата на Цар Киро с камъни, тухли и павета  

От: Илиян Велков

Изпрати E-mail

 
image

Снимка: Булфото

Озлобени от убийството на 19-годишния Ангел Петров снощи, над 1000 души атакуваха къщата на Цар Киро с камъни, тухли и павета.

Изпочупени са стъклата на къщата, имотът също е пострадал от камъни, по земята има паднали саксии и обърнати пейки, изкоренени са храсти. Избити са парапетите на къщата. Хората се разделиха на няколко групи и атакуваха всички имоти на ромския барон.

Около 20 младежи скачаха яростно върху лек автомобил „Мерцедес”, собственост на фамилията. Младежите обърнаха новото возило по таван и изпочупиха стъклата и стоповете с дървени пръти. По-късно бе изпочупена и втора кола на Рашкови.

17-годишно момче припадна, докато вървеше към къщата на Цар Киро, и спря шествието. Детето имало сърдечна операция, повече от 20 минути се забави линейката, която да му спаси живота.

Да не извършат по-сериозен погром, жителите на селото бяха спрени от началника на областната дирекция на МВР в Пловдив Тодор Чонов, който призова хората да напуснат двора на къщата. В селото има засилено полицейско присъствие, като целта е да се предотврати ново кръвопролитие.

Смърт за поръчителя на убийството на 19-годишното момче от български произход от село Катуница поискаха малко по-рано жителите на Катуница, които се събраха на невиждан протест пред читалището заради жестоко убийство от снощи.

Жертвата, 19-годишният Ангел Петров, разхождал към 20 часа кучето си пред бащината къща. В този момент бус с все още неизвестен шофьор от Столипиново минал с бясна скорост по улицата, блъснал момчето и го влачил 10 метра. Ангел починал в болницата.

После полицаите се опитали да спрат превозното средство, но без успех, то минало и през тях. Трима служители на реда са със счупени ръце. Две момчета, станали свидетели на случката, също се опитали да спрат буса, но и те били прегазени.

„Искаме смърт за поръчителя на това убийство”, скандираха днес хората от Катуница.

Още по темата Бунт в Катуница, МВР блокира селото Те твърдят, че вчера през деня е имало словесно спречкване между убитото момче и младежи от Катуница, от фамилията на Цар Киро. Към момчето била отправена смъртна заплаха, след което били сигнализирани органите на реда. Информацията бе потвърдена от полицията.

„Безобразие е това, което се случва в Катуница. Освен жестокото убийство на младото момче, вече се посяга и на полицаи”, съобщи пред Dnes.bg директорът на полицията в Пловдив Тодор Чонов. Той уточни, че в ареста са задържани 6-има роми от Столипиново след снощните размирици. Издирва се шофьорът на буса убиец.

Младежи се опитали снощи да се саморазправят с Цар Киро и успели да подпалят един от имотите му. Пожарната загасила пламъците, а след това жандармеристи от София и Пловдив отцепили района.

На среща с жителите на селото Тодор Чонов заяви, че криминалистите активно разследват случая и обеща всеки виновен да си получи заслуженото. Началникът на областната дирекция на МВР в Пловдив каза още, че ще инициира и среща на представители на полицията, прокуратурата, НАП и агенция "Митници" за установяване на имотите на фамилията Рашкови.

Тодор Чонов допълни, че в полицията има над 20 сигнала срещу фамилията на Кирил Рашков. Информацията е актуализирана към 13,35 ч.




Размириците започнали, след като близки на Цар Киро прегазили момче  

От: Илиян Велков

Изпрати E-mail

 
image

Снимка: Архив, Булфото

Невиждан масов бунт избухна тази нощ в пловдивското село Катуница, където се намират и палатите на провъзгласилия се за цар Кирил Рашков.

Размириците в селото са започнали, след като близки на Цар Киро са прегазили и 19-годишно момче. Бусът, убил момчето, е минал и през още няколко млади жители на Катуница и през трима униформени служители на пловдивската полиция.

В знак на протест срещу убийството жителите на селото се вдигнали на протест и се въоръжили с камъни и колове. Те се запътили към палатите на ромския лидер и искали да го линчуват заради убийството на 18-годишното момче. Успели да подпалят дома и настояват за неговото изселване.

В този момент улиците на Катуница са блокирани от полицейски автомобили. Над 200 жандармеристи, които са тежко въоръжени, охраняват селото и семейството на Цар Киро заради смъртните заплахи.

„В ареста са задържани шест лица”, потвърдиха за Dnes.bg от полицията в Пловдив.

Оттам уточниха, че подробности за бунта в Катуница ще изнесат по-късно през деня. Шефът на дирекцията на МВР ще се срещне и с протестиращите жители, за да успокои страстите.

Екип на Dnes.bg остава в Катуница, за да ви информира за събитията.

 


Напрежението в Катуница излезе извън контрол. Палежи имаше пред къщите на Кирил Рашков. След цяло денонощие сблъсъци, футболни агитки вилняха в селото, предаде нашият репортер Миролюба Бенатова, която беше принудена да говори по телефона, тъй като вандалите нанесоха непоправими щети на микрофона й. При опит да заснеме една от къщите на семейство Рашкови те са нападнали и оператора на bTV. 

Горяха две от къщите в резиденцията на Цар Киро в селото

През цялото време докато пожарната напредваше, част от агитките на футболните фенове се опитваха да ги откажат с удари и блъскане по пожарните автомобили и скандирания да оставят къщите да горят.

"Пожарната изгаси постройките, а полицията изобщо не се намеси",

разказа Бенатова. На въпрос на нашия репортер към главния комисар на МВР Калин Георгиев защо тези хора не биват арестувани той отговори, че това ще стане, когато му дойде времето.

Семейство Рашкови не са тук. Погрижили сме се да ги няма

за да няма допълнително напрежение, каза още той. Не става въпрос за допускане на опожаряване –

това е специална практика, за да може напрежението да се успокои

обясни още комисарят. Най-важното за мен е, че не допуснахме жертви. Ще останем тук колкото е необходимо, обеща той. По думите му

вече е задържан шофьорът на буса, убил 19-годишното момче

Мъжът бе обявен за издирване след инцидента снощи. Той е на 55 години и е криминално проявен. Към момента са задържани над 127 хулигани, съобщи пред Миролюба Бенатова комисар Георгиев. Започнали са производства за установяване на извършените деяния от тях, каза Калин Георгиев. Тълпата крещеше "Кого пази полицията". Бяхме адекватни и към едната страна, и към другата. Полицейско присъствие ще има толкова, колкото е необходимо, заяви той.

Последната информация от Катуница е, че за момента обстановката се успокоява

Някои от футболните агитки се разотиват, други все още са на място. Жители на селото са също на мястото в близост до изгорелите къщи на ромския бос. Очаква се утре, по време на погребението на 19-годишния младеж, блъснат от ромски автомобил, да дойдат повечето жители на селото с подписката за изселването на клана Рашкови.

Размириците започват около 19 часа на 23 септември

Тогава бус, пълен с роднини на цар Киро засича на близка улица Атанас - баща на жертвата и Веселин, с когото ромската фамилия има дългогодишен конфликт. Момчето е сгазено заради пореден скандал. Следва погром над къщите и колите на фамилия Рашкови.


www.btv.bg/news/bulgaria/zakonired/story/2068358943-Zapaliha_kashti_na_Tsar_Kiro_v_Katunitsa.html  - видео


 

 

Автор: borislava0513
  image
image
image
image
imageimage
image
image
image
image
image
image
image
image

16-годишният Павел е припадна при безредиците в Катуница, и по-късно почина в Хирургиите в Пловдив.
Спешно беше докаран, за да му се прилее кръв, но лекарите не можаха да го спасят. При новината майка му припадна, брат му и придружаващите го младежи са в шок. Момчето е било близък приятел на премазания от буса на клана Рашкови Ангел. Имал е байпас на сърцето.

Разотидоха се жителите на Катуница, които настояваха за изселване на ромския клан на Цар Киро. Жителите на селото се уговориха да подновят протеста си довечера в 20.00 часа.

На място остава жандармерията, която е заградила подходите към къщите на Цар Киро. Тук остават и директорът на пловдивската полиция старши комисар Тодор Чонов, журналисти, част от младежите.

При изтеглянето си, една част от младежите подпалиха тревна площ близо до едно от жилищата на Цар Киро. Пожарът беше веднага изгасен от екип на Пожарната, които също са на място.


Автора на блога, няма намерение да коментира безобразното стечение на обстоятелствата, мястото на органите на реда във всичко това и прочие, а само ще се спре на факта, че "роми" няма как да кажат на българи - православни "гяур", тъй като определящите се като "роми" или приемащи това определение, са в болшинството си православни християни.
После, фамилията на Кирил Рашков, НЕ СА български "роми", а КАЛДЕРАШИ - заселила се по времето на комунизма общност, с етиопски антропологични параметри - за разлика от българските цигани, която се занимава предимно с джебчийство, просия, (предимни лъже) врачуване, продажби на деца и прочие, за разлика от българските цигани - православни християни!
Да вземат тези медии, да установят истинското самоопределяне на лицата нарекли българите - "гяури" и наверно убили и момчето - "гяур"...
След това, ние вече почти две десетилетия гледаме как този стипендиант на Сорос и протеже на номенклтурата, се "упражняваше" като "политик", заплашваше България с етнически войни, не по - малко от Меди Доганов, макар зад себе си слава Богу да имаше само десетина свои роднини - плод на типично за калдерашите, както и за евреите кръвосмешение, продаваше ни алкохол - менте и така не се намери правителство, вътрешен министър и прокурор, който да постави по десет параграфа тоя на мястото му.
При "активната" полиция на Цветанов, особено в Пловдив, трябва да ви кажа, че представител на калдерашите НЕ Е проверяван никога за документи, както всички останали жители на "Столипиново" и други райони, така както не е проверяван никога пътник от турска националност - на автогара "Юг", която е изкупена от турска фирма и там полиция въобще не стъпва!
Вие обаче, ако някога идете, особено на централна гара или друга автогара в Пловдив, ще бъдете щателно претърсени, ако сте всякакъв друг - освен турски гражданин или рода на Рашкови!
Отделна тема е, че автора на блога не знае колко съплеменници на Рашкови живеят в Столипиново и дали има такива наистина там, както и като какви се определят по народност и дали е като "роми", когато 80% от населението там е турскоезично и се определя като "турско".
Не знае подробности и за видимо закостенелия, поради властите ни проблем в село Катуница и между кметицата на Катуница и Рашкови.
Въпросите обаче са: Защо "железната полиция" не залови извършителя на убийството и не привика още когато е имало заплахи, заплашващите, както би направила със всеки друг?

2. Защо и как, "желязната" иначе пловдивска полиция, не спря нарочните закарани агитки и размирици и не си свърши работата?
Същата тази полиция, два пъти ми прави предупредителни протоколи, а единия път ми и иззе газово оръжие, именно заради предупреждението с него на член на тази фамилия и аналогичен случай.
На кого ли служат тия агитки в случая, та "безпощадната" полиция - милиция, не ги пипна, както не пипаше и лумпените на ранното СДС, за разлика от гладуващите членове на НДЗПЧ?
Каква ли е била целта им?
Разправа с Кирил Рашков?
Разправа с конкретните виновници?
Разправа с фамилията на Рашков?
Разправа с убиеца на момчето?
Раздаване на законност, справедливост и прилагане на правовия ред там и в България или изграждане на нов, ако този е неработещ?
Прогонване на Рашкови, от които видимо Катуница страда, както и много "Катуници", особено в плевенски регион със съплеменници на Рашков?
Или някаква друга ще да е целта, но най - вече на тези които ги финансираха и пратиха?

Кои ли са те?!


Обърнете внимание на следния щрих:

www.novini.bg/news/22623-война-в-катуница-ситуацията-излиза-извън-контрол-page_id2.html

Междувременно от пресцентъра на ВМРО съобщиха, че зам.-председателят на партията Ангел Джамбазки е тръгнал към село Катуница. За 17 ч. е насрочен протест пред областната дирекция наа полицията в Пловдив. Според Джамбазки, вътрешният министър Цветан Цветанов моментално трябва да отговори защо убийците от Катуница са на свобода, а полицията пази хората на т.нар. „цар” Кирил Рашков. Жандармерията на България в момента охранява имотите на скандалната фамилия като дипломатическа територия.

Според ВМРО случващото се в Катуница е показателно за посоката, по която е тръгнала страната ни. Затова на 1 октомври в София се подготвя протест под надслов „Стига цигания”.


Ето и крайната цел...

Кой, защо и с каква цел иска да се занимаем с циганите и "циганската заплаха" отново?
Дали е само предизборната кампания в основата на това или целта е да прикрием истинската заплаха?
Защо същото това "ВМРО", определя посочването на фактите у нас относно един друг - доста овластен в сравнение с циганският - етнос, като "нацизъм, фашизъм и антисемитизъм", "поставянето на целия народ и страната му под един знаменател"?
Когато обаче, тук се поставя под един знаменател, цял "небогоизбран" народ, то това не е "фашизъм и нацизъм"?!
Кои са "семитите и антисемитите" иначе, уточнили сме в този блог...
Факта си е факт, докато ни отвличат вниманието с такива ексцесии:

samvoin.blog.bg/politika/2011/09/25/.581917


Към това обаче, няма "националисти" които да ви насочат вниманието!
При "богоизбрани" не се пипа, а България СИ ОТИВА безвъзвратно, докато ние гоним "таласъми", пардон - цигани, а утре марсианци!







Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10053906
Постинги: 7921
Коментари: 3556
Гласове: 6351
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Български исторически календар
4. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
5. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
6. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
7. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
8. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
9. Забравеният д-р Янко Янев
10. Планът "Еврия"
11. Сайт с български бойни знамена
12. Исторически видеоблог
13. "Изгубената България" - исторически сайт
14. Владо Черноземски
15. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
16. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
17. Реалността днес и която идва...
18. Военное обозрение
19. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
20. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
21. РПЦ Царская Империя
22. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
23. Исторически ревизионизъм
24. Вечния Църковен Календар на Светите Отци