Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9988598
Постинги: 7845
Коментари: 3423
Гласове: 6303
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
13.09.2011 06:22 - Дните на Израел са преброени. България - ЗЕМЯ НА ПРИЦЕЛ!
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 4176 Коментари: 3 Гласове:
4

Последна промяна: 13.09.2011 13:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Дните на Израел са преброени

Събитията се развиват с главоломна скорост...

Допреди година, когато говорех, че Израел е на път да бъде пожертван от световните кукловоди, срещах само иронични усмивки. Днес, когато медународната изолация на Израел се засилва с всеки изминал ден и доскорошни ортаци като Турция и Египет вече нямат израелски посланик по една или друга причина, все повече хора разбират, че ДНИТЕ НА ИЗРАЕЛ СА ПРЕБРОЕНИ:

- Отношенията между Турция и Израел са ключови за баланса в близкия Изток. Още от времето на османската експанзия към Европа, венецианските еврейски банкери са финансирали заробването на християнски народи от османците. Впоследствие голяма част от великите везири на империята са били евреи, а юдеите са се ползвали със специални привилегии в Осм. империя. (подробна инфо тук: http://eltimir.ucoz.ru/news/istinskite_gospodari_na_turskata_imperija_1/2011-09-07-2299 ) Да не забравяме, че Израел е построен в Палестина, отстъпена от Османската империя под давлението на Ротшилд. Сега, след като Турция най-безцеремонно експулсира посланика на Израел, си задаваме въпроса: ЗАЩО ТУРЦИЯ НЕ СЕ СТРАХУВА ДА ПОСЕГНЕ НА СВЕЩЕНАТА КРАВА НА СВЕТОВНАТА ПОЛИТИКА, НЕДОСЕГАЕМАТА ЦИОНИСТКА ДЪРЖАВА, КОЯТО ВИНАГИ Е БИЛА НАД МЕЖДУНАРОДНОТО ПРАВО?- ЗАЩОТО ЗНАЕ, ЧЕ ИЗРАЕЛ ВЕЧЕ НЕ Е "БОГОИЗБРАН" И ЧАСЪТ ЗА НЕГО Е УДАРИЛ...
- Новите режими в арабския свят никак няма да са склонни да поддърат досегашното статукво под натиска на все по-радикализиращите се арабски общества. Пресен пример е атаката срещу израелското посолство в Кайро и отвеждането на посланика с хеликоптер!
- Палестинците очакват този месец най-накрая да получат точни граници за бъдещата си държава на сесията на ООН.
- Стягащата се примка около оста Техеран-Дамаск-Бейрут несъмнено ще подтикне режимите в тези държави да раздрънкат оръжията срещу вечния си ционистки архивраг.
- Социалното недоволство в Израел продължава вече втори месец с безпрецедентни стохилядни протести срещу неравенството и олигархията, при която огромната част от богатството на държавата се контролират от десетина фамилии.
- Известно е, че по ред причини евреите винаги имат предварителна информация и успяват да действат преди събитията. Има ли още някой, който се учудва, че евреи изкупуват земеделски земи в цяла изт. Европа, и най-вече в България...?!
Те знаят, че се задава нещо голямо, което ще накара номадското племе отново да тръгне да скита.

Мога да продължавам още, но не мисля, че има нужда.

План А се изчерпа. Идва време за план Б за израел.

А за нас остават два пътя- да учим иврит или...


България - житницата на Израел

http://www.btv.bg/videos/novini/video/1636648998-Bulgaria__jitnitsata_na_Izrael.html

Съвместното производство на храни и външната политика бяха двете основни теми на съвместното заседание на българския и израелския кабинет в София. За първи път от 20 години у нас идва израелски премиер и то със седем министри.

Държавите, с които израелският кабинет е провеждал съвместни заседания като днешното, се броят на пръсти.

Европейската обиколка на премиера Бенямин Нетаняху се свързва с инициативата на палестинците да обявят своя държава през септември. България обаче не бърза да обяви как ще гласува в ООН.

"Да, обсъждахме септемврийската резолюция, но тя не е движеща в тази визита", заяви Бенямин Нетаняху. "Партньорството със страните от региона ви е естествено. Имате енергични министри, енергичен премиер. Аз приемам като лична мисия да се увеличат израелските инвестиции в България".

България се надява да стане регионален център за производство на храни.

"Ние имаме огромни залежи на петрол в кавички - това са нашите плодородни земи. Трябва да ги направим 100% усвояема плодородна земя", категоричен е премиерът Борисов.

България очаква от Израел инвестиции в модерни напоителни системи и високо-продуктивни сортове.


Експертите в срок до септември трябва да кажат има ли шанс България да стане житницата на Израел. Двамата премиери на шега си пожелали наесен да засеят, а напролет да зажънат. През цялата визита те се държаха като лични приятели.

Премиерът Борисов уточни, че днес не са подписани споразумения във военната област. Преговорите за съвместни отбранителни системи и учения още продължават.

****************
Ционисткият проект, наречен "правителство на Б. Борисов" (наш"то Биби) подготвя почвата за масовото заселване на нашите земи с израелци. След като в началото на мандата на Борисов, той обеща евреите да получават по-лесно българско гражданство, ( http://paper.standartnews.com/bg/article.php?article=309202  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/01/12/840919_borisov_pravitelstvoto_shte_uskori_vuzstanoviavaneto/ ) сега  на ход е продажбата на земята маскирана под "благовидната" формулировка- "житница на израел". Какви ли отровни плодове ще пожънат нашто биби и еврейското, дето така сладко-сладко си работАт заедно?


Израел иска да инвестира в български военни заводи

"Никога не сме имали толкова добри политически отношения с България като тези, които имаме днес", заяви пред Econ.bg посланикът на Израел в България Н. Пр. Ноах Гел Гендлер

Ключови думи: военни заводи, Израел, икономика, инвестиции

Автор на статията

Елица Елефтерова
e.elefterova@econ.bg

Никога не сме имали толкова добри политически отношения с България като тези, които имаме днес“. Това коментира пред Econ.bg посланикът на Израел в България Н. пр. Ноах Гел Гендлер.

Според него това е трябвало да се случи още преди много години, „тъй като едно е да сме приятелски настроени страни, а съвсем друго е да изпълним със съдържание тези отношения. В момента ние правим точно това – наливаме съдържание и идентифицираме местата за сътрудничество“, обясни той.

Посланикът заяви, че това, което е променило ситуацията, е инициативата на лидерите на двете страни. "Личностите промениха ситуацията. Премиерите решиха, че може да се прави повече", изтъкна Гендлер.

Израелски инвеститори се интересуват от възможности за съвместните производства за трети страни, особено в отбранителната промишленост. „На 12 септември ще сключим споразумение, което ще отразява тези намерения. Веднага след подписването представител на израелски фирми от отбранителната промишленост ще дойде в България, за да проучи възможностите за съвместни производства за износ за трети страни“, посочи посланик Гендлер. Става въпрос за вече функциониращите военни заводи в страната като "Арсенал", "Терем","Аркус" и др.

По отношение на туризма - всяка година около 150 хил. израелски туристи идват в България. В момента съществува безвизов режим между двете страни.

Освен това Израел преговаря с ЕС по проeкт за отворено небе "Open Sky" и със сигурност скоро ще има възможности за нови полети и дестинации между двете страни. Това неминуемо ще доведе и до намаляване на цената на билетите, а оттам - и до възможности за повече туристи.

Друг много важен аспект, който в момента е на масата и се разглежда, е сътрудничеството в експлоатирането на природен газ, с който Израел разполага. „Намерихме големи находища на природен газ в Средиземно море и в момента установяваме една схема, по която да можем да експлоатираме заедно и да изнасяме през Румъния, България и Кипър природен газ“, обясни Н. Пр. Гендлер.

Към края на 2010 г. търговският обмен между двете страни е 185 млн. евро. Посланикът посочи обаче, че не отдава голямо значение на тези данни, тъй като икономиките на двете страни не се допълват взаимно една друга. Акцентът според него трябва да е върху израелските инвестиции в България. „Смятаме, че сме в първата петица на инвеститорите в България с размер на инвестициите към момента около 1.5 млрд. евро. Това не може да се види съвсем ясно от статистиката, защото повечето от израелските компании тук са регистрирани в други страни. Но това няма отношение към самата инвестиция“.

В страната има 10 мол-а изградени от израелски инвеститори, а инвестицията само за един от тях варира в диапазона 50-70 млн. евро.  

Пълния разговор с Н. пр. Ноах Гел Гендлер ще откриете в рубриката "Интервю" на Econ.bg.

Източник:


Планът "Еврия", или България- новата Палестина. Ще го позволим ли?!

Земеделци и собственици на земеделски земи с министъра Найденов в Израел

Представители на неправителствени организации от агро сектора са на посещението в Израел заедно с министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов, научи Фермер.БГ.

От Земеделското министерство потвърдиха информацията като уточниха, че заедно с министър Мирослав Найденов в Израел са представители на Асоциацията на земеделските производители в България, Българска асоциацията на собствениците на земеделски земи, както и от Федерацията на независимите синдикати в земеделието.

Целта на посещението в Израел е обмяна на опит в агросектора, запознаване с постиженията в областта на млечното говедовъдство, капковото напояване, консервната промишленост и оранжерийното производство, които са най-силно развитите отрасли на израелската икономика, посочиха от МЗХ.

 

---------------------------------------------]

Плевнелиев предлага държавата да подарява земи за инвестиционни проекти

 

От Дневник

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев предлага промяна в законодателството, която да позволи на държавата да подарява пустеещи земи на световни компании за нови производствени мощности. Това се разбра от думите му в предаването "Седмицата" на радио "Дарик".

"За символичния един долар можем да предоставяме буренясали терени, върху които нищо не се случва в последните двайсет години", каза министърът. По думите му земята няма стойност, имат стойност фабриките и заводите, построени върху нея, и работните места. 

Плевнелиев съобщи, че води преговори със "Спарки", които искат да строят нова фабрика в Русе с площ 60 хил. кв. м, а също и с "Хюлет пакард" за нови инвестиции.

---------------------------------------------

Израелски фирми инвестирали у нас 1 млрд. евро за 2 г.

10.03.2009, 14:25 (обновена 10.03.2009, 14:34)
news.bg
http://news.ibox.bg/news/id_1270711063

Световната финансова криза по никакъв начин няма да спре програмите за инвестиции на израелски компании в България.

Това заяви посланикът на Израел в България Ноах Гал Гендлер на пресконференция в Добрич, цитиран от БНР.

Посланикът посочи, че на 19 март израелска компания ще открие в Пловдив най-големия МОЛ в България.

По думите му това е един пример, че големите компании не спират своята инвеститорска активност макар да има известно забавяне на този процес.

Израел е сред най-големите инвеститори в България, посочи Неговото превъзходителство. Той информира, че само за последните две години израелски фирми са инвестирали над 1 милиард евро в страната.

Ноах Гал Гендлер информира, че големи възможности има и за развитието на туризма. Всяка година над 100 000 израелски туристи посещават България, предимно черноморските комплекси.

Посланикът на Израел ще се срещне с кмета на Добрич Детелина Николова.

----------------------------------------------------------

 

Министър предложи да дарим земя на инвеститори

http://dnes.dir.bg/news.php?id=6556478&fp=1


Минисърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев предложи да продаваме по 300 декара земя за 1 долар на големи инвеститори, които да развиват сериозен бизнес в България.

Минисърът предложи да бъде създаден закон, който да подкрепя чуждите инвеститори в България. Той е категоричен, че дори страната ни трябва да подарява земя на чуждите компании, които искат да строят тук фабрики, предаде Дарик. Единствено така у нас могат да се създадат качествени работни места, смята министърът.

Министърът обясни, че в миналото е имало 75 сертифицирани компани от 1-ви клас и е бил определен бюджет от 15 млн. лв., с който е трябвало да бъдат подпомогнати. Така компаниите инвестиращи между 100 и 300 млн. лв. са получили средно по 200 хил. лв. Това е подигравка, ядоса се министърът. Според него инвеститорите не искат пари. Те искат проактивна политика на правителството да им решава проблемите с бюрократите, с разрешенията, със земята. 

Според Плевнелиев държавата стои на едни буренясали хиляди, милиони декари, които освен че са буренясали, нищо друго не им се е случило. Най-доброто, което може да им се случи, да се продадат за един долар на някого, който ще я направи фабрика за нещо, което ще направи българите богати и ще ги позиционира на пазара".

По спорния казус с издадените разрешителни за строеж на сгради на „Алея Първа" в Морската градина във Варна министър Росен Плевнелиев за пореден път обясни, че той няма компетенциите да издава подобни разрешения. Варна да си реши проблема, правителството няма по никакъв начин да се противопостави на позицията на общината, ако строителното разрешение е законно, каза Плевнелиев.

Израел има интерес към покупка на земеделски земи в България. Това стана ясно на среща в Тел Авив на земеделския министър Мирослав Найденов с колегата му Шалом Синхон.
    Имаме около 3 млн. дка държавни земи, които в кризата не могат да се управляват добре, и възнамеряваме да продадем част от имотите в Държавния поземлен фонд, обясни Найденов. Той предлага и да се създаде съвместен проект с Израел за по-рационално използване на държавните земи.
   Обсъдено е сътрудничество в технологии за напояване и отглеждане на животни за месо у нас.

---------------------------

БЪЛГАРИЯ – ИЗРАЕЛСКА КОЛОНИЯ?

5 Юни 2010

« назад   image   image

Николай Флоров

imageСпоред преданието когато финикийците пристигнали на Иберийския полуостров те поискали от местния цар да им даде земя само колкото една волска кожа. Позволили им. Тогава те нарязали кожата на най-тънки нишки и награбили огромна територия. Иберийците останали със зяпнала уста.

Със зяпнала уста ще останат и Бойковските пишман-икономисти ако си мислят, че трябва да продават земя на Израел, за да получат съвременни познания за обработване и поливане на земя и за допълване на мизерния бюджет на България.

Земя, господа Бойковски умници, не се продава. Тя е единственото, което остава  за всеки народ, за добри и за лоши времена. Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов заявил, че  «е възможно част от държавните земи да бъдат продадени, а други да бъдат дадени под аренда» на Израел. Думите  «е възможно» изглежда означават, че някаква сделка вече е скрепена с подписи.

Само по себе си  сътрудничество с Израел в тая област няма нищо необичайно, ако не ставаше дума толкова нагло за продаване. Пред очите ни се разиграва една от най-жестоките трагедии на света за последните 6-7 десетилетия – тази на конфликта между Палестина и Израел. Палестина се бори за земята си; Израел се бори да си отвоюва право на своя земя. Всъщност, не става дума изобщо за земя, а за възможно най-неплодородното и най-пренаселеното късче територия в целия свят, известно още и като най-скъпата поземлена собственост в света. И двете страни не са в състояние да изхранват населението си без чужда помощ, да не говорим за пълната липса на природни ресурси за каквато и да е индустрия.

Палестинците са тези, които са живели на тази земя, за която днес претендира Израел, докато евреите са миткали по земята за цели две хиляди години, така както са правели преди това техните братовчеди финикийците. Палестинците защитават земята си с помощта на настръхналия от омраза арабски свят, независимо от това дали са мюсюлмани или не.

Израел защитава правото си на съществуване благодарение на здраво закотвената в САЩ еврейска общност, готова не само да плаща за изкуственото съществуване на тази нова страна, но и да ангажира огромните ресурси на Америка. Думите «изкуствено съществуване» не са споменати тук случайно – съществуването на такава държава като Израел стана също и поради антисемитизма на Европа и антисемитизма на Америка, които, както знаем, не намериха нито едно парче свободна земя за евреите на тези два континента, нито имаха каквото и да е желание да ги интегрират, тоест никой не ги искаше.

Все още ошашавените от комунистическата психушка българи изглеждат неспособни да разберат какво точно може да стане пред очите им: бащината им земя да стане собственост на чужда държава. Тоя път обаче това може да стане не с волска кожа, а със слабото чувство за национални стойности на една сталинизирана  нация и  на една временна власт, чиито управленчески диоптри не й дават да вижда по-далече от носа си.

-------------------------

Правителствата на България и Израел заседават заедно

четвъртък, 7 юли 2011 г.

  •  
  •  

   

BNews.bg

image

Съвместно заседание ще проведат правителствата на България и Израел. За целта у нас идва израелският кабинет, воден от премиера Бенямин Нетаняху по покана на българския министър-председател Бойко Борисов.

Двете правителства ще се съберат в заседателната зала на Министерския съвет за съвместно заседание.

Досега израелският кабинет не е провеждал подобно съвещание с правителство на балканска държава. Първото подобно у нас пък се състоя миналата година с Гърция в резиденция Бояна.

Очаква се в четвъртък предиобед България и Израел да подпишат споразумение за сътрудничество във военнопромишлената сфера,

както и споразумение за промишлено и научноизследователско сътрудничество. Ще бъде обновен и двустранният протокол за взаимна защита на инвестициите.

В състава на израелската делегация участват министърът на финансите Ювал Щайниц, министърът на промишлеността, търговията и труда Шалом Симхон, министърът на комуникациите Моше Кахлон, министрите на строителството, на отбраната, на транспорта и на земеделието. от наша страна ще заседават финансовият министър Симеон Дянков, външният - Николай Младенов, министърът на икономиката Трайчо Трайков, регионалният министър Росен Плевнелиев, министрите на земеделието и транспорта.

Съвместното заседание ще водят премиерите на двете страни Бойко Борисов и Бенямин Нетаняху.

След заседанието и подписването на двустранните документи е предвиден брифинг за медиите.

По-късно премиерът на Израел Бенямин Нетаняху ще има среща и с президента Георги Първанов.

http://www.bnews.bg/article-31287

Даваме земя и на Израел коментари/75

7 юли 2011, 17:30

 

София, България

изпрати на приятел

imageimageimageimage

image

Така България щяла да се превърне в банка за храни на региона

След като преди месец министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов се договори с китайски  бизнесмени за проджабата на стотици декари земя в Северозападна България, днес обсъди възможността страната ни да даде плодородна земя за израелско-български проект. Комбинацията от израелските високи технологии и българските ниви щяла да ни превърне в регионален център за производство на храни. 

Днес министърът на земеделието и развитието на селските райони на Държавата Израел Н. Пр. Орит Нокед  и българският земеделски министър Мирослав Найденов обсъдиха възможността България да стане Регионален център за производство на храни.

Проектът предвижда страната ни да предостави плодородни държавни земи, а Израел да осигури финансов ресурс и високи технологии. Двете държави ще реализират произведената продукция за собствени нужди, а излишъкът да бъде насочен към Организацията по земеделие и прехрана (ФАО) и Световната продоволствена програма. Работни групи от двете държави ще разработят детайлите по идеята до есента./БЛИЦ

http://www.blitz.bg/news/article/112786

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/07/08/1120484_chast_ot_pozemleniia_fond_shte_stane_vnoska_v_neiasen/

----------------

Извън столицата, освен в морските градове, в околностите на Велико Търново също се строи комплекс от затворен тип. Израелската компания „Тидар груп" изгражда сателитно селище Върху парцел от 87 декара. Комплексът „Велико Търново хилс" ще има над 500 апартамента в десет 5-етажни блока и 45 еднофамилни къщи, като се планира да е готов до средата на 2009 г.
----------------------

Автор: planbg

Израел,моя втора и древна родина.
Син оставих на твойта земя.
Оттогава отминаха много години,
но все още самотен скърбя

Зарад тебе оставих балкани любими.
Дадох Тракия китна за степ.
И сега черен спомен си в мене,
прости ми!
И сега нямам думи за теб

Салис Таджер, 1963 г.


И...Търново е вече ЕВРЕЙСКИ ГРАД, с техен колеж - старата наша непробиваема от османците крепост, предадена от един от тях:

bg.theoldcapital.eu/Жидов_Гроб_251g.html

Жидов гроб
/еврейски гроб/

Иван Вазов

Издайство, измяна позорна
пропусна врага в крепостта
и Царевец як след упорна
отбрана потъна в кръвта

Бранители храбри паднаха
под турския кръвнишки нож,
палатите царски пламнаха,
огряха зловещата нощ.

На утрешний ден пред пашата
евреин се мръсен яви
целуна му робски полата
и с вид горделив заяви:

Преславний войводо, сполучих
услуга да сторя на вас.
Аз портата таз нощ отключих
и Царевец в твоя е власт

Паша милостиви: награда,
А, ти ли бе хитрия жид?
Велика награда се пада
на подвига твой бележит.

И ВИКНА НА ДВАМА ВОЙНИКА:
"УБИЙТЕ ТУЙ КУЧЕ СЕГА!"
ИЗВИ СЕ ХАНДЖАР НАД МРЪСНИКА,
ОТФРЪКНА ГЛАВА ОТ СНАГА.

Избягаха гадове смрадни,
остана издайника сам.
Затрупан с камъни хладни,
с храчки,проклятия и срам.



Виж и псотингите по - долу, в този блог!






Гласувай:
4


Вълнообразно


1. atil - Близо 90% от европеидните евреи са с ...
13.09.2011 09:31
Близо 90% от европеидните евреи са с булгарски произход.За този план интересуващите се знаят, но той е резервен вариант.Ако се осъществи, по скоро те ще учат български отколкото ние иврит.Освен ако някой стане вероотстъпник и приеме тяхната вяра...
цитирай
2. samvoin - Те нямат вяра, просто това си е една ...
13.09.2011 11:59
Те нямат вяра, просто това си е една доктрина на омразата, пренебрежението и незачитанието срещу всички останали вери, която следват от векове, в различни варианти и бидейки идейни последователи на разпналите Христа фарисеи.
И да са имали нещо общо с нас, днес те са еничари, което е още по - страшно и от вековния враг, каквито са македонистите...
цитирай
3. qsobarba - ДО КОГА ЩЕ ТЪРПИ НАРОДА ИЗМЕННИЦИТЕ ...
14.09.2011 16:30
ДО КОГА ЩЕ ТЪРПИ НАРОДА ИЗМЕННИЦИТЕ НА РОДИНАТА НИ?УНИЩОЖИХА УМИШЛЕНО ИКОНОМИКАТА КАТО СИ НАПЪЛНИХА БАНКИТЕ С НАРОДНИ ПАРИ И СЕГА ДАРЖАТ НАРОДА БЕЗ РАБОТА,С 200ЛВ.ПЕНСИИ,А НА ТЕХНИТЕ СЛУГИ ДАВАТ ПО 600/700ЛВ.ПЕНСИЯ.ДОКОГА ЩЕ ХОДИ ПО ИЗБИРА ХОРА КОИТО МУ МИСЛЯТ КАК ДА НАПРАВЯТ ЧЕ ХОРАТА ДА ИЗМИРАТ ПО БАРЗО. И МАЛЧИ ПРОДАЖНАТА НИ ЦАРКВА.ВМЕСТО ДА ЗАКЛЕЙМЯТ ЗВЕРОВЕТЕ КОИТО УНИЩОЖАВАТ БАЛГАРСКИЯТ НАРОД.
цитирай
Търсене