Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9988467
Постинги: 7845
Коментари: 3423
Гласове: 6303
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
07.09.2011 01:15 - S&P (Standard and Poor’s) и Билдербергите. Части от един план?
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 621 Коментари: 0 Гласове:
0



S&P( Standard and Poor’s) и Билдербергите. Части от един план?

Източник 

18.08.2011

И какво, това беше като влакчето на ужасите в увеселителния парк на фондовия пазар. В началото на август, индексът Dow Jones се втурна нагоре и надолу в рамките на най-малко 400 пункта. За четири последователни дни.

Понеделник беше първият ден на търговията, след като агенция Standard and Poor’s.(Стандард енд Пуърс) (S & P) понижи U. С. съкровищните ​​облигации от ААА до АА +. Във вторник, на осми август, Dow се гмурна с 624 точки наведнъж. Това е най-дълбокото му падане.
image
Но истинската въртележка започна само във вторник та втори август - в деня след това, в последната минута, решиха за повишаване на дълговия таван (едно
споразумение, което в действителност е трябвало да спаси по-ниските рейтинги). След това, Dow Jones в продължение на пет борсови сесии се мяташе като ранена птица.


Волатилността е безпрецедентна, анализаторите просто свиваха рамене, не можейки да дадат обяснение на събитията. Високата активност на програмата за търговия (търговия с финансови инструменти, базирани върху компютърни програми, които ви позволяват да следите множество пазари и ценни книжа, и дава сигнали за покупка или продажба), разбира се, също играе роля. Но какво правят тези стръмни възходи и падения? И какво попречи на пазара да падне, като през есента на 2008г. (септември)?

Рухването на осми август е най-сериозното от 2008 г., и шестото по големина сриване на фондовия пазар в историята. Това е, което пише списание Der Spiegel, едно от най-четените списания в Европа:

"Много икономисти казват, че паниката в началото на август е близка до ужаса, който обхвана финансовите пазари след обявяването на фалита на американската инвестиционна банка Lehman Brothers през 2008 година."

"Тогава, както и сега, банките спряха предоставянето на заеми. След това, както и сега, паричните депозити в банките и в Централната банка са се удвоили в рамките на няколко дни. "

Във вторник, девети август пазара с лихвите отигравайки всички тези пунктове, загуби в понеделник.
Това е като играта на двама титани в дърпане на въже: един се опитва да провали пазара, а другия,  да го издърпа нагоре.

Съмнителното понижение на рейтинга от S&P

Аргументацията за понижаване на американския дълг, превръщайки се в такъв сериозен удар върху световната финансова система, се отчита от мнозина експерти, като доста съмнителен.

Кo-директорът на Центъра за икономически и политически изследвания Дийн Бейкър направи следното изявление:

"Министерството на финансите разкри в изчисленията на S & P, което е въз основа на решението за понижаване на рейтинга, грешка от два трилиона долара. Въпреки това, дори след като грешката беше поправена, управлението на S & P не промени решението си. Което дава основание да се предположи, че решението на агенцията не е зависело от реалната ситуация. "

Пол Кругман също се изказа доста скептично:

"Тези обосновки на S & P, които чух са чиста глупост. Агенцията заяви, че понижаването на рейтинга зависи от размера на намаляване на дефицита през следващото десетилетие. Цифрата е четири трилиона, изглежда, че някои са обладани от магически сили. Още по-малко, за платежоспособността на САЩ, тази стойност, няма съществено значение. Допълнителният трилион дълг добавя за бъдещите разходи за плащане на лихва само един процент от БВП ... "

Време е медиите и Конгреса, да започне да задават въпроси на S & P ...

Чий замисъл изпълняват S&P?

Джейсън Шварц, хвърли светлина по този въпрос в една статия, озаглавена "Възходът на финансовия тероризъм":

"След приключване на търговията в петък, пети август, ние получихме информация, че изпълнителният директор на S & P Девен Шарма лично се опита да понижи категорията на Съединените щати. За фактът, че този човек се опитва да унищожи умишлено американската икономика, има изобилие от доказателства.

Този човек беше една от ключовите фигури на Bilderberg Club. Той е сред най-богатите  120 мъже и жени на света, които се събраха през 2009 г. за да положат края на долара като световна резервна валута.
image

Sharma казва открито, че той смята, че Съединените щати са проблем за днешния свят, и превъзходството над останалата част от света е несправедливо и безрасъдно. Истината е, че, според Шарма, за успеха на "глобализацията," Съединените щати трябва да бъдат "разкъсани на парчета" ...

Още един виновник за машинациите на пазара, Шварц обяви, европейският комисар за вътрешната търговия, Мишел Барние, който предизвика драматичен спад на четвърти август на Dow Jones с 513 пункта, поради факта, че блокира приемането на новия Международен стандарт за финансово отчитане.

Барние, както и Шарма са участници в последните срещи на Bilderberg Club.

Но каква цел, в този случай, преследват билдербергите?

Клуб «Единен свят»

Известният политолог и автор на бестселъра «Истинската история на Билдербергският клуб»  Даниел Eстулин казва, че това е затворена компания на глобалисти, посредник "между финансовите институции, които обслужват най-мощните и хищническите интереси на света". Той пише:
image
"Bilderberg не е тайно общество ... Това е една група от хора, които споделят обща идеология ... Тяхната цел - не е "Световно правителство" и "Нов световен ред. "Това, което те искат, може да се нарече OOO "Единен свят".

Bilderberg-ите изглежда се интересуват не толкова от контрола, а от притежаване на света. Терминът "Общоветовна компания" за първи път прозвуча по време на срещата на Bilderberg в Канада през 1968 година. Тогава под Общосветовна компания се подразбираше нова форма на колониализъм, в който световния капитал трябва да спечели чрез икономически, а не военни средства. Приема се, че влиянието на компанията ще се разпространява, прекрачвайки границите, по цялата планета, докато накрая всички активи в света не се окажат, свързани в единна международна частна банкова система.

Естулин продължава:

"Зад всяка среща на Bilderberg стои идеята за създаване на картелен гигант по-силен от всяка държава на земята, който може да следи потребностите на останалата част от човечеството."

В световен мащаб компанията ще има достъп до активите, предотвратяване на разпространението на националните валути и кредитните системи. Банките ще правят пари чрез лихвени заеми. Дълговете ще растат постоянно, като винаги ще дават повече, отколкото са взели. И като резултат - неизбежна вълна от фалити, продажба и покупка на активи. И кой ще ги купува? Точно така. Общосветовната компания.

Битката на титаните

Ако зад събитията от четвърти и осми август стои горния план, той тогава очевидно се провали. Според експерти от Der Spiegel, ситуацията е обърнала усилията на ЕЦБ, която започна да купува италиански и испански облигации, заявявайки, че възнамерява да извърши съответните "количествени облекчения".

Очакваше се, че председателят на Федералния резерв на САЩ Бен Бернанке, също ще обяви следващия кръг на облекчаване, но в неговата реч на девети август, не прозвуча и една дума по този въпрос. Блогерът  Джеси Ливърмор, описва реакцията на пазара, както следва:

"Пазарите трескаво продаваха ценни книжа, докато не беше обявен третия кръг от валутното стимулиране ... Съобщението бе направено ... само 75 минути преди прекратяването на дейността на пазара. Dow Jones Industrial Average нарасна с 639 пункта и затвори с дневен максимум от 11,242. Въпросът е: откъде се взеха тези инжекции? От президентската работна група по финансовите пазари? Или в числото на "политически мерки", за стабилизация на цените случайно са внесли за следващия кръг на валутното стимулиране и просто са забравили да декларират това? "

Битка на титаните или инсайдерска търговия?

Може да се окаже, че това обяснение за съмнителното понижаване на американския дълг се крие изцяло другаде. Според наблюденията на сайта MSN.Money, публикуваното на 12 август понижаване, не стана "съвсем неочаквано":

"Слуховете за намаляването отдавна бродеха по Wall Street. Новинарските сайтове  съобщаваха този слух постоянно. "

"Или това е някакво невероятно съвпадение, или, по-вероятно, е изтекла информация. Въпросът е, чрез кого е било извършено и дали това не е търговия с вътрешна информация "?

Вестник Daily Mail публикува история за това как някой на пазара на фючърси е заложил $ 850 милиона, че на САЩ ще бъде намален рейтинга:


Последното предложение е направено на 21 юли. Сега някой жъне плодовете на своята информираност.

Този който стои зад всичко това, спечели тези дни, хиляди проценти печалба.

Комисията по ценните книжа и фондовите борси обяви, че се провежда разследване във връзка с понижението.

Според Financial Times, се провежда предварително съдебно разследване, свързано с подозрение за търговия с вътрешна информация.

Но без значение какво се случваше на пазарите през първите две седмици на август, то беше безпрецедентно, неестествено, и изисква внимателно разследване.


Взето от: zahariada.blog.bg



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене