Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9989014
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6303
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
26.08.2011 01:07 - Бандитската и незаконна държава Израел провокира нова война с Египет и извърши нови геноцидни удари срещу Газа! Иска пак да "запали" Близкия Изток...
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1030 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 26.08.2011 03:34


Поради технически проблеми, породени от нехайството и мързела на служителите на еврейския за жалост интернет - доставчик "Виваком", темата се пуска със закъснение, за което автора на блога се извинява на посетителите!


Ескалация на напрежението между Израел и Египет, удари по Газа Публикувано от Intidar на 21 август 2011 в Свят|Печат | Няма коментари

Непосредствено след атаките в Южен Израел, отношенията между доскорошните съюзници – Египет на Мубарак и Израел – се обтегнаха.

Днес Египет има цена, както и кръвта на всеки един египтянин – се чуха гласове от египетското политическо пространство, загатвайки, че след падането на Хосни Мубарак, изкуствено поддържаните близки отношения между Тел Авив и Кайро са поставени пред нови реалности.

Причина за острите изказвания стана инцидент на израелско – египетската граница, където трима египетски войници бяха убити от израелските окупационни сили, патрулиращи по протежение на границата с Египет, в близост до Ивицата Газа. Тези събития идват пък след атаки в Южен Израел, по – специално град Ейлат, където загинаха няколко души при атака върху автобус и кола.

Египет изтегли посланика си от Израел, а посолството на Израел в Кайро бе нападнато и оградата бутната. Премиерът Есам Шараф свика извънредно заседание на кабинета заради обтягащите се отношения между Израел и Египет, като призова израелският посланик в Кайро да даде отговор на това как израелски хеликоптер е убил случайно трима души от египетската гранична полиция, докато преследвал въоръжени мъже, за които Израел предполагал, че са свързани с атаките в Ейлат по – рано същият ден. Бившият посланик на Израел в Египет, Шалом Коен, пристигна днес в Кайро, за да помогне за изглаждането на отношенията, в качеството си на дипломат, имащ опит в Египет.

Докато Есам Шараф призоваваше за компенсация и извинение от Израел за убитите трима служители на гранична полиция, пред израелското посолство в Кайро се събира тълпа, която отправи искания да бъде експулсиран израелският посланик в Египет. Друго искане бе за по – голямо военно присъствие в Синай, за да бъде защитено населението. Демонстрантите събориха метални и бетонни бариери около посолството, съобщава кореспондентът на Al Jazeera Рауя Рагех.

Според израелското разузнаване, мъжете, атакували в Южен Израел, са преминали през Синай, и през Ивицата Газа са преминали от другата страна. Това пък даде “зелена светлина” на израелските сили да атакуват Ивицата Газа, като загинаха няколко души, а десетки са ранени. Ударите над Ивицата продължават, въпреки, че Хамас заявиха, че нямат нищо общо с атаките в Ейлат. Всъщност досега не се разбра кой е виновен. Въпреки реакцията на Хамас, ”Бригадите Изедин ал Касам”, заявиха, че заради ударите по Газа прекратяват временното спиране на огъня с Израел.

image

Интересно е, че два дни преди атаките в Ейлат, израелските военновъздушни сили започват серия от нощни нападения над Рафа, Хан Юнис и град Газа – три от петте най – големи града в Ивицата Газа. Шест палестинци са убити. При продължаващите сега удари, които Израел твърди, че са в отговор на атаките в Ейлат, четиринадесет души са убити, като сред има и деца. Каква вина носят тези същества за станалото в Ейлат, никой досега не може да обясни. Най – вероятно ще бъдат разглеждани, като “съпътстващи жертви” и толкова.

Общото при всички тези събития е, че накрая отново последват въздушни удари върху Ивицата Газа, като винаги има много убити. При условие, че като никога Хамас отправят призив да се спре с атаките, тъй като Ивицата няма общо със случилото се в Ейлат, ударите на Израел разпалват фитилът, който може да запали много по – сериозен конфликт от сегашните търкания.

Ударите по Газа идват след атаки по Ейлат, които са следствие на продължаващи удари по Газа. Кръгът от омраза и гняв се затваря в последователност, която води единствено към ескалация на напрежението. Ударите по Газа са ненужни и анти-хуманни. Израел излива гневът си за атаките на своя територия върху обичайният заподозрян – Ивицата Газа – без да има разследване. Работи се единствено с предположения, които виждаме до какъв резултат водят. Така до никъде няма да се стигне, освен до нова война.

Сблъсъци между палестинци и израелски военни части продължават и в момента на писането на този постинг. Арабската лига ще има извънредно заседание.

bezlogo.com/2011/08/ескалация-на-напрежението-между-изра.html




Египет спря газовите преговори с Израел 20.08.2011, 19:19 (обновена 20.08.2011, 19:33)
news.bg
Коментари (5) image

© ЕПА

Египетски военни охраняват израелското посолство в Кайро от протестиращи

Египетското Министерство на нефта и природните ресурси прекрати преговорите с Израел за възобновяване на доставките на газ.

Източник от министерството съобщава, цитиран от „Новости", че причината е последните събития по израело-египетската граница, влошили двустранните отношения.

Припомняме, в четвъртък в южната част на Израел терористи (Читателите на този блог, нека разбират под това БОРЦИ ЗА СВОБОДА НА ПАЛЕСТИНА, защото и според Османската империя - БРЦК е бил "терористична организация", а според Хитлер - френската освободителна съпротива и съветските партизани! Според вас, такива ли са?) извършиха три нападения. Тел Авив обвини египетските власти в слаба охрана на границата с Израел, откъдето атентаторите са успели да проникнат на израелска територия.

В последствие при въздушен обстрел от хеликоптер, който е преследвал заподозрени терористи на Синайския полуостров, загинаха трима египетски граничари.

Военният министър на Израел Ехуд Барак изрази съжалението си за инцидента, като заяви, че е наредил разследване на случилото се.

Израел внася египетски газ от 2005 година по силата на сключен 20-годишен договор с режима на бившия президент Хосни Мубарак, като Египет е източникът на 45 процента от газа, необходим за Израел.

След оставката на Мубарак бяха извършени няколко диверсии срещу газопровода към Израел, след което Египет спря доставките и започнаха преговори за нов договор и нова, по-висока, цена.

Междувременно част от обвиненията, по които започна съдебният процес срещу Мубарак, са именно неизгодните за Египет условия по газовия договор с Израел.

Източникът от Министерството на нефта изтъква в същото време, че преговорите по новия договор са протичали доста успешно през последните месеци.





Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене