Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
02.08.2011 01:29 - САЩ са паразит в световната икономика, рече Путин и поиска обединение с Беларус, но с приватизация там!
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 719 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 02.08.2011 11:51


САЩ са паразит в световната икономика, рече Путин 01.08.2011 23:11 159 Руският премиер подкрепи идеята за сливане на Русия и Беларус    
 
image

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Руският премиер Владимир Путин определи САЩ като „паразит” върху световната икономика по време на реч в младежки лагер край езерото Селигер.

"САЩ  прехвърля тежестта на отговорността върху други държави и в известен смисъл действа като паразит”, отбеляза Путин, цитиран от АП.

Той допълни, че споразумението за дълга обявено от американския президент Барак Обама „ не е пълно и това ще доведе до забавяне вземането на по системни решения".

Същевременно руският премиер обяви, че подкрепя идеята за сливане на Русия и Беларус, предаде Ройтерс.

В речта си пред  младежкия лагер той заяви, че връщането към "единство в съветски стил е възможно, желателно изависи изцяло от волята на народа на Беларус".

Границата между Русия и Беларус е отворена от 1997 г. и гражданите на двете страни могат да пътуват свободно и да търсят работа.

В момента Беларус преживява най-тежката си икономическа криза от идването на власт преди 17 години на президента Александър Лукашенко, посочва Франс прес.

Русия отдавна настоява Беларус да пристъпи към приватизация на своята икономика, което би помогнало на Москва да придобие най-привлекателните предприятия, тъй като ЕС и САЩ наложиха санкции на режима в Минска заради разправата с опозицията след президентските избориминалата година.

Санкциите не допускат европейски или американски фирми да сключват сделки с беларуски институции или контрагенти, посочва АФП.

(БТА)


От днес в Русия вече няма милиционери 01.08.2011 21:37 35 Уволнени са 143-ма от 340-те генерали в руското МВР    
 
image

Снимка: Reuters

От 1 август в Русия вече официално няма да има милиция.

Днес приключва преатестирането, при което всички милиционери трябваше да се преквалифицират като полицаи или да бъдат уволнени, съобщи Би Би Си.

На 29 юли президентът Дмитрий Медведев заяви на съвещание за реформата във вътрешното министерство, че от ведомството вече са уволнени 183 000 души, а в близко бъдеще щатът ще бъде съкратен с още 48 000. Предстои целият личен състав на системата да бъде намален с 22 на сто, се казва в информацията.

От 1 март, когато влезе в сила новият закон за полицията, са уволнени 143-ма от 340-те генерали в министерството на вътрешните работи. Това съобщи Сергей Наришкин, шеф на президентската администрация и на специалната комисия за преатестиране на висшите служители от ведомството.

"На 21 юли вътрешният министър Рашид Нургалиев публично се изуми колко са корумпирани генералите, минавали през президентската комисия", отбелязва Би Би Си.
Министърът изразил учудване как офицерите могат да притежават големи недвижими имоти, включително в чужбина, "лесно да се занимават" с бизнес, заемайки отговорни длъжности, да бъдат "съучредители на едно място, арендатори - на друго . . .". "На какво ли не се нагледах в тази комисия", оплакал се той.

Според Наришкин обаче само 21 генерали не преминали преатестирането, и то повечето "не във връзка с компрометиращи обстоятелства". Останалите подали оставка поради навършена възраст или по собствено желание.

Три дни преди края на преатестирането президентът Медведев подписа поредния голям пакет от укази за уволнения и назначения във вътрешното министерство на Русия, включително начело на управленията в някои субекти на федерацията.

Би Би Си припомня смяната на трима заместници на Рашид Нургалиев и идването на двама нови - реформа, която доста поразтърси ръководството на федералното министерство.

Тази година бяха сменени и регионални шефове на полицията в 36 субекти на федерацията, шефове на главни управления и на транспортната полиция в редица федерални окръзи. Преатестирането бе осъществено от почти 1200 комисии, създадени от самите органи на вътрешните работи. Същевременно в руския печат и в
блогове се появиха множество твърдения, че милиционери са били изнудвани да плащат големи суми, за да запазят работата си. В тази връзка обаче не бяха образувани наказателни дела, добавя Би Би Си.


(БТА)


Руски медии: България е трябвало да отиде на компромис с Лукойл 02.08.2011 11:05 43 "Това противопоставяне е неприятно за руската компания, но не е критично"  
 
image

Снимка: Архив Булфото

“Лукойл” успя чрез съда да постигне възобновяване на дейността си в България и компанията сега разполага с месец, за да реши всички противоречия с местните власти. Това пише руският икономически в. "РБК Дейли" по повод на вчерашното решение на Софийския административен съд да спре предварителното изпълнение на решението на Агенция "Митници", с което е отнет лицензът на "Лукойл Нефтохим Бургас" АД за управление на данъчен склад за производство и складиране на акцизни стоки.

Решението на съда дойде тъкмо навреме – поради спирането на завода в България назряваше криза с горивата, отбелязва вестникът.

"РБК Дейли" цитира аналитици, които предполагат, че България е трябвало да отиде на компромис с “Лукойл”, в противен случай на пазара би се получил по-сериозен дефицит на гориво.

"Това противопоставяне е неприятно за руската компания, но не е критично", отбелязва старшият аналитик на "Арбат Капитал" Виталий Громадин, цитиран от вестника. "Положителното решение на българския съд показва отсъствие на каквато и да е антируска скрита причина на фона на пречките за реализиране на съвместни енергийни проекти на двете страни. И разбира се, няма никаква целесъобразност да се спира преработката на основния преработващ завод на страната", посочва Громадин.

В информацията си по тази тема в. "Комерсант" цитира члена на Българския енергиен форум Атанас Тасев, според когото уреждането на кризата чрез временно възстановяване на лиценза съответства на интересите както на “Лукойл”, така и на българските власти.

Още по темата "Лукойл" предупреди: Керосинът е недостатъчен! Съдът върна лиценза на "Лукойл". Засега Работници в Нефтохима – в паника, готови за протести

"Комерсант" цитира и мнението на Валерий Нестеров от руската инвестиционна компания "Тройка Диалог", който заявява, че "формалните претенции на българските власти са разбираеми, но да се спира производството на единствения нефтопреработвателен завод в страната е твърде принципно и опасно решение". Според Нестеров "съдът явно е отчел ситуацията с проблемите по снабдяване с гориво на авиокомпаниите и железниците, което може да стане голям проблем в курортния сезон".


(БТА)








Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10042310
Постинги: 7897
Коментари: 3530
Гласове: 6343
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
22. РПЦ Царская Империя
23. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
24. Исторически ревизионизъм
25. Вечния Църковен Календар на Светите Отци