Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
25.07.2011 03:44 - ЦРУ и МОСАД избиват ирански учени!
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1104 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 26.07.2011 04:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Иран обвинява Израел и САЩ за смъртта на учен 24.07.2011 22:21 9 Дариуш Резаи Неджад бе погребан след показен разстрел    
 
image

Дариуш Резаи Неджад. Снимка: Reuters

Иран обвини Израел и САЩ, че са отговорни за убийството вчера в Техеран на учения Дариуш Резаи Неджад, който работел по проекти на министерството на отбраната, и който днес беше погребан в иранската столица, предаде Франс прес.

Отначало всички ирански медии представяха 35-годишния учен като специалист по ядрена физика, работещ за Иранската организация за атомна енергия и министерството на отбраната.

Днес обаче всички медии без обяснения престанаха да го определят като ядрен учен и започнаха да съобщават, че е "студент, който прави магистратура по елекротехника" в Техеранския университет.

Агенция Фарс обаче потвърди, макар и без уточнения, че той сътрудничил на министерството на отбраната. Заместник-министърът на науката Мохамад Мехдинеджад Нури заяви пред агенция Мехр, че жертвата не е била служител на министерството на отбраната, оставяйки наред с това впечатление, че е възможно да е работела по проекти на министерството като подизпълнител от страна на университета.

Резаи Неджад беше убит вчера с пет куршума от неизвестни лица на мотоциклет, докато бил на улицата заедно със съпругата си. Жена му била ранена при атентата.

На погребението губернаторът на Техеран Мортеза Тамадон отбеляза, че убийството му се вписва в "американско-израелския проект срещу научния елит, целящ да откаже Иран да продължава да върви по пътя на прогреса".

Той свърза атентата с терористичните актове, при които миналата година бяха убити двама физици, работили по иранската ядрена програма - Маджид Шахриари и Масуд Али Мохамади.

Още по темата Студент убит показно в Техеран вместо ядрен експерт? "Ядрената енергия е наше безусловно право", скандирало събралото се за погребението множество според агенция Фарс. Този американско-ционистки терористичен акт срещу иранската наука е нов признак на ненавистта на САЩ към Иран, заявил председателят на иранския парламент Али Лариджани според агенция Мехр.

Американците трябва внимателно да помислят за последствията от подобни актове, добавил той. Двеста парламентаристи са се подписали под текст, осъждащ "позорните действия на Америка и ционистите срещу Ислямската република".

До момента нито Израел, нито Вашингтон са реагирали на обвиненията. Иран обвинява редовно Израел в какво ли не, се ограничи да отбележи пред АФП висш израелски представител, пожелал анонимност.


www.dnes.bg/world/2011/07/24/iran-obviniava-izrael-i-sasht-za-smyrtta-na-uchen.124770


Мисля, че от тук и на слепите трябва да стане ясно, кой е истинският и най - голям терорист на света и от къде идват терористичните заплахи, за всяка страна, която отстоява националните си интереси и се стреми към суверенна политика и национален прогрес!

ВЕЧНА ПАМЕТ на Човека, загинал героично за прогреса и независимостта на своето Отечество, в днешните пъклени условия - тези от 1945 - а година, в които няколко страни - грабителки, се самообявиха за "богоизбрани" и вечни световни господари на останалите, включително и на ядрения потенциал, с който да тероризират света и особено съседите си!




Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10043199
Постинги: 7901
Коментари: 3533
Гласове: 6344
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
22. РПЦ Царская Империя
23. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
24. Исторически ревизионизъм
25. Вечния Църковен Календар на Светите Отци