Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
22.07.2011 03:49 - Ротшилд срещу Рокфелер
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1042 Коментари: 0 Гласове:
1



Светът се промени невероятно напоследък. След Втората световна война човечеството не може да се похвали с епохални пробиви във фундаменталната наука. За сметка на това през последните години изключително се разви направление, изработващо все по-съвършени методи за обработка на човешкото съзнание. Хората за първи път почнаха да променят себе си, а не толкова обкръжаващата ги природа.

Вече се говори за 4GW - т.е. водене на война от 4-то поколение, при което се размиват границите между военни и политици, войници и цивилни. То стана едно от основните средства за “правене на бизнес”, както и за разрешаване на конфликтите в епохата на глобализацията. Често се употребява тази дума, но повечето хора трудно правят разлика между глобализация, интернационализация или мондиализация.

Концепции и центрове

Всяко едно от тези понятия предлага на човечеството различен път на развитие. Естествено в зависимост от съответния “концептуален център” - банковата група на Рокфелер, на Ротшилд или на Ватикана. Зад всеки такъв център стои наднационална мегаструктура с глобално влияние.

Вероятно един от тях е “виновен” за огромно количество конфиденциални документи на Държавния департамент на САЩ, които пуска “Уикилийкс”. Но какво точно представляват тези документи? Това са грами от различни US посолства по света или от Държавния департамент към тях. В случая обаче става въпрос най-вече за паметни бележки. Т.е. разказ с елементи на разсъждение за проведени срещи с интересни за американската дипломация лица. Това не са дълбочинни анализи с геостратегическо измерение или разузнавателна информация. От материалите става ясно, че това, което го знаят експертите, а общественото мнение подозира... става явно!

В огромния поток от грами, описващи най-вече дипломатически клюки от типа VIP кафене, се прокрадват, макар и изключително рядко, данни с геополитическа стойност. Например информацията, че Китай е готов да се съгласи на обединението на КНДР и Южна Корея под ръководството на Сеул. Това вече е cool (страхотно - б. р.) както казват тийнейджърите. Да, но Китай от 1 декември прекрати достъпа на фамозния сайт в Поднебесната.

Друга великолепна заслуга на “Уикилийкс” е “Климатгейт” - огласяването на електронна преписка между учени, привърженици на глобалното затопляне. В нея хората откровено си признават, че днес “климатът е същият като преди хиляда години” и обсъждат мерки за ненаучна разправа с несъгласните с тяхната теза. Тук бих искал да обърна внимание на читателите, че де що е по света неправителствена организация с екологичен оттенък и екофенове, то винаги най-отдолу като основен спонсор изскача банковата група на Рокфелер.

Един от непоклатимите изводи, налагащ се от досегашните публикации на ръководения от Джулиън Асанж сайт, е, че сериозният удар е срещу президента Барак Обама и държавния секретар Хилъри Клинтън. Те индиректно са обвинени, че при управлението им от държавните институции текат тайни като из ведро. Внимателен прочит заслужава едно интервю на двамата бивши съветници по националната сигурност на САЩ - Збигнев Бжежински и Стивън Хедли от 29 ноември т.г.

Бжежински посочи, че пуснатото от “Уикилийкс” за Турция и Китай има потенциал да навреди на отношенията им със САЩ. Стивън Хадли го допълни - и на Саудитска Арабия с Америка. Същевременно в Турция все по-често намекват, че Израел има пръст в теча.

“Не се ли манипулира “Уикилийкс” от някои заинтересувани страни”, пита знаменитият геополитик от полски произход Бжежински.

След като почна да пуска част от дипломатическите грами, Асанж заяви пред сп. “Форбс”, че в началото на 2011-а ще изобличи “голяма банка в САЩ, която нарушава законодателството”.

А банката е...

И тръгнаха слухове, че става дума за “Банк ъв Америка”, която е от банковата група на Рокфелер.

В глобалното информационно пространство се появиха и други факти, позволяващи да насочим анализа си в определена посока. Буди недоумение изнесеното, че сървърите на “Уикилийкс” се намират на “защитени територии”. Кой може да има претенцията, че е защитен по света? САЩ имат 51 спецслужби с годишен бюджет $75 млрд. и не могат да “неутрализират” някакъв си Асанж?

От 1 декември Интерпол дири 39-годишния австралиец с червена бюлетина. Твърди се, че той е във Великобритания, някъде около Лондон, но процедурни пречки пречели на задържането му.

Асанж е обвинен, че е изнасилил феминистката Ана Ардин, която го е поканила лятото т.г. в Швеция. Вечерта след представянето му го моли да дойде на вечеря с раци в нейния дом. После Джулиън остава да нощува при Ана по “пълна програма”. После австралиецът отива в друг град. Там се повтаря същата “пълна програма”, този път с приятелка на Ана Ардин. И веднага след това се появява иск за изнасилване и от двете жени. Че даже и обвинението, че в отговорен момент Джулиън не ползвал презерватив. Като студентка Ана Ардин е подавала иск срещу свой състудент за секстормоз, защото я харесал и по време на лекция й пратил есемес с мъжки подтекст. Сериозно посегателство.

Интерес представлява публикуваната още на 28 юли 2010 г. на интернет изданието TRUTH-RSS статията на Уейн Мадсън, озаглавена “ЦРУ, Мосад, и Сорос са зад “Уикилийкс”. В нея се казва, че според “азиатски разузнавателни източници Китай и Тайланд смятат “Уикилийкс” за свързан с US кибервойната и компютърните шпионски операции, както и с Мосад и собствената му кибервойна”. Изтъква се още, че има сериозни основания да се счита, че Джордж Сорос работи през “Уикилийкс” под “чужд флаг”. И че през 2007 г., при смяната на Пол Волфовиц като шеф на Световната банка, Сорос се опитал да наложи на важния пост свой човек - Марк Малок Браун - тогава заместник на генералния секретар на ООН Кофи Анан. Когато сенаторът републиканец от Минесота Норм Колеман се опълчил срещу избора на Сорос, хора на “Уикилийкс” хакнали компютъра на щаба му и публикували на сайта списък с привържениците му, адресите им, кредитните карти. И през 2008 г. Колеман губи изборите.

Мадсън нарича действията на Сорос в Исландия подозрителни. Други източници твърдят, че милиардерът готвел там база за “Уикилийкс”, а и за свои операции. Оттам щял да тръгне срещу еврото, надявайки се да го срине като британския паунд в началото на 90-те г. на XX в.

Подгоненият от САЩ домейн на “Уикилийкс” в края на миналата седмица емигрира в Швейцария. Асанж пък започна да търси дарения по сметка на името му в швейцарската пощенска система, като ползва за обработката им швейцарско-исландска компания и други сметки в Исландия и Германия. Това стана, след като американската PayPal резна сметката на “Уикилийкс”.

Един отбор

Накрая един жокер за мислещите читатели - влиятелната група Ротшилд и Джордж Сорос играят в един отбор!

След посоченото по-горе смятам, че ще намаляват онези, които категорично отхвърлят версията, че проектът “Уикилийкс” е рожба на глобална транснационална мегаструктура с огромен финансов и технологичен ресурс.

Очевидно е, че няма да бъдат малко аутсайдерите, които ще се опитат да яхнат “вълната” на “Уикилийкс” и да посърфират в своя полза, което ще усложни анализа на явлението.

Предстоят избори в много ключови “глобални фактори”. Мисля, че хората на Асанж активно ще вземат участие в обработването на световното обществено мнение и в опитите да се преформатира политическия спектър в редица страни. Както и да се насочи вотът на гласоподавателите в полза на “определени страни”, както казва Бжежински.

Какво стои зад трите модела

* глобализацията изразява интересите на англоамериканците. Стреми се да запази доминацията си във Фед и долара като основна световна валута. Асоциира се с групата на Рокфелер;

* интернационализацията изразява най-вече интересите на пръснатите по света евреи. Асоциира се с групата на Ротшилд, залага на Китай и с него се стреми да си върне световната финансова власт. Залага на срив на долара и нова валута със златно покритие;

* мондиализъмът се опира основно на наследниците на аристокрацията в континентална Европа и на Ватикана. Разчита на стария европейски капитал, концентриран основно в банки в Швейцария. Стреми да използва кризата, за да заеме господстваща позиция чрез “икономика на знанието”

Боян ЧУКОВ

Източник: Уикилийкс и вестник "Труд" - www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=701206#comments
Дата: 7 декември 2010 г. 

image

Внимание: статията е публикувана от интерес към изложените в нея точки. Не съм привърженик на темата световна еврейска конспирация, въпреки че не отричам че има определени фигури в световната политика и икономика с определено влияние и определени цели и постъпки

alexanderherzdorf.blog.bg



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10042435
Постинги: 7901
Коментари: 3533
Гласове: 6343
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
22. РПЦ Царская Империя
23. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
24. Исторически ревизионизъм
25. Вечния Църковен Календар на Светите Отци