Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9988662
Постинги: 7845
Коментари: 3423
Гласове: 6303
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
22.07.2011 03:59 - Поредния абсурд на "български" съд - в антибългарска полза: Осъдиха Мануела Горсова да плати на Ставийски 21 000 лв.
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1686 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 22.07.2011 03:59


Съдът отхвърли иска на Мануела Горсова срещу "Дженерали" image

Поредния абсурд сътвори днес софийски градски съд, като отхвърли иска на Мануела Горсова срещу застрахователната компания на Максим Ставийски „Дженерали застраховане” за имуществени вреди на стойност 189 254 лв. Съдът обяви иска на потърпевшата като неоснователен и недоказан. Освен това пострадалото момиче трябва да плати 21 000 лв. съдебни разноски.
Извратената логика на софийски градски съд да обяви иска на момичето за несъстоятелен е причината, че разходите за лечението й в Израел са покрити чрез дарения от национална кампания организирана за тежко пострадалото момиче. Иначе казано щом хората са й помогнали няма нужда застрахователната компания да й изплати обезщетение.
Според семейството на Мануела до сега лечението и рехабилитацията й струват над 1 млн. лева, като в момента месечните разходи са в порядъка на 5 хиляди лева.
Мануела получава необходимите й медицински грижи благодарение изцяло финансовата помощ на близки и приятели на семейството.

Три години след катастрофата, причинена от Стависки, състоянието на момичето продължава да е тежко, макар и лечението в Израел да е повлияло благотворно и да се наблюдават редица подобрения. Медицинските експертизи, направени в рамките на делото установяват, че и след лечението Мануела продължава да е в „персистиращо хронично вегетативно състояние".

Въпреки скандалното решение на софийски градски съд, родителите на Мануела са решили да обжалват решението пред Апелативния съд.

Взето от: bgvox.info



Гласувай:
0


Вълнообразно


1. zaw12929 - С уважението ми към Вас, ще ви пос...
24.07.2011 00:26
С уважението ми към Вас, ще ви посоча, че сте на абсолютно грешна, даже противозаконна позиция.
Защо заблуждавате и другите, че: "Поредния абсурд сътвори днес софийски градски съд, като отхвърли иска на Мануела"
Съдът изпълнява закона, а вие нито го знаете, нито го разбирате
В тази история алчни и гадни са адвокатите, завели иска...
ВИЕ ПЪК СТЕ СТРАНА ИРЕЛЕВАНТНА, А СЕ ПИШЕТЕ НА НАЦИОНАЛЕН ПРОКУРОР- ДА ОБВИНЯВАТЕ СЪДА...
СЪДЕБНИТЕ РЕШЕНИЯ НЕ СЕ ОБСЪЖДАТ, А СЕ ИЗПЪЛНЯВАТ, САМО СТРАНА ПО ДЕЛОТО МОЖЕ ДА ГИ ПРОТЕСТИРА ПРЕД ПО ГОРНА ИНСТАНЦИЯ
САМО ТЪПИТЕ БЪЛГАРСКИ ЖУРНАЛИСТИ СИ ПОЗВОЛЯВАТ ДА СЪДЯТ СЪДА.ПРОСТОТИЯТА У НАС Е В ИЗЛИШЪК И НЕ СЕ ЛЕКУВА, ТРЯБВА ДА СЕ ЗНАЕ... ЗАТОВА СИ ИМА АДВОКАТИ....
цитирай
2. samvoin - Значи дори и най - еничарското ре...
24.07.2011 04:40
Значи дори и най - еничарското решение да е на този съд, дори и да се вижда, че е преднамерено, под натиск или купено, ние сме нямали право да го обсъждаме, а?
Нямаме право като граждани, да протестираме срещу него, когато съда дава български деца насила на чужда нация и на алкохолизираната им майка - полякиня, при чиито вид те изпадат в истеричен рев? И това само и само да бъде унизено българското национално достойнство и да се покажем най - "толерастите" в целия ЕС пред Брюксел, пред всеки пропаднал или криминален даже чужденец, мразен дори от своите?
Всичко това в името на глобализацията, интернационализма, космополитизма, някакъв криворазбран мир и внушение, че шовинизма пък даже и национализма, били изчезнали при всички останали?
НЕ, "БЛАГОДАРЯ"!;)
Още повече, ще си коментирам каквото искам и това е най - малкото, което трябва да правим, спрямо онези паразити, на които ние плащаме данъците, за да мачкат българи и да вземат винаги антибългарски решения и решения срещу почтенните граждани на тази страна, както и да бият, арестуват, че и изнасилват мирни и нормални българи и българки!
Ами то ако тръгнем по твоята логика, не би трябвало да се коментира и присъдата на Никола Вапцаров, както и нейното изпълнение, от позицията на това бил ли е или не добър поет, а само от позицията - бил ли е или не виновен, пред тогавашното военновременно българско правосъдие, но го правим, нали ("Народния съд", няма да го споменавам, тъй като едва ли е останал вече някой, който да може да каже, че това има нещо общо със съд.)?!
цитирай
3. samvoin - Такива решения, каквито взема д...
24.07.2011 04:42
Такива решения, каквито взема днешния "български" съд, не са вземани даже и през Турско, от османските съдилища, в такава върволица от изразен антибългаризъм, еничарство и окупация, с пълно национално пораженство, маскирано под "толерастия", както стана модерно да се казва в някои лумпен - патриотарски среди...
цитирай
Търсене