Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9989440
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6304
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
08.07.2011 16:47 - Лукашенко дава на Запада "политическите затворници"
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 969 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 08.07.2011 16:52


Лукашенко дава на Запада политическите затворници Товари на един вагон опозиционерите, които “мучат на площадите” четвъртък, 7 юли 2011 17:23 vsekiden.com Коментари (3) image

Беларуският президент Александър Лукашенко заяви, че е готов да предаде на Запада всички политически затворници в страната, съобщи ИТАР-ТАСС. „Ако (западните страни) искат да приберат всички политически затворници, още утре ще им издадем билети и ще ги изпратим, не ще и въпрос“, каза Лукашенко.

Той каза още, че е готов да изпрати на Запад дори онези опозиционери, „които днес останаха на свобода и мучат на площадите“. „Ще ги кача всички в един вагон“, допълни Лукашенко. “Ако трябва по-бързо, и самолет ще дам, ще ги прехвърлим мигновено, нека ги взимат”, заяви беларуският президент.

В Беларус се наблюдава увеличаване на протестите през последните месеци, което доведе до арестуването на стотици хора. В средата на юни Съветът на ООН за правата на човека осъди Беларус за преследванията над представители на политическата опозиция.

В текста на приетата по инициатива на ЕС резолюция „се призовава правителството на Беларус да спре политически мотивирания тормоз и преследвания над опозиционни лидери, представители на гражданското общество, правозащитници, адвокати, независими медии и студенти“.

Режимът на президента Александър Лукашенко е призован да освободи и реабилитира всички политически затворници, включително задържаните след протестите от 19 декември 2010 г. и да даде достъп на международни наблюдатели до територията на страната.

В резолюцията също така се възлага на върховния комисар на ООН за правата на човека Нави Пилай да следи ситуацията в Беларус и да представи доклад на следващото заседание на съвета през септември, в който да се обърне внимание и на сигналите за нарушения на човешки права след президентските избори от 19 декември 2010 г.

www.vsekiden.com

Тук на автора на блога му е много интересно, защо такива декларации на "свободолюбивия" ЕС и "независимите международни наблюдатели и правозащитници" няма срещу режимите на Путин и Саакашвили?
А срещу про - англо - американския окупационен режим в Ирак и Афганистан и тамошните политически арестанти и затворници?
А срещу приветстваните именно от същия ЕС закони - наморници срещу ревизионистите на близкото минало и историята на ВСВ, обхванали почти цяла Европа?
А защо не направят същата декларация относно политическите затворници на окупационния, про - ционистки и терористичен режим на Меркел и предходните във ФРГ?
Нима някой там знае броя на политическите затворници - националисти?
Автора на блога, иска да припомни и факта, че същия този лицемерен Запад повдигна въпроса за политическите затворници и репресираните от режима на Живков преди 1989 - а година, едва когато започва преименуването на туркоезичното население на България или наречено "турско национално малцинство днес", на което наличните до тогава привилегии спрямо нас са снети от комунистите, та покрай това изцяло бе повдигнат въпроса или по - точно, едва когато Живков вече бе станал нежелан и неугоден на върхушката на разпадащият се по волята на създателите му СССР и съветското политбюро и то го направи пак с цел да сатанизира българският народ, държава, нация и общество и прехвърли на него отговорността за "възродителния процес", при това за репресираните български националисти - правозащитници, като Илия Минев, въпроса е пак повдиган с крайно "половин уста" от този лицемерен Запад, като дори го е нарекъл по едно време "фашист", а да не говорим, че същия този Запад наложи нюрнбергското "правосъдие" - безпрецедентна разправа с военния и политически елит на победените и сатанизация на една нация и народ, продължаваща и до днес, "благослови" именно "народния съд" у нас, че и мълчаливо се съгласи с бесенето дори на воювалите от техна страна - Трайчо Костов и Никола Петков, а в крайна сметка и наложи (Виж по - долните теми.) един Хагски трибунал на двойните стандарти и избирателното "правораздаване"...
Да не говорим, че Илия Минев и останалите български дисиденти, не са стреляли по милицията, не са палили Партиен дом и парламент, нито са организирали подронващи стопанството и държавността ни стачки, но наистина бранеха човешките права с гладни стачки, за жалост само мирни действия и опити да събудят световната и нашенска гражданска съвест! За разлика от платените сега в Беларус, Иран и Египет от израелското и британското разузнаване и терористичните им клетки и посолства "дисиденти", които са толкова "мирни", че чак ги видяхме с автомати в ръка и опустошили цели сгради в Иран, както и стрелящи по полицаи?
Интересно полицията в САЩ, че и полицията на Цецко и Бойко у нас, дали ще ни "гали с перце", ако ние си го позволим това дето "опозиционерите" на Иран и Беларус и дали пък ЕС ще ни изкара "политически репресирани" или "терористи"?
Как мислите?






Гласувай:
2


Вълнообразно


1. balkanec - Оригиналът на историята
08.07.2011 20:04
е стар. Случва се в Куба.
Сащ дълго време мрънкат, че Кастро не пускал кубинските дисиденти на към тях. Един хубав ден, Кастро обявява, че им изпраща всички желаещи.
Събрал де къде що има хахави и мръднали из страната, натоварил ги и ги изпратил за към Щатите :)
Посрещат ги американците и що да видят насреща - една орда хахави и бавно-изостанали :) Обаче вече било късно да ги върнат назад и щат не щат си ги взели да ги гледат...

Същият гениален номер прави и у нас Бай Тодор с Възродителния процес.
В България се появява агентура на ЦРУ сред мюсюлманското население, с цел дестабилизиране на страната. Нашите мюсюлмани се връзват. Започва да се говори за автономии...
Отговора - умишлен натиск и парадна смяна на имената, а след това - внезапно отваряне на границата.
Турция се вижда в чудо с тълпите прииждащи мангали, които се наричат "турци".
Днес не се казва, как точно спира Голямата екскурзия. А тя спира, защото Турция не издържа и едностранно затваря границата и срещу екскурзиантите се изправят оръжията на турските граничари :)
цитирай
2. samvoin - Сред българите - мюсюлмани не знам ...
09.07.2011 16:10
Сред българите - мюсюлмани не знам да е имало агентура на ЦРУ и желания за автономия, а сред туркоезичните, то не е си спирало да си има такива желания, според мен поне и без агентури на ЦРУ.
Не зная почти турчин, а дори и доста от турчеещите се, който да обича България повече от Турция.
БКП им даваше привилегии години наред над нас и не бараше туркоезичното население, докато имената и религията на българоезичното мюсюлманско население ги пипна много по - назад, ама просто за тех не имало кой да нададе тоя рев, който за турците.
Даваше им привилегии с цел да ги внедри в Турция или да не са лоялни към нея, именно под страх да не са и пета колона, обаче то взе та стана обратното, при това баш когато Горбачов реши да свитка Живков...
цитирай
Търсене