Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9989342
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6303
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
13.06.2011 19:26 - Нова проционистка терористична провокация срещу Джамията в София
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 966 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 14.06.2011 16:09


която пак никой не смее да назове с истинското и име! Полицията бездейства...




Пребиха мюсюлманин в джамията в София
image
Група неизвестни хора са пребили тази сутрин момче пред софийската джамия „Баня башъ" преди сутрешната молитва, съобщи Хюсеин Хафъзов, главен секретар на Главно мюфтийство.
По думите му момчето е намерено от други мюсюлмани в безпомощно състояние, обляно в кръв. Откарано е в Института за спешна помощ „Пирогов", където след преглед е пуснат за домашно лечение.
„Минути преди сутрешната молитва един от редовните богомолци на „Баня башъ" е дошъл в джамията още преди охраната и имамите да са я отворили. Изчаквал моментът на молитва, когато група граждани, минавайки от там, са прескочили оградата на джамията и са влезли в двора, след което са му нанесли жесток побой. Нашият приятел и брат мюсюлманин е бил оставен в локва кръв, след което нападателите са нахлули в храма, като са счупили вратата и са осквернили джамията с навлизането си в нея. Счупили са прозорците и вратите на кабинката за охрана, след което се е включил СОТ-ът и те са побягнали, като не са оставили други поражения и следи", разказа Хюсеин Хафъзов, цитиран от Дарик.
По-рано през деня Главното мюфтийство съобщи, че става дума за пазача на джамията, но впоследствие секретарят Хафъзов отрече информацията, уточнявайки, че битият е богомолец. От Главно мюфтийство бяха съобщили и че човекът е в кома, а по-късно от "Пирогов" отрекоха това, като уточниха, че битият Георги Димитров има рана на носа, която е обработена и той е освободен за домашно лечение.

Относно първоначалната информация, че пострадалият е пазачът на джамията, Хафъзов уточни, че са предположили, че е той, защото пазачът пръв идвал, за да отключи храма, но се оказало, че е богомолец.
Полицията разследва случая. Вече са били разпитани свидетели. Направен е повторен оглед на местопроизшествието.
Този акт на насилие идва след няколко предупреждения от този тип. След 20-и май, когато беше голямото нападение над богомолци по време на петъчната молитва, имаше няколко нападения над мюсюлмани по време на молитва", уточни главният секретар на мюфтийството Хафъзов.Той добави, че са сезирали органите на реда за инцидентите. „Имаше случай, когато отново по време на сутрешна молитва бяха нападнати богомолците и бяха изгонени от храма. При този инцидент джамията отново беше осквернена, защото нападателите влязоха с обувки в храма. Имаше случай, когато отново след молитва мюсюлманин беше проследен в близост до чешмите с минерална вода в центъра на София и бе нападнат, но е успял да се отскубне от нападателите", каза още Хафъзов.Според него не се правило нищо от страна на органите на реда, защото особено след сблъсъците на 20 май, е трябвало да има малко по-строг режим ена охрана около района на столичната джамия.
http://dnes.dir.bg   ОТ АВТОРА НА БЛОГА: Някой силен в България, може би предизборно търси религиозно и етническо напрежение, с цел предизборни дивиденти. Нямам на предвид само г-н Волен Сидеров,защото той в никакъв случай не е Истински Силен Играч, а една добре подбрана " висша политическа Пионка"".
Силен Играч определено е г-н Ахмед Доган, човек с огромно влияние, железен стратег и супер богаташ.
Не е изключено чрез офшорни сметки да плаща на Волен и подобни на него да стават такива грозни изстъпления.
С цел 100%-во втърдяване на електората и лидерската му позиция в ДПС. Доста поразклатена от харизматичният отцепник-Касим Дал.
image
Аз и другите обикновени хора в България сме само едни избиратели и данъкоплатци. Напълно "независими", защото, нищо кой знае какво съществено не зависи от нас.Поради тоталната Българска, разединеност, предателство, царящ непукизъм  и отчаяние.
Благодарение, на  тази наша "независимост", няма как да знаем за задкулисните Игри на Високо Равнище. Да не забравяме за външните сили като: Турция, САЩ,Русия и др.На слаба и смешна държава всеки може да се меси и да я манипулира.Такива сме, допуснахме да бъдем и сега си сърбаме горчивата Голгота.
Но все пак, на тези които наистина вярват в БОГ,независимо от коя добра религия, предлагам:
КУПЕТЕ ЕДИН СКРОМЕН БУКЕТ ЦВЕТЯ И ГО ПОСТАВЕТЕ ПРЕД МЕСТНАТА ДЖАМИЯ,ЗА ДА ПОКАЖЕТЕ, ПОНЕ ПАСИВНО ВАШАТА СЪПРОТИВА СРЕЩУ ОПИТИТЕ ЗА ИЗКУСТВЕН РЕЛИГИОЗЕН КОНФЛИКТ В ИЗСТРАДАЛА БЪЛГАРИЯ!!!
ИСТИНСКИТЕ ХРИСТИЯНИ В БЪЛГАРИЯ, НЯМАТ НИЩО НАПРОТИВ  МЮСЮЛМАНИТЕ И ГИ УВАЖАВАТ, КАТО СВОИ ВЯРВАЩИ БРАТЯ!!
БОГ Е ЕДИН, А ПЪТИЩАТА КЪМ НЕГО МОГАТ ДА БЪДАТ РАЗЛИЧНИ! МОЛЯ, ВИ НАПРАВЕТЕ ГО!

image

internationalist.blog.bg


Пребит е пазачът на джамията в София 12.06.2011 16:20 613 Мъжът е открит в безсъзнание и облян в кръв
 
image

Снимка: Булфото

Пазачът на джамията в София е бил пребит в неделя преди сутрешната молитва, съобщи пресслужбата на Главното мюфтийство.

Според информацията от мюфтийството, цитирана от БТА, 20 минути преди сутрешната молитва неизвестни прескочили оградата на джамията, пребили пазача, изпочупили охранителната кабина и нахлули в джамията.

Богомолци открили пазача в безсъзнание и облян в кръв. Мъжът е в „Пирогов”, а полицията разследва случая, пише в съобщението.

Престъпленията от омраза, актовете на ксенофобия и ислямофобия нараснаха драстично през последните месеци, заявяват от Главното мюфтийство. (Който следи този блог, знае корените и...Ще прибавим и още данни скоро или ще им обърнем внимание, по - точно...)

След сблъсъка на привърженици на „Атака” и молещи се пред джамията на 20 май, мюсюлмани са били нападани няколко пъти на същото място.

По информация на МВР пазачът е 27-годишен. Сигнал за инцидента е бил подаден около 5.00 часа в полицейско управление в София.

Полицаите установили, че е счупено стъклото на кабината на охраната и е разбита входната врата на джамията. Не са установени липси в в мюсюлманския храм.

Мъжът е прегледан в „Пирогов” и е освободен за домашно лечение.




www.dnes.bg/obshtestvo/2011/06/12/prebit-e-pazachyt-na-djamiiata-v-sofiia.121132


Мюфтийството пази достойнството на исляма с доброволци 13.06.2011 18:00 210 "Мислите ли, че вие обичате България повече от нас?"  

 
image

Сблъсъкът пред джамията в София. Снимка: Reuters

Ръководството на Главното мюфтийство призова мюсюлманите в цялата страна да бдят за нападения и провокации от всякакъв вид. Това се посочва в остро писмо до медиите по повод зачестилите инциденти.

"След поредния случай на насилие над мюсюлманин и оскверняване на джамия в България мюсюлманската общност получава ясно послание, че държавата или не е в състояние да ни опази, или не желае това, което ни поставя в много тежка ситуация като граждани на ЕС, които все още се надявахме, че има достатъчно добри демократични механизми за предотвратяване на репресиите срещу нас", се посочва в изявлението.

В тази връзка мюсюлманите изразяват готовност сами да се погрижат за собствената си сигурност и права, тъй като очаквали натискът срещу тях да продължи.

"Поредицата от случаи ясно показват, че част от българското общество е враждебно и агресивно настроено към исляма, ислямските ценности и мюсюлманската общност. Такива инциденти не би трябвало да се разглеждат като хулигански прояви или като отделни криминални действия, а като обща стратегия и непримиримост към мюсюлманите, от което вероятно може да произлязат и по-мащабни насилствени операции", се посочва още в изявлението.

Още по темата Пребит е пазачът на джамията в София НС отсъди: "Атака" е опасна за България Прокуратурата разследва насаждане на етническа омраза

"Такъв вид ислямофобия и натиск, изразяващи се в заплахи, обиди, ограничаване на религиозни права и физическо насилие, би следвало да се разглеждат като опит за подклаждане на междурелигиозни сблъсъци, гражданска война, и застрашават националната сигурност", категорични са от Главното мюфтийство.

Оттам посочват, че след сблъсъците пред "Баня Баши" на 20 май 2011 г. мюсюлманите са получили подкрепа от политици, интелигенция и част от обществото. "Истинска подкрепа означава да не се повтарят подобни сцени, но те даже зачестиха", пише в изявлението.

От Главното мюфтийство са изпратили писмо до министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов и са сигнализирали за "няколко поредни случая на нападения на молещи се, проследяване и опити за побой на мюсюлмани след молитва, словесни закани и групи, които наблюдават режима на джамията".

"Резултатът е явен – нахлуване и оскверняване на храм, жесток побой над редови мюсюлманин, изпотрошено имущество на джамията, а може би опит за нещо по-голямо, и то в центъра на столицата, където се намира сърцето на държавата.

След този случай не чухме правозащитни организации, правителство, граждани, политически партии или който и да било да порицае извършителите, да се разграничи от случващото се и да призове органите на реда към бърза реакция", гневят се от Главното мюфтийство.

В изявлението се посочва още, че след последното посегателство над пазача на джамията в София (на 12 юни) започва кампания за активно посещение на джамията за молитва и за набиране на доброволци, които да дежурят в "Баня Баши" през нощта.

Те трябва да "защитят това, което държавата не успява – честта и достойнството на исляма и мюсюлманите", пише в съобщението.

От Главното мюфтийство определят тези действия като "началото на кампания за самоопазване".

"В заключение се обръщаме към държавните ни ръководители, институции и органи, към всички злонамерени хора, към всички ислямофоби, към нападателите – мислите ли, че вие обичате България повече от нас?", заключават от Главното мюфтийство.

www.dnes.bg/obshtestvo/2011/06/13/miuftiistvoto-pazi-dostoinstvoto-na-isliama-s-dobrovolci.121245



Очаквайте терористичен атентат в някой наш храм, метрото или някой базар и голям магазин в София, който да бъде приписан на митичните и дежурни за пропагандата им "ислямски терористи".
Терористите, антихристите, ислямофобите и ксенофобите (Тъй като ни считат у нас за чужденци и пришълци, нещо което водача на техната терористична организация "Шалом" заяви преди време!) в България и историята и, са едни, остават те и днес
:

erigkan.ucoz.ru/news/2009-07-28-243

forum.clubpolitika.com/index.php

samvoin.blog.bg/politika/2011/04/08/imena-na-hora-s-evreiski-proizhod-navredili-na-bylgariia-i-b.725091
 

 

 

 










Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене