Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9989831
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6304
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
13.06.2011 22:24 - Борисов или натрапеното му хомосексуално протеже на Световната банка управлява България?! Малко хронология...
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 825 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 13.06.2011 22:25


Бойко Борисов: Вдигаме минималната заплата и пенсиите image image image
Неделя, 05 Юни 2011 19:40
Размер на шрифта: image image image270 лева ще стане минималната работна заплата в страната, съобщи премиерът Бойко Борисов, който присъства днес в Аксаково на официалното откриване на два рехабилитирани участъка от път ІІ - 29 Варна - Аксаково - Добрич. Общата дължина на участъците е 7,708 км, а стойността на рехабилитацията е близо 5,5 млн. лева. Проектът бе реализиран по програма „Пътна инфраструктура", а изпълнител е сдружение „Пътища Разград".
Относно увеличението на минималното трудово възнаграждение на 270 лева министър-председателят уточни, че процедурата започва още в сряда. Със сигурност бъдат вдигнати и пенсиите, и то за постоянно, отсече Борисов. До 10 дни ще стане ясно точно какво увеличение ще има.
Според премиера увеличението на заплатите е възможно заради по-добрите приходи в хазната. Бойко Борисов обясни, че това ще струва около 20 млн. лева и по този начин ще бъдат удовлетворени и синдикатите, които са настоявали за увеличение. Мерките не са свързани с предстоящите избори, което би било популизъм, а ще бъдат трайни, обясни Борисов.
Премиерът бе категоричен, че в условия на тежка финансова и икономическа криза постиженията са повече от добри, особено що се отнася до изпълнение на проекти за рехабилитация на пътища и подпомагане на болнични заведения. Работи се усилено по финансирането на автомагистрала „Хемус", като се очаква проектът да приключи до 2013 - 2014 година. Мисли се и в посока държавата да подпомогне изграждането на летище в Балчик. Всичко това ще подобри сериозно комуникационните връзки в Североизточна България.
Потвърдено е финансирането на два изключително важни проекта на стойност 75 млн. лева за УМБАЛ „Св. Марина" във Варна, стана ясно още на церемонията в Аксаково. Доц. Венета Георгиева от болничното заведение съобщи, че предстои изграждането на нефрологична клиника, в която ще се извършват трансплантации на бъбрек. Очаква се да бъде изграден и модерен онкологичен център, който ще разполога с 5 скенера. Центърът ще предлага пълно диагностициране и лечение на онкозаболяванията.
< Предишна   Следваща >
 
www.chernomore.bg/index.php



Пенсии и минималната заплата няма да се увеличават от юли
  • Препоръчване (5)
  •  
  •  
  •  
  •  
От Дневник Всички статии на автора Последна промяна в 16:45 на 12 юни 2011, 1631 прочитания, 22 коментара   Увеличението на пенсиите и минималната работна заплата няма да стане от 1 юли, датата, която се лансираше от социалния министър Тотю Младенов. Това стана ясно от изказване на финансовия министър Симеон Дянков в събота в Карнобат.

"Още не сме решили. Това са просто слухове, които се подават, за да върви темата. Аз нямам мнение, аз гледам цифри. Като се вдигне първоначалното ниво на заплащане, оттам стъпаловидно се вдигат и другите – кога обаче ще стане увеличаването на минималната работна заплата това все още не е решено, подчертавам го", заяви Дянков, цитиран от dariknews.bg, и допълни: "Понеже излиза темата, включително и от Тотю Младенов, че едва ли не от 1 юли това ще стане автоматично, няма да стане, ще говорим с работодателите и синдикатите, докато е явно, че това ще е полезно за всички", каза финансовият министър.

Пенсиите се вдигнат, когато направим инфраструктурата, когато си оправим държавата и започнем да правим пари."
Бойко Борисов, премиер

По време на извънредната бюджетна комисия в петък Дянков заяви, че не са готови разчетите за увеличаване на пенсиите, но за тази стъпка няма да се налага актуализация на бюджета. Източници на "Дневник" от ГЕРБ също съобщиха, че правителството все още търси варианти как да увеличи пенсиите, без това да се отрази на пенсиите. Първоначално единият вариант беше пенсиите да се повишат с по 10 лв. на човек на месец, за което ще са нужни 132 млн. лв. до края на годината. Другият е еднократно плащане от 136  лв., за който ще трябват 300 млн. лв. 

Последно през миналата седмица стана ясно, че повишението ще получат хората с най-ниски пенсии, както и вдовиците и вдовците.

В неделя по темата се изказа и премиерът Бойко Борисов. На въпрос кога точно ще бъдат увеличени заплатите и пенсиите той отговори, цитиран от БТА: "Когато започнете още по-добре да работите. Ще се вдигнат, когато направим инфраструктурата, когато си оправим държавата и започнем да правим пари."


www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/06/12/1104773_pensii_i_minimalnata_zaplata_niama_da_se_uvelichavat/



Борисов: Заплатите ще се вдигнат, когато започнете да работите още по-добре Той допълни още, че "ще се вдигнат, когато направим инфраструктурата, когато си оправим държавата и започнем да правим пари" image Премиерът Бойко Борисов

Заплатите и пенсиите ще бъдат увеличени, "когато започнете още по-добре да работите".

Това каза премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос кога точно ще бъдат увеличени заплатите и пенсиите днес, докато бе на посещение в Етрополе. 

Той допълни още, че "ще се вдигнат, когато направим инфраструктурата, когато си оправим държавата и започнем да правим пари." 

Попитан той как работи, премиерът отговори: "Може би най-добре от всички." 

Освен това министър-председателят заяви, че във времето на най-тежка финансова криза се строи повече, отколкото когато тройната коалиция обявява за излишъци от по 4 млрд. лв.

още по темата image Дянков: Няма да се вдигат пенсии и заплати от 1 юли image 253 | image43150 11.06.2011 Борисов: Минималната заплата става 270 лв. image 328 | image73021 05.06.2011

Той беше в града, където направи първа копка на започващата реконструкция на уличната мрежа.   

Община Етрополе има два спечелени проекта по програмата за развитие на селските райони, като за реконструкцията на над 5 км от уличната мрежа са отпуснати около 3,5 млн. лв.   

На церемонията присъстваха министри, заместник-министри, депутати.   

Кметът на община Етрополе Богомил Георгиев подари на министър-председателя ключа на града.

В отговор Борисов обеща да бъде преасфалтиран и пътят Правец - Етрополе.    

По-късно премиерът се включи в храмовия празник на етрополския манастир "Св. Троица". Там официално бе открит реновираният едноименен храм.     

"Мисля, че направихме едно прекрасно нещо. По-красиво рядко може да се направи",

каза Борисов.

Той поясни, че иконостасът е изографисван в продължение на три години.    

Пред журналисти след церемонията Борисов определи Богомил Георгиев като добър кмет, който е спечелил доверието.    

На въпрос за отправените от президента критики за приемането на България в Шенген, премиерът поиска Първанов първо да даде оценка на своето управление и за управлението на тройната коалиция, за това какво е направил в армията, за назначаването на посланици, които са били агенти на ДС, и едва тогава да говори, каквото иска.

След като с огромно болшинство Европейският парламент призна, че правителството и държавата са изпълнили на сто процента критериите, думите на Първанов са нагли, допълни премиерът.   

По думите на Борисов Първанов е добре дошъл на избори, когато пожелае.

www.vesti.bg/index.phtml



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене