Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9988532
Постинги: 7845
Коментари: 3423
Гласове: 6303
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
30.04.2011 01:51 - ЗАЩО НИКОЙ НЕ ПОДВЕЖДА ПОД ОТГОВОРНОСТ МОНОПОЛИСТИТЕ?
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1775 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 30.04.2011 01:54


Вчера реших да погледам новините и на Руската телевизия за да видя какво става по света. Може на някой да му е направило впечатление, че по нашия национален ефир, освен великите постижения на правителството, миротворните бомбардировки на НАТО и компания, някой друг пожар в САЩ и сватбата на поредния принц и Пепеляшка, друго в света няма, а навярно просто друг свят няма. Дори спряха и новините от Япония, но така е когато ефира е собственост на задокеански кукловоди и предаванията са като за американци – колкото си по тъп, толкова си по управляем. Но исках да споделя нещо друго.
В новините пуснаха репортаж за това как и техните мрежови оператори надписват сметките и ощетяват потребителите си, до тук нищо ново. Оказа се че някаква пенсионерка решила да заведе дело и доказала че събирайки минутите от написаните и във фактурата разговори за денонощие надхвърлят 25 (двадесет и пет) часа, Руския съд не се поколебал и признал цялата фактура за недействителна и отменил въобще задължението и за месеца. И до тук нищо ново, може някога и наш съд да осъди Български оператор, а дали ще остави за негова сметка и реално проведените разговори като наказание е по скоро в сверата на фантастиката, не защото е невъзможно, а защото все още не са се родили до толкова неподкупни съдии, но това е друга тема.
По нататък в репортажа се казва че в знак на солидарност с други пострадали, започнала да им помага безвъзмездно (най-вероятно е пенсиониран юрист) и тука нищо ново, самаряни сигурно има и в България.
Започнали се масово дела при които и направило впечатление че във фактурите се вписвали разговори, осъществяването на които изисква специална апаратура, особено за междуконтиненталните. При направените проверки се разбира че оператора няма такава или не използва и спътникова комуникация, т.е. няма как да бъде осъществена такава връзка. И тогава и хрумва, че въобще не води делата по правилния начин. До момента искането и е само за отмяна на дължимите суми (както е у нас към мобилни оператори, електроразпределителни дружества и т.н.) а пропуска основното, дружествата МАМЯТ потребителите си.
Не съм юрист, но не мога да си представя че в Българския НПК (Наказателно Процесуален Кодекс) няма член по който мошеничеството да не подлежи на наказание. Оказва се че по законите на Руската Федерация наказанието за този вид деяние започва от три (3) години затвор за длъжностните лица.
А колко ли е наказанието по Българския НПК. И защо никой от тези картели не е подведен до момента за мошеничество или попълване на официален документ с невярно съдържание (какъвто е фактурата), ако длъжностното лице знае какво го очаква, дали ще прави каквото шефа му нареди?
Обръщам се към всички имащи, имали или ще имат проблеми с различни мамещи ни, подсказвайте на адвокатите си да се водят не към намаляване на несъществуващите Ви задължения а към вкарването в затвора на мошениците независимо от ранга им. Както винаги, отначало ще „изгарят” дребните риби, но неминуемо ще дойде ден когато няма да има кой да им слугува и нещата ще си дойдат по местата – България няма да е банановата държавица, рай за мошениците от целия „цивилизован” свят.
Дай Боже!


nikstan.blog.bg




Гласувай:
2


Вълнообразно


1. yotovava - Някак си не съм оптимист,
30.04.2011 09:52
боря се с БТК от една година, обикновено хората накрая вдигат ръце и просто се отказват от услугата.

Валя
цитирай
2. zaw12929 - Оптимист! Поздрави и късмет, да не ...
30.04.2011 15:49
Оптимист! Поздрави и късмет, да не ви среща мечката...
цитирай
Търсене