Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
25.04.2011 03:32 - ИЗВЪНРЕДНО! Черен Великден в Симеоновград: 6-ма младежи загинаха, пометени от кола (ОБНОВЕНА)
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 9133 Коментари: 14 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
И  З  В  Ъ  Н  Р  Е  Д  Н  А     Н  О  В  И  Н  А  !

*Обновена в 16.26 ч / 24.04.2011
imageЗаради високия обществен интерес до края на деня трябва да стане ясен резултатът от кръвните проби за алкохол на шофьора. Основната хипотеза за катастрофата до този момент е поведението на шофьора. Касае се за негова изначална грешка. Това каза пред Дарик радио наблюдаващият случая прокурор Павел Жеков от Окръжната прокуратура в Хасково. Той опроверга тиражираните  версии за спукана гума на „Опел"-а. Ако се възстанови, младият водач ще отговаря по член от Наказателния кодекс, касаещ причиняване на смърт по непредпазливост на две или повече лица, с предвидено  наказание от 5 до 15 години затвор. Срещу него обаче все още няма повдигнато обвинение заради невъзможността му да участва в следствени действия поради здравословно състояние. Междувременно назначената техническа експертиза, която трябва да установи технически изправен ли е бил автомобилът, е силно затруднена поради пораженията по колата.

В интервю за Дарик радио, преди минути родители на загиналите в Симеоновград младежи споделиха, че децата им били приятели от детските години. Животът разделил шестимата, тъй като през последните години семействата им се преместили да живеят в различни краища на България. Младежите обаче не пропускали празник без да се съберат в родното си място. Минути преди да бъдат връхлетени от колата на 23-годишния си съгражданин, те излезли от дома на едно от момчетата и се запътили към църквата, за да посрещнат Великден. Само двама оцелели след свирепия удар. Цял квартал опустя. Бяха неразделни от деца. Не доживяха да си кажат „Христос возкресе" в святата нощ. Нашият празник свърши завинаги. Това каза пред Дарик радио бащата на Трифон, един от загиналите тийнейджъри. Трябваше да е абитуриент, онзи ден купихме костюм за бала, сега ще го погребем с него,  допълни човекът.

Заедно живяха, заедно си отидоха, каза братовчедката на едно от двете загинали момичета - Мелин. Не знам дали само шофьорът е виновен. Този път е убиец, целият в дупки. Черен Великден, през сълзи каза лелята на загиналия 17-годишен Красимир - Валентина Гецова. Тя и семейството й научили за трагедията през нощта.  Рано тази сутрин на мястото на трагедията още личаха петната кръв. Остана и съборения  електрически стълб, разказаха хора от Симеоновград.

По последна информация водачът на колата има шофьорска книжка от 31 януари 2011 г.

Припомням че, шестима души загинаха на място, блъснати от лек автомобил тази нощ в Симеоновград, съобщава агенция "Фокус". И обобщава, че Двайсет минути преди полунощ младеж на 23 години губи управление над автомобила си и удря група пешеходци, които се движат в този момент по тротоара. Вероятната причина за тежкия инцидент е несъобразена скорост и несъобразяване с пътните и атмосферни условия. Водачът лек автомобил „Опел Вектра” загубил управление, ударил се в железобетонен стълб, преобърнал се и ударил група пешеходци, които се движели в този момент по тротоара. На място загинали шестима младежи – едно момиче и пет момчета на възраст между 17 и 19 години. Водачът на автомобила е с опасност за живота. Той е настанен в пловдивската болница. Двамата негови спътници, които са били на задната седалка, са без опасност за живота и са изписани, след като са били прегледани в болнично заведение в Хасково. Други двама пешеходци са ранени и са без опасност за живота. Те са настанени в болнично заведение в Харманли.

Директорът на Областната дирекция на МВР-Хасково комисар Пеньо Петров каза, че е разпоредена проверка дали водачът на автомобила е употребил алкохол. Инцидентът е станал на ул. „Съединение”. Водачът и неговите спътници са местни. Пътували са от Харманли към центъра на Симеоновград. В къща на ул. „Съединение” са празнували група младежи. Около 23.30 часа решават да отидат на църква. Излизайки на тротоара пред къщата, те са били пометени от автомобила. Най-вероятно колата се е движила с много висока скорост, макар че пътната настилка в този участък е в много лошо състояние, с павета и много дупки. Необяснима е високата скорост. Впоследствие колата се удря в бетонен стълб. Вследствие на удара стълбът е пречупен през половината и е изместен на 15-20 метра. Това предизвиква скъсване на жици и прекъсване на електрозахранването в целия район.

В автомобила са се движили трима младежи. Шофьорът е в тежко състояние. Веднага са започнали огледи на местопроизшествието, уведомен е прокурор. По думите на Петров катастрофата е жестока и е необяснимо как в този пътен участък може да се развие висока скорост. Автомобилът е напълно смачкан и не може да се установи дали е бил в изправност. При огледа е установено, че няма пукнати гуми, заради което водачът да е изгубил контрол над превозното средство. Предстои да се изяснява дали някой - водачът или някои от спътниците му е бил под влиянието на алкохол. Огледът е приключил през нощта. Комисар Петров е разпоредил взетите кръвни проби да се изследват за алкохол. Резултатите от това изследване ще станат ясни на по-късен етап.

Тридневен траур е обявен в Симеоновград заради тежкия инцидент. Това каза кметът на Симеоновград Милена Рангелова. Общината ще поеме разходите по погребенията на загиналите при катастрофата младежи. „Поне в този труден момент да можем по някакъв начин да сме съпричастни към мъката на родителите им, с каквото можем, да сме насреща”, каза Рангелова.
Автомобилът, причинил катастрофата, се е движил с много висока скорост. По непотвърдена информация, с която разполага Рангелова, младежите, пътували в автомобила, са се състезавали с друга кола.

teodortodorov.blog.bg

Ало! "Могъщата" полицейска ръка и юмрук на Цоко Вътрешния къде са били?
Дали негови служители не е крайно време да поемат пряка отговорност, както и за убийството в "Красна поляна" - миналата година, пък и начело на него?!



Гласувай:
8


Вълнообразно


1. bogolubie - БЪЛГАРИЯ НЕ ПРИЕ ЗНАМЕТО НА БОЖИЕТО ЦАРСТВО
25.04.2011 15:54
И НА ГОЛЕМИТЕ ПРАЗНИЦИ ДАВА МНОГО ЖЕРТВИ. БОГ НИ ОЧАКВА, ЗА ДА НИ ОБГРИЖЕ СЪС ЗАКРИЛАТА СИ, НО НАСИЛА НЕ ПРАВИ НИЩО. ДАЛ Е НА ЧОВЕЦИТЕ СВОБОДНА ВОЛЯ. ДОКАТО НЕ СЕ ИЗПЪЛНИ НЕГОВОТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ НАРОДЪТ НИ Е ПОД ВЛАСТТА НА ДЯВОЛА. ТОВА Е ИСТИНАТА !
цитирай
2. despinida - В държава с пътища , като след бомбардировки,коли по на 20 години, закупени втора-ръка ...
25.04.2011 18:11
и съзнание на неандерталци...не трябва да очакваме чудеса...
Точно обратното...чудо е, че все още живеем...някои...
Поклон пред паметта на невинните жертви...
Истинските виновници, за пореден път ще останат незасегнати...а момчето, причинило катастрофата, ще е най-нещастната жертва...
цитирай
3. tit - Би било ужасна трагедия, когато и да се случи!
25.04.2011 18:37
Дори да е стечение на обстоятелствата, колко от тези обстоятелства се предопределени от манталитета на общектвото ни?
Сега отговорността ще понесе младежа, ако оцелее...
До следващия път, когато ще платят някой други...огъня гори, където падне!
А не може ли да взимаме мерки преди още да се е разгорял?
цитирай
4. despinida - Ан,6, Понеже след малко ти ще изчезнеш от света...реших, да те запечатя за поколенията...
25.04.2011 18:41
анонимен написа:
Тая мърла и тя се покланяла пред паметта на невинните. Да не ти пратиха факс от кораба-майка, че са били невинни? Или, понеже са в новините, непременно са живели като светци? Колко малка държава, а колко много малоумници!!!

нещастието и нищетата, ходят по хората, и предимно по такива като теб...а не по горите...
Осъзнай се...
цитирай
5. despinida - Истински те съжалявам...
25.04.2011 19:03
анонимен написа:
Ако обещаеш да се поклониш пред паметта ми, веднага се осъзнавам. Някой казвал ли ти е, че си куха като хралупа на катерица?

А хралупите на катериците, винаги имат зимнина...това се нарича инстникт за оцеляване...
цитирай
6. bisera - ..
25.04.2011 19:17
за какво оправдавате момчето,карало е с бясна скорост,при все че е неопитно.После обществото било виновно.Аз като част от обществото грам не се чувствам виновна!Никой не му е виновен,такива ненормалници като този не 15 години -доживот трябва да ги затворят!
цитирай
7. tit - Отмъщението не връща загубеното!
25.04.2011 19:59
bisera написа:
за какво оправдавате момчето,карало е с бясна скорост,при все че е неопитно.После обществото било виновно.Аз като част от обществото грам не се чувствам виновна!Никой не му е виновен,такива ненормалници като този не 15 години -доживот трябва да ги затворят!

От де му е дошло на ум че "може и така", мислиш?
Лесно е да кажем - ненормален!
Но до вчера е бил нормален ... за същото това общество!
цитирай
8. teodortodorov - Radvam se, 4e postat mi e haresal i ...
25.04.2011 20:07
Radvam se, 4e postat mi e haresal i ste me citirali :-)
цитирай
9. bisera - tit а ти как предлагаш да превъзп...
25.04.2011 20:16
tit а ти как предлагаш да превъзпитаме това общество,родило такива като този,нашето де..? Като пияно момче убива и вместо да го накажат ,го пускат ,или как? Не мисля ,че обществото ражда убийци.Ако обществото е знаело какво е закон и наказание,щяха да са много по-малко убийците в тази държава.Така че не е виновно обществото,а съдебната ни система!
цитирай
10. samvoin - Щом на Максим Ставийски, но и осо...
25.04.2011 20:35
Щом на Максим Ставийски, но и особено на полицаите дето са го хванали и пуснали да кара пиян най - безапелационно нищо не направиха, защо пък да правят и на този, като може и да го наградат?
Нали целта е да се топим...
Преди време едно ченге - роднина на местен БСП велможа уби човек през нощта - разстрелвайки го - и се размина само със смешна глоба за "по невнимание"...
Какво правосъдие чакате?
Какво стана с полицаите - изнасилвачи?
В същото време, осъдиха бивш честен полицай, само защото дръзнал да се защити от една бургаска мутра - изрод и взел, че при неизбежна самоотбрана отървал обществото от гадта, която рязала пръсти и отвличала?!
Там било "в името на един ценен човешки живот".
"Праосъдие" все.
Същото става и когато човек рече да си защити дома, живота или близкия от взломаджии и въоръжени крадци - грабители...
цитирай
11. bogolubie - На шофьорчето са казвали да намали газта, но то не послушало приятелите си.
25.04.2011 21:13
Когато нещо има да се случи, разумът блокира и...се случва. Нима на това място са ставали и друг път катастрофи, заради лошия път?! Има по-висши сили от нас, които могат да ни напакостят, или да ни направят добро. Нищо не е случайно.
цитирай
12. lambo - А ще има ли проба за наркотици ?
25.04.2011 22:41
Щото изтече такова инфо - че водача е бил дрогиран
Или ще изнесат подправени данни, че само е пил

Нарко-мафията яко владее държавната власт ...
Да сте забелязали, че от много години при такива зверски катастрофи, почти винаги има алкохол в кръвта на водача, но НИКОГА наркотик ?
цитирай
13. vahisht - Бог да ги прости тези деца....макар да знам, че няма за какво..
25.04.2011 23:33
despinida написа:
и съзнание на неандерталци...не трябва да очакваме чудеса...
Точно обратното...чудо е, че все още живеем...някои...
Поклон пред паметта на невинните жертви...
Истинските виновници, за пореден път ще останат незасегнати...а момчето, причинило катастрофата, ще е най-нещастната жертва...

Подкрепям напълно тази позиция, но се надявам да не останат този път незасегнати истинските виновници.Рано или късно възмездие трябва да има и ще има...
цитирай
14. tit - Хора,
25.04.2011 23:41
така не може!
Не може само да гледаш себе си и да се надяваш, че "провидението" ще те пази!
Направили ли сте наякога забележка поне, на някой, който си е въобразил, че "света е негов"? Търпимостта към безобразията само ражда още пороци! Докато всеки смята, че "това не е негова работа" - ще става все по-зле! Налагат ни ред и манталитет, който ни унищожава...самоизяждаме се!
Разстрелът не е начин, дори и да има страх от възмездие, пак ще има "смелчаци" които ще се пробват, щото ще знаят, че никой няма да ги спреи - и най-вече, понеже имат "добри примери"!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10042295
Постинги: 7897
Коментари: 3530
Гласове: 6343
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
22. РПЦ Царская Империя
23. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
24. Исторически ревизионизъм
25. Вечния Църковен Календар на Светите Отци