Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
12.04.2011 01:33 - Николай Овчаров ТЪРСИ "ПРАБЪЛГАРИ" В МОНГОЛИЯ! Поредна срамна експедиция за България!
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 970 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 12.04.2011 01:35


Поредно издевателство над истинската българска история! Николай Овчаров заряза Перперикона си и хукна да прави тур-операторски бизнес в Монголия, нарамил торбата с лъжи за произхода на българите от азиатските пушиняци там... Срам и позор за държава, която храни подобни продажници!

Ето четете и коментирайте.


http://www.focus-news.net/?id=f17511


Моят коментар от първа гневна вълна:


„Това беше една полуекспедиция– полуделегация”

Няма такова нещо – "полуекспедиция - полуделегация". Още тук Н.Овч. подчертава, че са ходили в Манголия да си мандахерцат …, а не с научни и представителни цели. Т.е. никаква разлика няма между тоя и другия помияр, доцента по пантомима Ал. Илиев / Вж постинг "Срамен за България филм"/.
Просто още една полуекспедиция-полуделегация на пълни идиоти!!!

„...в едни неизследвани от български учени краища.”

Че това ли са единствените неизследвани от български учени краища?! Що не почнахте да изследвате историята на българите първо ОТ БЪЛГАРИЯ, ами хукнахте към Манголия, а?

„Тя не беше само с цел изучаване на историята, тъй като тя е организирана от Ордена на рицарите тамплиери в България. Моите други трима колеги са бизнесмени, които се занимават със строителство, така че ние имахме не само научни занимания, но и бизнес интереси.”

Демек, кат рицарите и ний хукнахме да видим Божи гроб, тъй де лоното на българите, ама с комерсиални цели!.
И се знае, който не го приемат за масон, става тамплиер. И хуква по Монголия да работи за България.((((((((

„…пристигнаха и писма, които донесохме в България за побратимяване на София с Улан Батор и на Варна с Улан Уде.”

 Тези хора още на побратимявания си играят!!! И туй май е единственото обществено дело, дето са го свършили при срещите си из манголските пущиняци. Освен бизнес договорките си де…

„Занимавах се освен с историческите въпроси и с проблемите на туризма.”

Не-е-е, Н.Овч. ВИНАГИ се е занимавал САМО с тур-операторство и никога с историческа наука. Цялото му „откритие”, озаглавено от него „Перперикон” е с цел туризъм, но НЕ Е нито историческо, нито археологическо проучване. Прочетете му „констатациите” – няма твърдения, има: „вероятно”, „може да се предполага” „може да се каже” и т.н. Всичко написано от Н.Овч. е само бизнес, но не и научни изследвания. 

„Видяхме … двучасов шамански обред… Много е важно това за нашата история, защото преди 2000 години по тези земи в Централна Азия са живели прабългарите, които са изповядвали подобна религия."

Къде са доказателствата за ТОВА? Къде са тези прабългари и как са се дотътрили  чак тук на Балканите? Що не са си останали там, при шамана, ами са се преселили тук?  Каква е религията на прабългарите и какви са основанията за каквито и да било твърдения за нея?...  Ето това са въпросите, на които нито Н.Овч., нито друг Овч от БАН могат да отговорят... Само някакви стъкмистики на Бешевлиев и мошеничества на Златарски и последователи… 

„Ние намираме в Плиска и Преслав по стените рисунки на шамани, техни атрибути при разкопки в земята.”

 Шамани се откриват И ДО ДНЕС и при индианците, и при африканците. И те ли са се дотътрили от Манголия?! Откъде Н.Овч. разбра, че рисунките и атрибутите от Плиска и Преслав са на шамани?!?!?!?! По какво ги позна?! Че в Плиска е имало НАЙ-ГОЛЯМАТА ХРИСТИЯНСКА БАЗИЛИКА НА БАЛКАНИТЕ!!! Какви шамани, какви боздугани…

„Аз съм единственият български учен, който е успял да съзре това нещо на живо, както е ставало по времето на хан Аспарух.”

 Афишираното болно Его и стремеж към единственост е болестно състояние и Н.Овч. трябва да се обърне към специалист. Може и към некой манголски Фройд или шаман…

„Другият въпрос, освен прабългарите, беше монголите и тяхното нашествие в Европа през XIII век, защото имаме контакти и с тази култура, с ордите на Чингис хан и неговите наследници.”

Че те са стигнали току до Балканите чингисхановците– един билюк народи са имали контакти с тях! Зорът обаче на Н.Овч. е да докаже, че контактите са били задълбочени – ние сме били баш манголци до манголците, мила моя майно ле…

„Именно в тази насока извърших много изследвания”

 Дай бе, Овч., да ги видим тея изследвания! Да не са като на онова второразрядно актьорче Ал. Илиев, дето с лакмус в урина и със секрет от плюнка направи ДНК анализ на иранците и отбеляза, че българите са дошли от там…
Един дол дренки циркаджии – Овчи тикви…

„Самият факт, че ние с главния шаман, организация „Тангра”, която е към президентството на Бурятия и представлява Съветът на президента, с него поговорихме преди обреда.”

Това какъв „факт” е?!?!?!
Ква е тая държава, дето президенството си има главен шаман, пък Съветът на президента е под тамгата на танграта?!  Какво е общото на българите с нея?!
Е, верно е, че на Овч. състудентът Г.Първанов, отдавна го е курдисал за главен шаман и в съвета си, и в новата си партия, пък и на археолозите, ама види му се краят май…

„Оказа се, че макар и теоретично знам много за шаманството, за боговете, за духовете, които се викат. Аз го знам от научната литература. Той беше много учуден, че имам такива познания.”

Ами то си е за учудване, бе Овч, не само за главния шаман на манголците, ама не че книжки си чел, ами че дириш нещо, дето го няма при манголския шаман – корена на българите!!! На това ти се е чудел човекът. Ама ти с твоето болно Его и комплексарщина радваш се, че ти се учудват на многознанието!...
И в крайна сметка … какво общо има това с българите?!?!?!

„Занимавал съм се с тази тема – с Тангра, с женското божество в прабългарската религия, с духовете, които шаманите са викали.”

 Като си се занимавал, какво си открил, бе Овч.?! Дай доказателства, че отсам Дунав има почит към Танграта! Какво е това „женско божество в прабългарската религия”?!?! Кои са прабългарите?! Назови, покажи, дай артефакти, дай извори… „Учен”, пфу! Овч!

„В България имаме теоретичните познания за нещата и археологическите находки, а Бурятия и Монголия видяхме на дело след хилядолетия запазени тези древни танци, ритуали, които са изпълнявани и от нашите предци.”

В България имаме мошенически скалъпена история, че българите са пристигнали от Манголия.
Доказателства НЯМА!!!
Археологически находки в подкрепа на тези мошеничества също НЯМА!!!
Ритуали и ритуалн танци, шамани и жреци е имало по целия древен свят, има ги и сега – навсякъде. Това означава ли, че всеки тамбукту-танцьор е манголец?!
Видял на дело някакви си измишльотините за българите на М…та си в Азия и получил доказателства. Как може това да учен?!?!?!

Фокус: Какви са доказателствата за произхода на българите по тези земи?
Николай Овчаров: Доказателства в прекия смисъл, че „там са били прабългарите” не можем да намерим”

 ЕТО ТОВА Е ЕДИНСТВЕНАТА ИСТИНА В ТОВА ИНТЕРВЮ-ПОМИЯ!!!

„...но знаем...”

Значи – „нямаме доказателства, но знаем” – това са българските „учени”, това е сърцевината на българската „наука”… (((((((((

„но знаем от историческите извори, че в периода II – I век пр. Хр. до I век сл. Хр. прабългарските племена са били в голяма империя на хуните, която е обхващала цяла Централна Азия и е граничила на юг с Китай.”

Че къде ги видя Овч. тези българи?! Или прабългари? По какво ги разпозна?! И още – това, че са били в „империя, граничеща с Китай”, прави ли едно население монголско?!

„За това има доказателства, които са доста добре определени от учените”

За това има доста добре стъкмисани дивотии, наречени официална история на България - с монголски, "славянски" и всякакви други преселвания, но не и с истина за историята на българите и на България.

„По-късно вече хуните са разгромени, тогава започва и Великото преселение на народите, което изтласква и българските племена на запад към Приазовието, откъдето започва и европейската им история.”

Дойдохме си на думата – Великото преселение, най-голямата фантазма, и пак изтласкани българи, та дотътрени чак до тук…
Ами Рим какво прави през това време?!


Не можем да намерим пряко доказателство за това „те са тук или там”, но можем да видим ритуалите, обредите и религиите в годините, когато те са били по тези места.”

Признанието е ценно – няма пряко доказателство за произход на българи от Монголските пущиняци!!! 
Обаче твърдят и … търсят доказателства!
Отишли в Монголия, пък не потърсили в България.
„Учени” та дрънкат! С главен дрънкащ шаман – Н.Овч.!
Подкрепен от трима влъхви, тъй де бизнесмени…

„Това ще бъде особено полезно за културологията, която изучава тези древни ритуали.”

Овч. си няма и грам понятие от културология. Ако си имаше, в този грам понятие щеше да е познанието за културния обмен между древните народи, преносът на ритуалност… Щеше да е поразгърнал поне „Златната клонка” на Фрейзър. И главата на Овч. щеше да вдене, че и тук, и на другия край на света може да има един и същи символ за едно и също нещо, един и същи ритъм и сходна символика и една и съща ритуалност, но това подчертава нормален културен процес, а не ПРЕСЕЛЕНИЕ… 
Чиста проба Овч.!!!

„Неслучайно бях кръстил нашата експедиция „По следите на прабългарите и Чингис хан”, защото това са ключовите понятия и рекламни термини, които могат да заведат българите там, за да видят тези исторически места.”

--- Само дето грам следа от „прабългари” не откри И ТИ в този "уникален" край! Овч!
 

saradiva.blog.bg


Автора на блога държи да отбележи, че няма нищо против добрите отношения с Монголия или която и да е страна от Азия, но точно обратното - ревностен поддръжник е на активните търговски отношения с тези региони.
НО! Смята твърдението, че нашите предци са били расово идентични, генетично и географски близки до монголите и техната цивилизация, както и за произхода им от Монголия - за исторически неиздържано и недоказано! Сиреч - пропаганда.
Друга е темата, дали аз съм тоя който има "расистко" отношение към монголите, или онези които шират такива лъжи - с цел да ни уязвят и да ни се присмеят...



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10054291
Постинги: 7921
Коментари: 3556
Гласове: 6351
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Български исторически календар
4. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
5. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
6. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
7. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
8. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
9. Забравеният д-р Янко Янев
10. Планът "Еврия"
11. Сайт с български бойни знамена
12. Исторически видеоблог
13. "Изгубената България" - исторически сайт
14. Владо Черноземски
15. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
16. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
17. Реалността днес и която идва...
18. Военное обозрение
19. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
20. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
21. РПЦ Царская Империя
22. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
23. Исторически ревизионизъм
24. Вечния Църковен Календар на Светите Отци