Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9991044
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6304
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
11.04.2011 11:20 - Коя ще е следващата дестинация на "гостуването" на световния жандарм?
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 745 Коментари: 0 Гласове:
0



Една статия с не много вярно заглавие, не много вярно начало, но за сметка на това - много вярно заключение...



КАДАФИ Е ОСЪДЕН НА СМЪРТ - ПРИСЪДАТА Е ОКОНЧАТЕЛНА И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ОБЖАЛВАНЕ
Автор : Ц.Лонгин   
29 March 2011

image

Кадафи е осъден на смърт. Присъдата е окончателна и не подлежи на обсъждане. Не е толкова важно как това ще бъде направено технически. От удар с „томахоук” или операция на спецслужбите, от изстрел на наемен убиец или сърдечен удар. Не е нужно да се вярва напълно на лъжливите изявления на западняците – ние, казва, не искаме да убиваме Кадафи. Ами да, разбира се. И случайно изтрихме с въздушните удари резиденцията на Кадафи в Триполи. „Като комуникационен център”.
Готви се убийството на последния романтик в региона,  човек до крайност егоцентричен и патриот на своята страна и народа. През 1969 година младият 27 годишен лейтенант Муамар Кадафи с група младши офицери извърши военен преврат и свали от власт проамериканския режим на крал Идрис. Какво да правят по-натам, Кадафи и неговите съратници просто не знаеха. И отидоха за съвет и помощ в Египет, при президента на страната, Героят на Съветския съюз Гамал Абдел Насър.
Върнаха се окрилени с надеждата за по-добро бъдеще, те бяха последвани от египетски съветници, които помогнаха да се организира държавното устройство и уреждането на икономическия живот в Либия. И тогава възниква в младия Кадафи, станал вече полковник мечта – да построи в Либия държава на народното благоденствие на принципите на социализма. Целия по-нататъшен живот и дейност на полковника бе посветена на осъществяването на тази мечта. Най-обикновеното  изброяване на социалните помощи и реалното народовластие на социалистическа Либия ще отнеме няколко страници. Да споменем някои от тях – безплатно здравеопазване, образование, включително и обучение в чужбина, реално преразпределение на доходите на държавата в полза на бедните. Чак до безлихвен кредит (за всички) за покупка на жилище или автомобил, при това държавата веднага ще компенсира 50 процента от стойността. Бензин по 0.22 стотинки за литър!
 Самият Кадафи – далеч не е еднозначен човек. Започна с подкрепата на радикални ислямски групировки и екстремисти, а по-късно ги забрани в страната и даже екзекутира най-ревностните деятели. Започна с призиви за унищожаване на Израел, а по-късно издигна идеята за създаването на единна (!) израелско-палестинска държава.  „Реализация на плана „Две държави за два народа” ще доведе до такова равнище на заплаха за безопасността на Израел, с което не трябва да съгласяваме”.  Не смятайте, че това са думи от изявление на депутат от Кнесета на Израел. Това е цитат от статия на Кадафи, публикувана в „Ню Йорк Таймс” през януари 2009 г.
Нелепо е да се подозират евреите в особена любов към режима на Кадафи. Ще дам два цитата на т.нар. въстанници и борци за демокрация в Либия. „Бенгази и Дерн характеризират доминиращата идеология на войстващия ислям, те са базите на Либийската Ислямска Боева Група (ЛИБГ), която през 2007 г. официално се сля с Ал Кайда. Племенната опора на ЛИБГ се явяват харабите”. „Бенгази и региона около него се явяват една от основните идеологически и политически бази на терористичната мрежа на Ал Кайда,основният регион, снабдяващ с шахидисти (атентаторите убийци – б.пр.) и джихадисти…  Кой подкрепя Запада? Полудяха ли!”
За западните борци за демокрация ще приведа още един цитат. „На съвестта на Саркози, Камерън, Обама са купчината животи на либийските граждани. И какво? Ако те са либийци, а не граждани на Франция или Англия, техният живот нищо не струва?” Наистина, предлогът за започване на агресия срещу Либия много напомня на смокиново листо за причинно-следственото място. Удивява небивалото единодушие на страните от НАТО, с изключение на Турция и отчасти на Германия. Всички като един се обявиха срещу Кадафи и се хвърлиха да защитават демокрацията в Либия. С ракети и бомби.
Каква е истинската причина за агресията и толкова  приятелските действия на САЩ и НАТО? Искам да предложа собствено виждане на събитията. Да започнем от това, че агресията не бе спонтанна и не подготвена. Американските официални лица, пестеливо и неохотно вече признават, че до атаката над Либия в нейните източни райони (Бенгази) са работили някои разузнавателни групи. Има информация за предварително снабдяване на стрелково оръжие италианско производство, боеприпаси и снаряжение за „бунтовниците”. Следователно към агресията  се готвеха още преди използването от полковник Кадафи на войска против бунтовниците.
Сега най-важното. Последната международна инициатива на Кадафи стана предложението африканските държави да създадат единен съюз за защита на своите национални интереси и природни богатства. Кадафи предлага да се въведе нова платежна единица – златен динар и да се откажат от използването на долара и еврото. Посегателството на американската печатна машина и на  потъващото евро не можеха да му го простят – ето я главната причина за агресия и небивалото единодушие. Не е тайна, че благодарение на непрекъснатата работа на печатната машина доларът се превърна в хартия, която с нищо не е обезпечена. Държавният дълг на САЩ се измерва вече не с милиарди, а трилиони долари. Страните от НАТО (с изключение на не подкрепящата Турция), всъщност са същите членове на ЕС с тяхното болно евро. Появата на нова, даже и като регионална валута за тях е равносилно на катастрофа. Много просто - бръсначът на Окам.
Какво я чака Либия? Страшно е да се каже – безусловно разделяне на страната и унищожаване на нейния лидер - Кадафи (ако не стане чудо). Какво ги чака САЩ и съюзниците й? Печално тъжно, но е повече от вероятно – ръст на екстремистки и терористични акции. И не само от страна на либийците. Най-неочаквано за тях ще се окаже това, че т.нар. въстанници в действителност са обикновени сепаратисти. Да ходят към Триполи не са имали намерение и нямат такова. Главното за тях е да поставят под свой контрол нефтените богатства. И тогава те ще се борят помежду си.
Успех на сепаратистите в Либия ще въодушеви другите. Да вземем кюрдския триъгълник Ирак-Иран-Турция. Ще започне всичко от Ирак след изтеглянето на окупационните сили. След това огънят ще се разпространи по-нататък. Не трябва да се забравя, че Мосул и Киркук – това са райони с богати нефтени залежи. САЩ ще подкрепят иранските кюрди, ако те  тръгнат против Техеран и поискат „демократични реформи”? И още как. Иран е следващата страна в дневния ред на демократизаторите.
В заключение – въпрос  към координаторите. Нима Вие не виждате, към какво води това? В пламъците на бъдещия пожар ще пострадат всички…

Център за стратегически анализи и прогнози. Превод на български – политолога Борислав Ангелов


www.obshtestvo.net


Автора на блога не е съгласен с констатацията, че Кадафи е "осъден на смърт" от "големите" и "силните на деня".
Кадафи дълги години игра двойни игри между враговете на световния ред и статуквото от 1945 - а година в света, както и със "силните на деня" от друга страна.
Накрая стигна и до близост с терористичната държава Израел - непризната от нито една арабска или ислямска държава, при това в момент, в който бесеха неговия основен партньор, обявен за второто "уникално чудовище" - след Адолф Хитлер - Саддам Хюсеин, също така диктатор, но не по - чудовищен и престъпен от Кадафи или от който и да е диктатор на 20 - и век.
Нговия "грях", както и този на Ахмадинеджад е в това, че той имаше праволинейна позиция относно Израел - единствената морална и правилна, както и относно защитата на иракските интереси и Природни блага - за иракчаните.
Нека обаче си спомним, че дкато Саддам Хюсеин беше бесен от окупаторите на Ирак (Бесилките им са ни силно познати на нас - българите, германците и унгарците от 1944 - 1945 - а година, спрямо управниците които дръзнаха да защитят нашите национални интереси и да водят единствената за момента правилна - балансирана външна политика, както и във вътрешен план да посегнат на тайните общества и престъпните съзаклятия и подривни елементи срещу нацията и държавата ни. Не им беше простено, и особено на професор Богдан Филов, който единствен като съюзник на Хитлер не допусна българи да се сражават в необмислената и безумна война на Изток, а също и не депортира един "благодарен" евреин в хитлеров "лагер на смъртта"...) - Кадафи беше посрещан от същите ония, като "много силно желан партньор", които сатанизираха Саддам Хюсеин в това време, който пък какъвто и да е - стана жертва за своята страна и се бори до край за нея, както и Адолф Хитлер - другото "уникално чудовище на последните два века".
Поведението на Кадафи, силни наподобява поведението на двуликия Франко прз ВСВ, само че в по - умален мащаб и в друг регион и исторически реалности..
За това и Франко, за разлика от Хитлер доживя дълбоки старини, както и повечето комунистически диктатори, които не се запънаха на кукловодите си, когато те им поискаха дадената от тях власт.
Така ще доживее и Кадафи, защото до сега той угоди на всички техни искания, включая и да създаде от няколко българи изкупителна жертва, за да прикрие дирята на световната или западна (еврейска) фармация срещу народа му.
Угоди им и като се разоръжи, както и като плюеше и нападаше Иран и се "дистанцираше" от Саддам Хюсеин, благодарение на който оцеляваше на власт дълги години.
Другата огромна и съществена разлика е, че Саддам Хюсеин и да поддържаше прагматични отношения със САЩ и СССР, балансирайки между тях, когато сред тях имаше "дрязги" в полза на нацията и народа си, но направи опит да измъкне страната си - и от западния, и от източния "инкубатор", то на Кадафи си му беше много добре да си стои първо в "инкубатора" на СССР, а после като се разпадна - на ЕС (Новия СССР.) и особено на Франция, която сега го бомбардира първа, само щото Сарко (Който се вживява като "чистач на бългаири".) му дължи пари от кампанията си.
Ако и сега Кадафи им угоди да си тръгне, както и се готви да направи, именно за да се предизвика нужния хаос за световния жандарм, който да доведе до "омиротворяване" от негова страна в Либия, то Кадафи го чака много дълбока и пречестита старост, каквато даже "Тато" и Слобо не можа да ги сполети, а да не говорим за Чаушеску...
Каквато например, ги сполетя един Пиночет и Франко, които навреме надушиха накъде да се нагодят в "реалността".
Така световния жандарм - САЩ ще може да продължи с "гостуването" си по - скоро към своята истинска цел - Иран, за което им беше дадено знак от техния господар - Израел.
А те им се щеше за сега да не допуснат новата грешка, с война срещу Иран да направят Либия силна на енергийния пазар и се хванаха с по - леката задача - отстраняване на пионката преди това, в чиято мултирасова (И расовоомешана.), мултиетническа и мултирелигиозна страна има силен разнобой, регионализъм и сепаратизъм - точно за целта на САЩ, докато в Иран задачата ще е много по - трудна, защото нито е Либия или Ирак по територия, а и подкрепата за властта на Ахмадинеджад е на по - друго ниво, както и положението откъм етнически разнобой - толкова нужен на САЩ и "богоизбраните", ако разбира се е само сред "гоите"...





Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене