Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
07.04.2011 00:57 - Мнение на един млад човек, взето от в-к”Република”
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 913 Коментари: 0 Гласове:
0



България е загубена. Амин! Йордан Йорданов

image

***

Винаги съм се чудел защо има толкова много пенсионери в градския транспорт. А то било, защото други нямало. Нацията умира, спасяват се емигрантите. Останалите стареят, доколкото могат. Доколкото им се позволява.

Демографската равносметка за последните 10 години: минус 600 000 българи. 200 000 заминали в чужбина, 400 000 умрели.

Празните седалки в трамваите винаги са ме радвали – имам къде да седна. Но мразя напълно празните трамваи – нямам в кого да се огледам. Мълча и в часовете, когато е пълно с пенсионери в градския транспорт. Празнотата е липса. И се замислям, че някак няма общо с щастието. А хората с белите коси са с век по-стари от мен и нямаме какво да си кажем. Не искам мъдрости, а да дишам спокойно.

600 000 души липсват. Едни – умрели. Други – избягали. От зор. А ако нещата се движат така, сами може да изчислите колко ще останат тук след няколко години.

Не искам да живея в държавата на празните трамваи.

Не искам да живея в държавата на пенсионерите.

НЕДОИМЪК Хората изпитват затруднения. Така би казал политикът, чиято заплата не закъснява, чийто костюм е винаги изпран, чийто шофьор го чака всяка сутрин, чийто деца учат в чужбина, чийто подсъзнателен девиз е: ” След нас и потоп!”. Народът загива от безпаричие и простотия.

И поради същата причина стяга багажа и тръгва към терминалите на аерогарата. По няколко души превъртат всеки ден заради това, че да живееш в днешна България, е като да живееш в първобитния строй – всички са еднакво бедни и имат едно и също отношение към парите. А именно: търсят ги. И не ги намират. За да умрат или избягат, правейки поредната статистика на НСИ, оправдавайки държавните разходи за института.

А борещите се скачат от покриви, гърмят се или гълтат успокоителни. Ти, който все пак  си останал тук и все още не си умрял или откачил, заслужаваш уважението ми.

И аз знам, че заплатата ти стига да платиш наема и да ядеш нещо през месеца. Или да платиш парното и лекарствата. А колко дълга е всяка зима с “Топлофикация”! Знам също, че всеки път, когато влезеш в магазина, вадиш портмонето и пресмяташ. Замисляш се, избираш….Не по качество, а по цена. И не знаеш какво е да се зарадваш. И ядеш пастички само на погребение или помен, а се хвалиш, че някога кебапчетата били лукс.

За това ли си се борил за демокрация? За едните кебапчета? За едното американско безалкохолно? НЯМА КАК ДОРИ И НА ОНЯ СВЯТ ДА Е ПО-ЛОШО

Пенсионерите са повече от учениците. Пенсионерите не живеят живота, за който са мечтали, който са строили. Пенсионерите са фактор…..Само по избори. България е загубена. Амин. А аз не вярвам да стигна до пенсия.

И си представям бъдещето на България в тъмни цветове, без дъга, без море и слънце, без захарен памук и усмивки.

17 годишните са по-малко на брой от хората над 65 годишна възраст. Последното изречение прочетете три пъти. Какво следва? Да се бием до последно със статистиките в предстоящата десетгодишна война, след която ще излезе нов резултат от НСИ.

Оръжията : търпение и глас, когато не си доволен. Тактиката: да намериш място за себе си и семейството си под нашето небе.

Другото го знаеш -  да затвориш тази страница, а довечера пак да псуваш вкъщи, че нещо не е в ред. Но задължително затворен в банята, да не те чуе никой. А можеш и да си хванеш чукалата. Но, моля те, остани поне нормален, ако искаш нещо да се промени.

Ако планът се провали, ще трябва да признаем, че България е загубена кауза. И ако все още вярваме поне в Бога, да промълвим едно: “Амин!”

image

***

в-к ” Република”

Взето от: istinatazaalexei.com



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10043254
Постинги: 7901
Коментари: 3533
Гласове: 6344
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
22. РПЦ Царская Империя
23. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
24. Исторически ревизионизъм
25. Вечния Църковен Календар на Светите Отци