Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10030685
Постинги: 7885
Коментари: 3500
Гласове: 6337
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
22. РПЦ Царская Империя
23. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
24. Исторически ревизионизъм
25. Вечния Църковен Календар на Светите Отци
Постинг
31.03.2011 19:36 - ИЗЛИЗА ЛИ ДЪРЖАВАТА ОТ КОНТРОЛ?
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1115 Коментари: 1 Гласове:
0



ИЗЛИЗА ЛИ ДЪРЖАВАТА ОТ КОНТРОЛ
Автор : Калоян МЕТОДИЕВ   
22 February 2011

image

Няколко линии допринасят за това, че новините стават все по-мрачни, а обществените настроения все по-подтискащи.

На първо място следва да се отбележи лудостта на цените. Бензинът и газта вече не пълзят, а направо галопират нагоре. Плодове и зеленчуци удрят тавана. Бебешките храни и консумативи, за по-малко от година, скочиха с десетки проценти. Брашното ни е по-скъпо е това във Виена! Хлябът за някои хора става лукс. Страна производител на зърно сме...

Ръстът на необслужвани кредити достигна 18 %. И то по официални данни. Задлъжнялостта на фирмите – 157 милиарда лева. Държавното обществено осигуряване е с близо 2 млрд. дефицит. Безработицата върви ударно нагоре и вече е 11.2 % от икономически активното население. С тези темпове може скоро да достигне до половин милион души. Къде отиваме?

Вече не ядем дори боклуците на Европа, а на Арабския свят. От страна топ производител на зеленчуци вкарваме пестициден зарзават от Йордания. 

Престъпността преживява ренесанс. В селата животът е заприличал на филм на ужасите.  Хобс е разказвач на детски приказки в сравнение с това, което става - всекидневни набези и обири по домовете, брутални убийства и изнасилвания на стари хора. Едва ли тяхното може да се нарече живот. На теоретично ниво у нас има държава, но животът на тези хора е мизерен, мръсен, жалък, беззащитен.

На поредния от импровизираните протести на българи от село с убита за 1 левче млада жена, пряко отразявано от сутрешен блок, прави впечатление, че нито един от десетките присъстващи няма пълен комплект зъби в устата. Ако се сменят дрехите им могат да участват във филм за Средновековието. Трагедията им е отчайваща.

Учениците са извън контрол. Побоища, пиянства, деградация. Интернет е пълен с клипчета на едно побъркано „детско” всекидневие. В градския транспорт перманентно групи млади хора се държат агресивно.  Скандалите са ежедневие. Да не говорим за легионите гратисчии и честите сблъсъци с контрольори.

Улиците са затънали в кал и мръсотия, която пълзи по обувките на хората. Така се създава епидемия от подтиснатост. Мръсният град генерира престъпност.

Тунелът на предостоящата за откриване (въпреки че се открива вече 2-3 пъти с медии и жалки слагачества) магистрала Люлин вече протече.
  Здравеопазването, образованието и науката ,след нескопосаните реформи, вървят към нови проблеми. С осигуровки или без, стигнете ли до болница или лекар, плащате. Професори и доценти вече се произвеждат на кило, с по една измислена статия. От БАН се махат и последните смислени хора.  
Няма положителни новини и оптимизъм. Просто няма. А може би са толкова малки, че затъват в тенденцията на метастазен песимизъм.

Разбира се веднага може да се изтъкне аргумента за стабилната макроикономическа обстановка. Той много напомня за Румъния през 1989 година. Тя е единствената източноевропейска страна, която в началото на промените няма външен дълг.  Румънският диктатор е посрещан от световните лидери (включително от английската кралица), стабилен и надежден партньор е, потупват го по рамото...
Макроикономическатата стабилност на Чаушеску обаче е изплатена с цената на хиляди жертви от недохранване, измръзване, последващата престъпност...   А все по-често сред хората у нас се чува – Мерси от таква стабилност! Правителството май не чува.   image


nikstan.blog.bg



Гласувай:
0


Вълнообразно


1. samvoin - Това което описвате е точно резу...
01.04.2011 01:17
анонимен написа:
Това което описвате е точно резултатът от КОНТРОЛА.
Искате да кажете, че можем и без държава ли?
Разбира се, държавата не е самоцел, но е неизбежно средсво към целта.
цитирай
Търсене