Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
12.03.2011 00:38 - Ноев ковчег, нова психоза или нов световен бизнес!!! (Още причини за изкуствено предизвикване на бедствия)
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1308 Коментари: 1 Гласове:
3



Разработиха Ноев ковчег за  New Orleans (Нови Орлеан, САЩ)  

Трагедията през 2005 г. в Ню Орлиънс, който почти беше разрушен от урагана "Катрина" и все още не е "дошъл на себе си", вдъхнови група  дизайнери от Бостън за развитието на идеята за плаващ град, наречен "Ной" - NOAH, или Ню Орлиънс Arcology Habitat, а именно Новоорлеански аркологически жилища.

Това е истински град, само че е плаващ. Има всички условия за живот, от училища и перални услуги до хотели, паркинги и казина. Новият Ноев ковчег може да побере до 40 000 жители,  оборудван с асансьори, ескалатори и подвижни тротоари за пешеходци. Основан е на принципите на т.нар arcology, той е с формата на пирамида с надморска височина от 360 метра и площ на основата от 3,000,000 м2. Подводната част на плаващата платформа, не превишава 75 метра. И най-важното е, че ще може да издържа на урагани с всякаква разрушителна сила.



image
  За Нови Орлеан е разработен аркологически плаващ град

 
Според Кевин Шопфер, ръководител на проекта NOAH, при проектиране на супер ковчега проектантите са се опитали, възможно най-добре, да вземат предвид три основни функции: в рамките на възможното за намаляване на физически и психологически удари, причинени от урагани, да се адаптира конструкцията защото  Ню Орлиънс е разположен сред твърде много вода , че се намира под морското равнище и следователно е предмет на многобройни наводнения, както и плаващия град  ще бъде изграден отчитайки вида на почвите характерни за Ню Орлиънс, който е доминиран от мека почва, тиня и глина.

За да се предотвратят бъдещи трагедии, предлагат платформата да се пусне на река Мисисипи в близост до центъра на града.

За стойността на проекта, засега не се споменава. Тя, разбира се, ще бъде астрономическа, но най-вероятно ще бъде възможна. И най-важното, плаващият град скоро може да е необходим не само за Ню Орлиънс. Ако прогнозите на учените са верни, след няколко десетилетия, в океана, вследствие на топенето на полярните ледени шапки, наистина ще доведе до опасни нива на водата и да предизвика наводнения в крайбрежните градове (особено в Северна Америка), така че, подобни ковчези ще бъдат необходими на човечеството, колкото и да струват!?!

Arcology (думата е хибрид от две думи: архитектура и екология) - архитектурна концепция, която взема предвид факторите на околната среда при проектиране на средата, обитавана от хора. Основните принципи на аркологията са развити от италиано-американския архитект Паоло Солери. В по-тесен смисъл, arcology разбирам идеята, че пътят на издигането на големи, самостоятелни, добре планирани, многопластов структури (hyperstructures), вместявайки в себе си населението на един град, може да се намали отрицателното въздействие на населените места върху околната среда.
cnews.

П.П. от zahariada: Кой и как ще избира тези 40 000 души от, примерно, застрашени 4 млн? Такива спасителни съоръжения вече започнаха да се проектират, дори се появяват по света. Дали това не е новия световен бизнес от тежка категория? Кой знае! 

  zahariada.blog.bg





Гласувай:
3


Вълнообразно


1. vesvas4 - vesvas4 - МОЕТО СКРОМНО МНЕНИЕ
12.03.2011 10:41
"Дали това не е новия световен бизнес от тежка категория? Кой знае! "

Поднесената информация не е нова /за някои/. "Бизнес" в превод на български език е работа, а работа от подобен характер за мен лично е промяна в съзнанието на определен кръг от хора, които започват наистина да мислят за човека. Да даде Господ, мисълта не за Азъ, а за човечеството да се превърне в Световен бизнес.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10054010
Постинги: 7921
Коментари: 3556
Гласове: 6351
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Български исторически календар
4. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
5. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
6. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
7. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
8. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
9. Забравеният д-р Янко Янев
10. Планът "Еврия"
11. Сайт с български бойни знамена
12. Исторически видеоблог
13. "Изгубената България" - исторически сайт
14. Владо Черноземски
15. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
16. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
17. Реалността днес и която идва...
18. Военное обозрение
19. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
20. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
21. РПЦ Царская Империя
22. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
23. Исторически ревизионизъм
24. Вечния Църковен Календар на Светите Отци