Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
11.03.2011 10:30 - Тема с продължение…
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 663 Коментари: 0 Гласове:
0



Уорлик-губернатор на 51-вия щат България (Ако бяхме, щяхме да живеем поне с малко по - висок стандарт и с американските закони, съдебна система, самоотбрана и отбрана на частната собственост и режим за носене на оръжие, но ние сме нещо далеч по - лошо - треторазрядна англо - американо - еврейска колония. От автора на блога)

….

Гледах съботната пресконференция на Бойко Борисов и Джеймс Уорлик и не вярвах на очите си. Министър-председателят на формално независмата държава България, която при това е член на още по-независимия Европейски съюз, дава съвместна пресконференция с американския посланик. Борисов бе забравил или никога не е знаел, че акредитиран в една страна чужд посланик не е равен по ранг на премиера на тази държава. Освен ако посланикът не е генерал-губернатор, но тогава имаме колония, а не държава.

Изглежда такъв е случаят с територията „България“, която по нещастно стечение на обстоятелствата е управлявана от колониалния чиновник Бойко Борисов. Който се води премиер, но е със статут на васал и се държи като прислужник на американския посланик.

В протокола на премиера работят пълни неграмотници. Ден преди събитието те пуснаха уникално по своята глупост съобщение, в което пише, че „премиерът ще се срещне с посланика на САЩ“.

Няма ли кой да научи тези хора, че именно поради разлика в ранговете министър-председателят приема дипломата.

А не се среща с него, за да си пие кафето като равен с равен. Толкова по протоколния гаф, макар че той е непоносимо обиден за националното самочувствие.

….

Борисов е с претенции за голям хитрец. Което изобщо не ме изненадва. Отдавна съм приел, че това е потенциалът на милиционера с пожарникарска квалификация.

Обидното е, че ни смята за стадо тревопасни, неразбиращи елементарните му игри за отвличане на вниманието. Каквото и да прави в последните седмици – дали ще е воаяж до Мадрид за ловно изложение, или ще е рязане на ленти и пресконференции с Уорлик, Борисов иска само едно: Да забравим подсъдното премиерско лобиране за Мишо Бирата и Вучката от Терминал 2, да изтрием от паметта си шестте апартамента на Цветанов и митничарчето двойкаджия на Искра Фидосова. Както вече отшумяха имотните афери в Банкя на председателя на Столичния общински съвет Андрей Иванов.

Блюдолизничеството на Борисов пред Уорлик не шокира. То е нормална последица от гузната му съвест заради неговото членство в мафиотската групировка СИК и заради цялостната му биография на силов охранител и съмнителен бизнесмен (справка – публикация на американското издание “ Конгрешънъл Куотърли“ за тъмното минало на Бойко Борисов).

Да приемеш в премиерския си кабинет чужд посланик, при това в съботен ден, значи има суперважна причина. Не зная по чия инициатива е контакта, но ако Уорлик е инициатор на визитата точно в този ден, значи третира Борисов като момче на повикване.

Суперважният повод се оказа доклад на Държавния департамент на САЩ, оценяващ работата на българските митници, МВР и съдебната система.

….

Публичната употреба на словосъчетанието “ ние одобряваме“ от чужд посланик е гавра с държавността и националния суверинитет.

….

Ето как звучи следващата директива на Уорлик: “ Необходимо е да се приеме пълния  спектър въпроси, касаещи върховенството на закона. Още трябва да се направи за реформиране на съдебната власт и да се гарантира, че прокуратурата ще бъде максимално ефективна…“.

Когато американски посланик каже пред тв камери, че е „необходимо да се приеме закон“ в държавата на своята акредитация, въпросната държава е под въпрос. И дума не може да става за нейния суверинитет, още по-малко – за достойнството на управниците и. Направо разбиваща бе последната фраза в инструкциите на губернатора към чинно стоящия до него Борисов: “ Но това не означава, че работата е приключила….“

….

Съботната случка в министерския съвет за стотен път ме кара да се срамувам, че съм управляван от откровени мутри. При това срамът ми е двоен. Първо, че сикаджии и прости физкултурници са лицето ни пред света, второ – че у нас американският посланик е със статут на министър-председател. И което е най-срамното – понеже за Уорлик примиерът и вицето му са най-послушните американски слуги на Балканския полуостров , всяко престъпление им е простено.

Май е дошло  времето за национален референдум, на който Борисов да пита народа: “ Да напуснем ли Европейския съюз и да станем 51-ви щат на САЩ?“

….

Публикувано със съкращения от в-к “ Галерия“ (пълния текст можете да намерите в броя от 10.03.2011)

автор: Велизар Енчев
Взето от: istinatazaalexei.com





Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10037949
Постинги: 7893
Коментари: 3522
Гласове: 6343
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
22. РПЦ Царская Империя
23. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
24. Исторически ревизионизъм
25. Вечния Църковен Календар на Светите Отци