Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
09.03.2011 19:31 - Четирима депутати от "Атака" напускат партията. Задава се конфликт между Волен Сидеров и Слави Бинев
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 494 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 09.03.2011 19:35


image

Четирима депутати от „Атака“ заплашват лидера на националистическата (Никога не е била такава, според автора на блога, но въпросният сайт от който статията е взета, е известен със своя антинационализъм и проционистки залитания и за това практически дезинформира с тази дума, считайки навярно думата "национализъм" за нещо лошо и сатанистко и при това уродливо като семейната партийка на Сидерови или етиопските евреи - Ибришимови, по - точно...) формация Волен Сидеров, че ще напуснат партията. Това съобщи Mediapool, като се позовава на думи на бъдещите отцепници Валентин Николов, Кирил Гумнеров и Огнян Пейчев. Според публикацията драмата на парламентаристите е в подписваните от тях гаранции за заем в размер на 150 000 евро, с което подкрепят верността си към националистическата формация. Съмненията на отцепниците са, че въпросните заеми са изтеглени, което на практика означава, че те може да са задлъжнели с над 300 000 лева плюс лихвите.

Преди около две седмици депутатите, които искат да напуснат парламентарната група на „Атака“, са провели среща заедно с адвокатите си с Волен Сидеров и неговите юристи. Искането им било заемите да бъдат анулирани, а документите изчистени. Един от потърпевшите депутати е разказал, че са молили Сидеров да направи това от повече от една година, а той ги размотавал. Според тях този заем отдавна е изтеглен и на това се дължат и уклончивите отговори на лидерът на националистите. По информация на народни представители на "Атака" най-малко 50 души са подписали подобни документи, което прави около 7.5 млн. евро.

Бъдещите отцепници споделили, че напускането на партията е крайна мярка и това ще се случи, ако Волен не изчисти документите.

Според информацията на Mediapool в ГЕРБ били доволни от разцеплението на „Атака“. Пред сайта депутати от националистическата формация обяснили, че напоследък отношенията между Волен Сидеров и Бойко Борисов са се изострили много. Във вторник следобед лидерът на националистическата партия е провел среща с премиера в сградата на Министерския съвет. Там Сидеров е поставил условие да бъдат премахнати новините на турски език от ефира на БНТ. Министър-председателят обаче е отказал. Разговорът е прераснал в разправия.

Нервното поведение на Сидеров пък се дължало на провала на митинга на "Атака" на 3 март. От формацията разказали, че за първа година "Атака" е плащала на митингуващите. Въпреки, че хората на Сидеров осигурили транспорт и дневни за 10 000 души, на митинга са дошли само 2 000.

В пубикацията се казва, че Волен Сидеров е изострил отношенията си и с евродепутата Слави Бинев. По думи на атакисти хората на Бинев в партията отдавна играели ролята на вътрешна опозиция и съвсем скоро конфликтът между каратиста и сегашен европолитик и лидера на формацията щял да стане публичен.

Не е изключен и сценарият, в който поддръжниците на Слави Бинев също ще напуснат "Атака", макар те да не са подписвали гаранция по заеми.

glasove.com



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10050852
Постинги: 7921
Коментари: 3556
Гласове: 6351
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Български исторически календар
4. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
5. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
6. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
7. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
8. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
9. Забравеният д-р Янко Янев
10. Планът "Еврия"
11. Сайт с български бойни знамена
12. Исторически видеоблог
13. "Изгубената България" - исторически сайт
14. Владо Черноземски
15. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
16. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
17. Реалността днес и която идва...
18. Военное обозрение
19. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
20. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
21. РПЦ Царская Империя
22. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
23. Исторически ревизионизъм
24. Вечния Църковен Календар на Светите Отци