Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9988328
Постинги: 7845
Коментари: 3423
Гласове: 6303
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
11.01.2011 09:38 - Отново за джунглата, наречена София. Задържат лекар - самозащитил се от криминалнопроявен!?
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1017 Коментари: 0 Гласове:
1



Лекар гръмна таксиджия, засекли се (видео) image Публикувана: Събота, 8-ми Януари 2011, автор(и): Блага Георгиева, Ива Григорова, 24 Часа, Ирена Чернишева, Румяна Дeнчeва; прочитания: 12605; коментари: 42 Виж галерия 1 2 3 »

Видео МВР

След засичане на бул. "В. Левски" в София лекарят в МВР болница Васил Лингорски простреля таксиджия, рецидивист на пътя, който преди това му налетял с юмруци и блъснал жена му на земята.

Около 100 жълти коли се събраха рано сутринта пред Народното събрание на простест, но след като постояха около час, се разотидоха мирно и тихо.

Екшън се разигра в нощта срещу събота на кръстовището с бул. "Дондуков", където двете коли спрели на червен светофар. Сигнал за прострелян в гърдите мъж е бил подаден в полицията в 0,45 ч. Раненият Емил Денев, (25 г.) който е служител на "ОК Супертранс", е бил откаран в "Пирогов". Няма опасност за живота му, не са засегнати органи.

Проверка показала, че 25-годишният Емил Денев има 62 акта и 128 отнети контролни точки. Книжката му била обявена за отнемане. Според данни на КАТ още през 2008 г. той е загубил всичките си 39 точки и не е имал право да сяда зад волана. Денев обаче продължил да кара и да гази закона.

Стрелецът Лингорски е задържан за 72 ч, ще му бъде повдигнато обвинение за опит за убийство. Съпругата му Росица, която е медицинска сестра също в МВР болница, е била разпитана като свидетел и освободена. Освен с агресивното си поведение на пътя таксиджията Денев бил известен на полицията и с това, че е регистриран за кражба през 2003 г. и незаконна таксиметрова дейност през 2010 г.

Д-р Васил Лингорски и съпругата му Росица работели в МВР болница от повече от 10 г. Те не били конфликтни, а напротив - много спокойни и мили хора, твърдели техни колеги.

Среднощният конфликт се разразил, тъй като жълтата кола засякла белия "Фолксваген Поло" на светофара на ул. "Оборище".

Немската кола карала Росица. До нея седял съпругът й Васил. Денев пък возел клиентка.

На следващия светофар на бул. "Дондуков" червено хванало и двете коли. На записите, разпространени от МВР, севижда как Денев слиза и отива към фолксвагена. За секунди става сбиване. Лингорски е повален на земята. Таксиджията налага лекаря с юмруци. В същия момент съпругата на лекаря слиза и се опитва да ги разтърве.

Денев блъска и нея на асфалта. Мъжът й успява да се върне до колата, да вземе пистолета и да стреля.

Предстои експертиза на модела, марката и калибъра на оръжието, с което стрелял Лингорски. Криминалисти поясниха, че най-вероятно не е ползвал пистолета, за който има разрешение. Лекарят имал разрешително и за пистолет, и за пушка.

Уплаших се за живота на съпругата си и затова реших да стрелям, разказал пред полицаите Лингорски.

Вчера главният секретар на МВР Калин Георгиев се е срещнал с изпълнителния директор на таксиметровата компания. Обсъдени са мерки срещу бъдещи подобни инциденти, съобщиха от МВР. (24часа)

Шефът на СДВР Валери Йорданов: И двамата са били трезвени

- Комисар Йорданов, как се стига до инцидента?

- На камерите от нашия сектор "Видеонаблюдение" ясно се вижда как таксито започва да засича и да преследва бяла кола "Фолксваген Поло", шофирана от жена. На светофара на кръстовището на булевардите "Васил Левски" и "Дондуков" полото спира на червен светофар и тогава другата кола го настига и спира отзад. От автомобила на фирма "ОК Супертранс" слиза водачът, изтичва до дясната страна на колата отпред и се нахвърля с юмруци върху мъжа, който дори не е успял да излезе от автомобила.

Жената, която седи на шофьорското място, излиза от своята страна и опитва да ги разтърве, но таксиметровият шофьор я поваля с няколко удара. Тогава съпругът й вади оръжието и стреля.

- Ясно ли е дали д-р Лингорски е стрелял с оръжието, за което има разрешение?

- Това в момента се изяснява. Има назначена експертиза.

- Д-р Лингорски ще остане ли в ареста, след като се вижда, че е действал при самозащита?

- Към момента да. Чакаме прокуратурата да вземе решение за какво ще му бъде повдигнато обвинение, най-вероятно ще остане в ареста за 72 часа.

- Бил ли е пиян някой от участниците в инцидента, взети ли са кръвни проби?

- Нямаме данни някой да е употребил алкохол, взети са кръвни проби.

- Имаше ли опасност от други инциденти и сблъсъци при събирането на таксиметровите шофьори пред Народното събрание?

- Не, през цялото време дежурните полицейски екипи са си свършили перфектно работата. Явно хората не са били достатъчно информирани какво точно се е случило. Около час е продължило това събиране и след това са се разотишли. Нормално е, след като са получили сигнал за инцидент с техен колега, да реагират по този начин.

БЛАГА ГЕОРГИЕВА

Фирмите искат достъп до “досиетата” в КАТ

Система, чрез която всички таксиметрови фирми ще получават информация от КАТ за „досиетата" на шофьорите си, ще бъде изградена скоро. Това съобщи след инцидента шефът на "ОК Супертранс" Людмил Лазаров.

В момента фирмите нямали такава информация и затова било възможно при тях да работят хора с отнети книжки и множество нарушения. Обещанието било дадено след инцидента на среща в МВР. Идната седмица ще има втори разговор по темата, каза Лазаров. Причината досега това да не се прави била, че данните са класифицирана информация, обясни Лазаров.

По повод инцидента той смята, че става дума за ”чист битов спор". Явяването на 100-ината коли пред парламента било първата реакция при съобщението, че е прострелян колега.

“Не сме ги накарали ние, сами си отидоха”, категоричен бе Лазаров. Според него ”скандали по улиците в София имало всеки ден, някой някого засича, някой някого ругае", така че, когато таксиджиите пред парламента разбрали, че не става въпрос за безопасността им по време на работа, палнали колите и напуснали терена пред Народното събрание”.

Простреляният шофьор не е криминално проявен, каза още Лазаров. Той имал актове за нарушения на Закона за движение по пътищата, което не било престъпление. Не му била отнета и книжката. Сигурно сега ще му я вземат, смята шефът на "ОК Супертранс".

"Не може да сме по 12 часа на ден на пътя и да не правим нарушения", заяви пред "24 часа" таксиметровият шофьор Владимир Стоянов от "ОК Супертранс". Ортакът му е бил на смяна в петък вечер, той самият не познава Емил Денев. Таксиджията разказа, че според колегите му, които следили скандала по станциите, свадата станала, тъй като

Лингорски искал да се направи на мъж пред жена си. По думите му именно лекарят започнал да обижда шофьора и да го вика с думите "Ела, бе. На какъв се правиш?"

Стоянов призна, че ако се явят в КАТ, вероятно ще бъдат отнети книжките на много от колегите му. "Не е реално бай Петко, който веднъж в месеца излиза за 1 ч с колата, да е най-примерният шофьор", коментира той. Според него водачите на жълтите коли имат само задължения, но не и права.

"Един колега го наръгаха заради сметка от 1,80 лв.", спомни си той. "Наредбите за таксиметровите превози са писани от лумпени, които едва ли имат шофьорски книжки. Никъде не са регламентирани като хората междуселските и междуградските превози", добави той.

РУМЯНА ДЕНЧЕВА, ИВА ГРИГОРОВА

Ръгат с нож шофьор в Пловдив

Бандити опитаха да оберат таксист от пловдивска фирма и срязаха сухожилието на пръста на едната му ръка. Шофьорът е и с нарязано лице и глава.

Инцидентът станал около 2 ч миналата нощ в район "Тракия". Пострадалият 32-годишен шофьор от фирма "Елма такси" качил клиенти близо до 8-и блок, които поискали да ги закара до 249-и блок. Когато пристигнали, единият пътник извадил нож и поискал оборота. Таксистът отказал и се стигнало до сборичкване. Водачът все пак успял да извика колегите си по радиостанцията, а обирджиите избягали.

ИРЕНА ЧЕРНИШЕВА

ИНЦИДЕНТИ В СТОЛИЦАТА

На 4 ноември 1999 г. 10-ина таксиджии пребиват зам. отговорния секретар на "Нощен Труд" Георги Вихрийски на бул. "Данаил Николаев".

На 31 март 2001 г. в кв. Свобода е намерен застрелян в колата си шофьорът Николай Тодоров.

На 1 октомври 2001 г. в кв. Княжево в София е убит таксиджията Румен Димов от фирма "Такси С експрес".

На 12 ноември 2002. таксиджията Иван Михов е прострелян от друг шофьор, защото го засякъл.

На 1 февруари 2003 г. шофьор на "Експрес такси" е прострелян в ръката след скандал с клиенти на ул. "Хемус".

На 9 февруари 2007 г. Емил Емилов е заклан в колата си от клиента си Георги Пейков. Той е наркоман, нямал пари да си плати сметката.

На 14 юли 2010 г. 33-годишният таксиметров шофьор Ивайло Николов убива с лопата колега на стоянка в кв. Младост.

 

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=734053 - видео


  Прокуратурата решава за ареста на лекаря, прострелял таксиджия
image
EkipNews.bg
Понеделник, 10 Януари 2011 09:43 image(21)   image(2)   imageimage

Прокуратурата трябва да реши дали да иска постоянен арест на лекаря, стрелял по таксиметров шофьор. Докторът от МВР - болницата Васил Лингорски бе задържан, след като простреля в дясното рамо 25-годишният Емил Денев, който карал такси.

Инцидентът стана в нощта срещу 08.01 в центъра на София. Пререканията между мъжете са заради засичане с автомобилите. Медикът е използвал огнестрелното оръжие, след като водачът на таксиметровата кола му налетял с юмруци и блъснал жена му на земята.

Проверка показала, че 25-годишният Емил Денев има 62 акта и 128 отнети контролни точки. Книжката му била обявена за отнемане. Освен с агресивното си поведение на пътя таксиджията бил известен на полицията и с това, че е регистриран за кражба през 2003 г. и незаконна таксиметрова дейност през 2010 г. Заради случилото се от МВР изразиха готовност да "отворят досиетата" на таксиметровите шофьори пред фирмите, за които работят те.

 

Коментар на автора на блога:

Отново нашето "законодателство" - недаващо ни право да защитаваме правото си на живот (Дадено от Бога!), при желание на някоя криминална отрепка да ни го отнеме...

Шопските бакшиши и техната "националноотговорна" поредна реакция, нема смисъл да я коментирам...





Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене