Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9991352
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6304
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
26.12.2010 05:38 - ЕС отказва да приравни комунистическите на нацистките престъпления
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 5542 Коментари: 14 Гласове:
4



 Искането на шест източноевропейски страни ще бъде отхвърлено, твърди "Гардиън"
22 Декември 2010

 

image

Европейската комисия (ЕК) е отхвърлила прозвучалите от Източна Европа призиви за въвеждането на така наречения закон за двойния геноцид, съгласно който отричането на престъпленията, извършени от комунистическите режими, би се признавало за престъпление, по същия начин, по който в много страни от ЕС е забранено отричането на Холокоста, твърди британският вестник "Гардиън" в кореспонденция от Брюксел.

Миналата седмица в писмо до еврокомисаря по правосъдието, основните права и гражданството Вивиан Рединг шест страни от Централна и Източна Европа, сред които България, призоваха ЕК да даде справедлива оценка на тоталитарните режими и да обърне внимание на престъпленията на комунистическите власти. Писмото е изпратено в момент, когато комисията се готви да представи своите изводи за престъпленията на тоталитарните режими и да даде оценката на ЕС за тях.

Министрите на външните работи на Литва, Латвия, България, Унгария, Румъния и Чехия искат да се наказва публичното одобрение и отричането на престъпленията на тоталитаризма. Те смятат, че отношението към престъпленията на комунизма трябва да е в съответствие със стандартите, по които се отнасяме към престъпленията на нацистките режими, по-специално в страните, където действат закони за отричането на Холокоста.

В доклад на ЕК, който предстои да бъде огласен тези дни обаче се казва, че мненията по този въпрос се разминават твърде силно и че Брюксел няма законни основания да действа, твърди "Гардиън".

"Няма консенсус по този въпрос. В различните страни от съюза имат по него крайно различаващи се подходи", казва пред вестника говорителят на комисаря по правосъдието Матю Нюман. По думите му комисията се е отнесла "много сериозно" към проблема, но "на този етап не са изпълнени условията за внасяне на подобно законодателно предложение". Говорителят добавя, че "комисията ще продължава да разглежда този въпрос".

Страните от Източна Европа посочват, че ЕС има възможност да приема закони, свързани с "особено сериозни" престъпления на наддържавно ниво, а и в миналото е приел отделно решение, даващо възможност за формиране на правила, отнасящи се до расизма и ксенофобията.

Еврокомисията обаче не вижда нито един юридически инструмент, в който да се споменава тоталитаризма, и отрича идеята за двойния геноцид. "Основното, разбира се, е че те са вършили кошмарни неща, но комунистическите режими не са били насочени срещу етническите малцинства", казва Нюман.

Литва, чийто външен министър оглави кампанията за приемане на новия закон, смята, че разбирането на ЕС за геноцид трябва да бъде разширено и да включи престъпленията срещу групи хора, определени на базата на "обществено положение или политически убеждения".

"В първите години на съветската окупация Литва губи повече от 780 хиляди жители. 444 хиляди бягат от Литва или са репатрирани, а 275 697 души са отправени в ГУЛАГ или в заточение. 21 556 борци от съпротивата и техни привърженици са убити, 25 хиляди загиват на фронта", казва пред "Гардиън" прессекретарят на представителството на Литва в ЕС Андриус Грикенис.

Като паралелен пример, той привежда факта, че от нацистите и техните помагачи в страната са били убити над 200 хиляди граждани с еврейски произход.

В ЕК изпитват безпокойство и от това, че се засяга крайно нееднозначна тема. Редица западни страни в съюза са против това предложение, предполагайки, че то представлява зле замаскиран опит за реабилитация на местните колаборационисти, докато на изток антисемитизмът остава актуален проблем както на улицата, така и в медиите.

На 25 ноември посланиците в литовската столица Вилнюс на седем страни от ЕС, включително и Великобритания, изпратиха на президента на страната писмо, в което изразяват протест против вестникарска статия, подписана от историка от Министерството на външните работи Петрас Станкерас. В нея Холокостът бе наречен "легенда".

В писмото се изразяваше и протест срещу съдебно решение от май, в което свастиката се признава за "традиционен литовски символ", докато в същото време "се правят коварни опити за приравняване на уникалното зло на геноцида срещу евреите със съветските престъпления срещу Литва, които въпреки мащаба си, не могат да бъдат преценени като еквивалентни нито като намерения, нито като резултат", пише "Гардиън".

http://www.mediapool.bg/



За наглостта, талмудското извращение и гнусотия които лъхат от последното дебелашко изречение, автора на блога проста няма думи!
По темата "холокост" и истинския брой на неговите жертви, можете да намерите ако поровите в този блог...




Гласувай:
4


Вълнообразно


1. samvoin - Разбира се и че при комунизма нямало ...
26.12.2010 05:40
Разбира се и че при комунизма нямало репресии и престъпления на етническа основа...:D
Циганските гета у нас, по кое време бяха построени и кой лансираше с дипломи "Среден 3" етнически турци пред българите?!
цитирай
2. balgarski7vinarki - ami ako se klasifizirat
26.12.2010 07:39
prestapleniata pri komunizma toku im doshel "naroden evropeiski sad" che i evropeiska nazionalizazia v imeto na evropeiskite narodi -...- ne im se shte -sad i za dosietata, i za tehnikata i gavrite, kak shte im se shte...
No- vsichko po reda si.
цитирай
3. tomcat - Как очакваш от комунистическа т...
26.12.2010 13:44
Как очакваш от комунистическа тоталитарна организация като ЕС(ЕСССР) да признае престъпленията на комунизма ,това означава сами да се изобличат!
цитирай
4. samvoin - Как очакваш от комунистическа т...
26.12.2010 17:03
tomcat написа:
Как очакваш от комунистическа тоталитарна организация като ЕС(ЕСССР) да признае престъпленията на комунизма ,това означава сами да се изобличат!
Много вярно. Всеки интернационализъм произхожда от една ид/ИОТО/еология!
Глобализма - също.
цитирай
5. genadi2000 - Добре дошли в Еврейският съюз, глупаци!
29.12.2010 02:46
Добре дошли в Еврейският съюз, глупаци!
цитирай
6. genadi2000 - Добре дошли в Еврейският съюз, глупаци!
29.12.2010 02:48
"се правят коварни опити за приравняване на уникалното зло на геноцида срещу евреите със съветските престъпления срещу Литва, които въпреки мащаба си, не могат да бъдат преценени като еквивалентни нито като намерения, нито като резултат",...
Добре дошли в Еврейският съюз, глупаци!
цитирай
7. анонимен - За да приеме подобен "закон" то ЕС трябва да се санкционира себе си
29.12.2010 03:00
защото Германия, Швеция, Норвегия, Дания - тия държави всичките прилагат принудителна мозъчна лоботомия и според сайтът по човешките права www.kmr.nu само ШВеция и САЩ инвалидизират или убиват 100 000 свои граждани годишно с ЕСЦ и с принудителни невролептици - това са умните и активните им социално граждани от които потенциално се страхуват и им прилагат предварителни мерки с помощта на лъжливи "психични" диагнози. А вижте пък в германия случая на братята Маркус и Мартин Ботт как Маркус го убиха с психотронно оръжие. Тука в нашия блог имаме 1 българка почти пострадала за справка и в нейното семейство тя има още 4 пострадали само от тая им практика. Да ме прощават но подобен "геноцид" комунистите никога не са правили, още повече с тия мащаби с които той се извършва в ЕС днес.
цитирай
8. анонимен - Какви "престъпления на етническа основа" бълнувате
29.12.2010 03:03
1982 г не влязох в Софияйския Университет с 5 и нещо на приемния изпит заради мохамедани които влязоха с "етнически предимства" заради етнос с тройки и четворки. Това ако е "дискриминация" - здраве му кажете! Аман от пропаганда!
цитирай
9. анонимен - Ама ЕС извършва много по-страшни неща днес и в много по-голяма скала
29.12.2010 03:05
отколкото следвоенните и спорадични неща в Източна Европа. Не става и дума за сравнение! Страх ги е от собствено разследване. Идете четете блока на Томова тука semtomovi.blog.bg да се убедите каква е разликата!
цитирай
10. samvoin - 1982 г не влязох в Софияйския Уни...
29.12.2010 05:02
анонимен написа:
1982 г не влязох в Софияйския Университет с 5 и нещо на приемния изпит заради мохамедани които влязоха с "етнически предимства" заради етнос с тройки и четворки. Това ако е "дискриминация" - здраве му кажете! Аман от пропаганда!
Вероятно искаш да кажеш ТУРЧИН и го наречи с истинското му име!
Стига с тоя плъзгав термин "мохамеданин", защото има и българи - мохамедани, които са дори по - големи патриоти, националисти и българи от мен и теб, а в тях няма капчица чуждородова кръв!
Над българите - мохамедани верските репресии при комунизма почнаха десет години и горница, преди да почнат над турците, а турците още бяха да добри постчета в комунистическите репресивни служби и номенклатура и доносници бая от тях, освен вземането им с диплома "Среден 3" във ВУЗ - овете и изкупуването на тютюна им на двойни и тройни цени, което споменах и си е за мен чисто етническо престъпление над българите обаче и чиста дискриминация над нас!
И днес турци вземат не само в турски, но и в уж български фирми двойна заплата на твоята за същата длъжност, освен и дето тия "инветиращи в работни места в България" турски фирми си и карат работници от Турция.
Само турците имат новини на свой език по БНТ днес, незнайно на какво основание?
А факта, че репресиите срещу Православието у нас, почнаха при комунистите далеч преди тези над Исляма и то пак сред българите първо и, че това беше пак за да не ядосат Турция и турците е известно.
Ама да ви попитам, македонизацията и помацизацията на българи, както и принудителното налагане на турски и арабски имена на българите - мохамедани, много преди проословутия "възродителен процес" над туркоезичните с който днес ни надуват ушите, че бил 'най - голямото престъпление", на каква основа престъпление срещу българите беше, та не на етническа?
А циганските гета кой ги създаде? "Фашистите' дето в България не са били никога на власт ли? Защо нямаше турски и еврейски гета?


цитирай
11. samvoin - Гетата не беха ли място за "...
29.12.2010 05:10
Гетата не беха ли място за "холокост" над евреите, според комунистическо глобалистката пропаганда /Ционистка, според мен.../ и за сегрегация над негрите в САЩ?
Как така "хуманните комунисти" радетели за "свобода, братство и равенство" не заселваше техния висш ешалон циганите да живеят сред тех, а ги делеха от нас в гета, докато с турците и евреите - друговерц и лоялни към чужди страни, им беше по - драго да живеят? А?
А "фашиста" /Според либерално - комунистическата пропаганда!/ Илия Минев, се бореше срещу газенето правата на турците да се самоопределят и изповядват религията си?
Нещо нещата звучат парадоксално май, според вашата логика, според която репресиите на етническа основа били патент на национализма и то само и единствено?
Да не говорим и, че националистите и БПЦ спряха депортацията на евреите от България и пак парадокс?
Макар и в Евангелието ясно да е посочено, че тези са духовни последователи /За генетични и езикови е крайно спорно!/ на ония дето окачиха на Кръста Спасителя ни!
И все пак, нашата БПЦ тръгна да ги спасява, както и националистите ни, ама после не можаха себе си да спасят от тях.
Иначе, за престъпленията на Запада и новия СССР - ЕС, няма никакъв спор.
Моя блог изобилтства от примери в тази посока, но разбира се те не спират до тук. Можете да ги допълните...
цитирай
12. alchemist - 1982 г не влязох в Софияйския Уни...
29.12.2010 17:42
анонимен написа:
1982 г не влязох в Софияйския Университет с 5 и нещо на приемния изпит заради мохамедани които влязоха с "етнически предимства" заради етнос с тройки и четворки. Това ако е "дискриминация" - здраве му кажете! Аман от пропаганда!

Така си беше. Тогава турците бяха с предимство, както и сега.
цитирай
13. alchemist - ЕС отказва да приравни комунистическите на нацистките престъпления
29.12.2010 17:45
Така е защото няма пострадали евреи...
цитирай
14. bserafimova - Влизаха и в езиковите гимназии с предимство.
09.01.2011 03:07
alchemist написа:
анонимен написа:
1982 г не влязох в Софияйския Университет с 5 и нещо на приемния изпит заради мохамедани които влязоха с "етнически предимства" заради етнос с тройки и четворки. Това ако е "дискриминация" - здраве му кажете! Аман от пропаганда!

Така си беше. Тогава турците бяха с предимство, както и сега.


Толерираха ги навсякъде, където беше възможно, имаше и РабФак, ако си спомняте, а също и специална графа за децата на АБПФК, но ако някой от тях изкараше добра оценка на приемния изпит заемаше място на простосмъртен българин, като съответно в специалните графи се освобождаваше място за още един с привилегии по някакъв член.
цитирай
Търсене