Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
11.12.2010 05:29 - Арестуваният Джулиън Асандж - "Човек на годината"
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 731 Коментари: 1 Гласове:
0



 В класацията на списание "Тайм" влизат личности, оказали силно влияние върху световните събития image
Джулиън Асандж imageimage

Американското списание „Time" обяви, че основателят на Уикилийкс - Джулиън Асандж, заема първа позиция в класацията на изданието „Човек на годината."

Официално резултатите ще бъдат оповестени на 15 декември. Дотогава от списанието отказват да коментират подробности, свързани със самото събитие. Асандж вече се е появявал на корицата на списанието, а също така беше публикувано и интервю с него, което редакцията провела по Skype.

Според данните за Асандж са гласували 314 хиляди души. На второ място останал турският премиер Реджеп Таийп Ердоган с 214 хиляди гласа, а на трето място е скандалната певица Лейди Гага със 190 хиляди гласа, съобщава lenta.ru.

Името на Джулиън Асандж нашумя особено след скандалните публикации на Уикилийкс от края на месец ноември, когато бяха оповестени 250 хиляди документа на американски дипломати. Преди това пък на скандалния сайт бяха поместени материали за въоръжените конфликти и уийствата на цивилни граждани от американски военни в Афганистан и Ирак.

Вчера Джулиън Асандж беше арестуван от лондонските полицаи, след като отишъл и сам се предал. Той бе издирван за изнасилване и сексуален тормоз на две жени в Швеция. Съдът отказа да го пусне под парична гаранция от 300 хиляди долара и така той ще остане в ареста до 14 декември, за когато е насрочено следващото заседание.

„Титлата" „Човек на годината" списанието присъжда на лица (в това число и група от лица, идеи и дела), които са имали огромно влияние върху събитията, протичащи през текущата година. През 2009 година победител бе председателят на Федералния резерв на САЩ Бен Бернанке. През 2008 година първенец бе американският президент Барак Обама, а преди това - Владимир Путин.

По принцип носител на „Човек на годината" не е задължително да бъде връчено на „положителен" герой. Така, на обложката на списанието се появили Адолф Хитлер и Йосиф Сталин.

Източник: Snews.bg



Гласувай:
0


Вълнообразно


1. pitashtia - Така ще е
11.12.2010 15:01
Вече гласувах. Няма значение дали има нещо вярно в обвиненията, дали е свестен или пиратстващ хакер. Той направи нещо, което показа към какво трябва да се стреми този свят за да има морал и мир в него-към прозрачност. Само истината може да ни направи свободни. Ако бизнесът се правеше абсолютно прозрачно и нямаше никакви икономически тайни-майни, офшорни зони , данъчни райчета, банкови тайни,ако и политиката се правеше прозрачно и без задни мисли, публично и открито, то светът щеше да е едно много по-добро място за всички хора, защото търговците на смърт щяха да са видими и наказани.
Ако американците знаеха как се протака войната във Виетнам за да си пълнят гушите ограничен богопомазани, ако знаеха за тънките сметки на ония които ги пратиха на зелен хайвер с войната в Ирак, където се оказа, че няма оръжия за масово поразяване, ако подозираха как е организирано срутването на двете кули близнаци, ако ...Светът щеше да е по-спокойно място, а те по -богати.
Тях ги мамят, както навремето Хитлер измами германците, свирят им на тънката струна, че са по-по-най-и харчат парите им и живота им за тъпи и невъзможни каузи като износ на демокрация. Още много документи трябва да излязат, трябва да се освободят всички архиви по скапания свят и реалността и ценностите да се преосмислят.Трябва да се ограничи секретността до минимум и то когато става въпрос за агенти под прикритие в престъпни организации. И у нас се злоупотребява със секретността и се крие информация, и не се качва всичко в интернет.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10038259
Постинги: 7893
Коментари: 3522
Гласове: 6343
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
22. РПЦ Царская Империя
23. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
24. Исторически ревизионизъм
25. Вечния Църковен Календар на Светите Отци