Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9989165
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6303
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
24.11.2010 01:51 - Най-голямата конспирация в човешката история
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 2847 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 03.08.2011 12:32


Филма "Духът на времето" можете да гледате тук: http://www.youtube.com/user/ConspiracyCentralBG


 image

Изида и Хор (вдясно) са изобразявани по начин, подобен на иконографията на Мария и Исус.

image

Египетският бог Озирис е сред прераждащите се превъплъщения на Слънцето - също като Дионис, Хор, както и (според Zeitgeist) като Исус.

image

Звездите от пояса на Орион образуват линия, която сочи към мястото, от което изгрява Слънцето на 25 декември. Затова и се смята, че те символизират тримата мъдреци от Библията, които откриват родното място на Исус.

image

Zeitgeist изобразява планетата Земя като "окована" и ни предлага начин да разбием оковите.

01/04   image

Египетският бог Озирис е сред прераждащите се превъплъщения на Слънцето - също като Дионис, Хор, както и (според Zeitgeist) като Исус.

 

image

Звездите от пояса на Орион образуват линия, която сочи към мястото, от което изгрява Слънцето на 25 декември. Затова и се смята, че те символизират тримата мъдреци от Библията, които откриват родното място на Исус.

 

image

Zeitgeist изобразява планетата Земя като "окована" и ни предлага начин да разбием оковите.

 

 

Най-голямата конспирация в човешката история

 

13:55 22-11-2010 Димитър Николов 2181 | 3 | 15 Коментирай Zeitgeist вече и на книга у нас

Светът е устроен несправедливо, но това не е вина на отделния човек. Бедността, престъпността, корупцията и войните са само следствия от една изкуствено създадена система, която може да се промени. Това са внушенията на документалния филм Zeigeist - „Духът на времето”, който от няколко години се превърна във феномен по цялата планета. Дори и без да е имал сериозно разпространение по екраните и телевизията у нас, филмът вече набира последователи и в България. Те са обединени в българско движение Zeitzeist и вече се подготвят за национална среща в края на ноември.

На пазара в България вече е и първата книга, посветена на явлението Zeitgeist. Тя също носи името „Духът на времето” и се издава от "Пергамент прес". Нейният автор – Д. М. Мърдок, е специалистка по религии и митологии и консултант при създаването на филма. Книгата представлява пътеводител към документалната лента и цитира множество антични източници, които подкрепят тезата в първата част от филма Zeitgeist. А тя е, че християнството е изфабрикувана религия, която „узурпира” много по-древния култ към Слънцето. Филмът използва доста силен пропаганден език, за да внуши, че човечеството е било лъгано още от най-дълбока древност и че нещата, в които са ни карали да вярваме, всъщност са изопачени по политически причини.

Според Zeigeist прототип на Христос е египетският бог Хор

свързан с култа към Слънцето. Хор и Исус споделят една и съща рождена дата – 25 декември. И двамата са родени от девица. Раждането и на двамата е свързано с появата на ярка звезда в небето, както и на трима мъдреци, които възвестяват появата на бога. И Христос, и Хор загиват и се прераждат. Тези паралели според специалистите по религия, които стоят зад Zeitgeist, всъщност имат астрономическо обяснение. Божествата Хор, Озирис, Исус, както и Дионис символизират Слънцето. Техният живот и легендите, свързани с тях, са описание на движението на Слънцето по небето. Според филма Zeitgeist, Христос и Хор се раждат на 25 декември, защото този ден е три дни след Зимното слънцестоене. 22 декември е най-късият ден в годината. Тогава древните са вярвали, че Слънцето умира и са се молели то да изгрее на следващия ден. Привидно небесното светило остава в това положение 3 дни. Чак на 25 декември денят започва отново да се увеличава. Затова и този ден се смята за раждането на новото Слънце. На същия ден звездата Сириус, която е имала огромно значение за Египетския календар, свети силно и според създателите на Zeitgeist вероятно е вдъхновила легендата за ярката звезда, възвестяваща идването на Спасителя. Светата Дева пък според създателите на филма е съзвездието Дева, което в древността често е наричано „Къщата на хляба”. Името Витлеем също се превежда като „Къщата на хляба”. Тримата мъдреци, които следват звездата, за да открият новородения Исус, според филма пък са три звезди от пояса на Орион. На 25 декември те застават в една линия и заедно със Сириус сочат директно към мястото, от което изгрява Слънцето. Всички тези астрономически факти, според последователите на движението Zeitgeist водят до извода, че историята на Исус е заимствана от историята на редица по-древни божества, всяко от които е символизирало Слънцето. Причината за създаването на християнството според филма пък е постигането на политически контрол – да се създаде една религия, с чиято помощ да може да се контролира целия свят.

Древната конспирация, която Zeitgeist описва, често се използва и като основна критика срещу филма. Да се обвинява християнството и неговите създатели за днешното несправедливо положение в света звучи доста преувеличено. Втората част на филма обаче посочва редица други конспирации от последния век. Голямата депресия, двете световни войни, войната във Виетнам и дори атентатите срещу Световния търговски център се оказват само инструменти в ръцете на могъщи финансисти, чиято цел е да контролират търговията с оръжия и печатането на пари.
Според създателите на Zeitgeist

богати американски фамилии се опитват да се възползват от несправедливото устройство на света


за да извличат личен интерес. Основната им цел е да създадат свят доста подобен на описания от Оруел в „1984”, където всеки е следен непрекъснато и всички са принудени да участват в консуматорското общество, да работят и да харчат парите си, без да имат истинска полза от това. Авторите на филма и книгата не спират дотук и освен критики към капитализма предлагат и решение на проблемите. Те вдъхновиха цяло движение със същото име - "Духът на времето". Засега неговата работа се състои в това да разпространява идеите на Zeitgeist и да рекламира един нов, по-ефективен начин на живот. Според идеолозите на това движение светът разполага с достатъчно ресурси, за да могат всички хора на планетата да живеят добре. Крайното неравенство между държавите се създава и поддържа изкуствено и може да бъде избегнато. Развитието на технологиите, науката, интернет, свободния софтуер, възобновяемите енергийни източници и ефективното разпределение на ресурсите могат да доведат до ново, по-справедливо устроено общество.

http://www.novinar.net





Тагове:   най-голямата,


Гласувай:
1


Вълнообразно


1. pitashtia - Гледал съм го
24.11.2010 20:05
Гледал съм го. Митът за Христос естествено има корени в по-старите митове, както и в историческата личност на един човек, който повярвал, че ако изпълни пророчествата ще спаси народа си. Разбира се той не е бил сам в това начинание и успява дори да "възкръсне", но по ирония на съдбата точно успехът му подлага на гонения евреите хилядолетия наред от неговите последователи. Неговата саможертва дава тласък на една от най-мракобесните религии освинили цяла слънчева Европа. Както се казва пътят към ада е постлан с добри намерения. Колкото до заговорите и несправедливостта-те са плод на въображението на автора. Просто човекът е тъп и се опитва да претвори в религия и общество примитивните си маймунскистадни инстинкти, които го подвеждат. Натрупаният генетичен опит е в противоречие с мащаба на обществото и в много случаи е неприложим. Оттук и дисхармонията и екцесиите, тъпите религиии и идеологии. Културните натрупвания са недостатъчни да компенсират умствената и морална оскъдност.
цитирай
Търсене