Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9988662
Постинги: 7845
Коментари: 3423
Гласове: 6303
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
10.11.2010 02:33 - ГЕРБ и ДПС се договорили за ДФ „Земеделие”
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 894 Коментари: 0 Гласове:
0



      09.11.2010, 13:37 (обновена 09.11.2010, 18:02) Соня Колчакова
Коментари (87) image

© БГНЕС

Земеделският министър Мирослав Найденов трябва незабавно да подаде оставка. Причината е сключената очевидна сделка между ГЕРБ и ДПС по отношение на Държавен фонд „Земеделие".

Това заяви Мартин Димитров по време на пресконференция в централата на партията.

Найденов: Политическата чистка не е приоритет в управлението на ДФ „Земеделие".
Още...

Според Димитров цялото ръководство на фонд „Земеделие" се управлява от Тройната коалиция. „Хората, които преди се провалиха във фонд „Земеделие" сега отново поемат управлението на фонда", заяви още той и подчерта, че от ОЛАФ са започнали нови проверки в усвояването на средствата от еврофондовете.

По думите на Димитров става въпрос за случай, подобен на "Батко и Братко."

„Едно от завоеванията на ГЕРБ е достъпът до еврофондовете. Ние обаче искаме да достигнем и до усвояването им", заяви Димитров.

По думите му след тези проверки може да се стигне до ново замразяване на евросредствата.

Мартин Димитров подчерта, че единственото назначение на ГЕРБ в ДФ "Земеделие" е била Калина Илиева, която се опитвала да въведе някакви промени, но в последствие бе отстранена.

„Така един по един се връщат всички представители от ДПС, които управляваха фонда по време на Тройната коалиция. Това със сигурност говори за сключена сделка между управляващите и партията на Ахмед Доган. Тази сделка най-вероятно цели следващите избори, подчерта Димитров.

Сегашният изпълнителен директор на ДФ "Земеделие" Светослав Симеонов, Христо Ламбов и съпругата му Галина Ламбова, Анастасия Василева са само част от имената, които по думите на Димитров, са били част от управлението на Тройната коалиция.

„Съжалявам най-много, че премиерът Бойко Борисов не си каза положителното отношение към другаря Живков и за ДФ "Земеделие" преди изборите. Тогава със сигурност нямаше да му позволим да попадне в тази трудна ситуация, а именно да управлява България", категоричен бе Димитров.

По думите му ГЕРБ не отговаря на критериите за дясна партия и няма да позволят на правителството да си играе игрички. „На всяка тяхна грешка ние категорично ще бъдем опозиция", подчерта Димитров и допълни, че от СДС ще гласуват "против" бюджета на НОИ и НЗОК и "въздържал се" за републиканския бюджет.

„Това е ясен жълт картон за управлението на ГЕРБ. Не знам колко по-категорично да им го кажем", заяви Димитров.

По думите му фактите относно назначенията в ДФ „Земеделие" са публично известни, но до този момент мерки не са взети. „Нали се сещате, че назначенията стават със съгласието на премиера Борисов, което още веднъж подчертава наличието на сделка мужду ГЕРБ и ДПС", категоричен бе синият депутат.

Той подчерта, че правителството на ГЕРБ продължава енергийната политика на Тройната коалиция:„Путин идва в страната ни, защото вече има обещания за подписване на конкретни договори. Българското общество обаче изобщо не е наясно какво точно ще бъде постигнато".

Според него крайната цел е България да бъде поставена под тотална енергийна зависимост от Русия. По думите му подчиняването на българската енергетика на руските интереси носи много пари на определени кръгове, които с тези пари влияят на политиката.

Руските интереси са добре защитени от БСП, „АБВ" на Първанов, а отскоро и от ГЕРБ", подчерта Димитров.

Той допълни, че България няма нужда нито от „Южен поток", нито от АЕЦ „Белене", нито от Бургас-Александруполис, тъй като те струват много пари, а не се знае дали някога ще получим печалба от тях.

"Нито един от проектите няма икономическа обосновка, че е печеливш. ГЕРБ атакуваше Тройната коалиция, че подписват необезпечени договори, а сега те самите са на път да подпишат огромни ангажименти на сляпо, които ще плащаме десетилетия напред, заяви Димитров.

Той подчерта, че Синята коалиция си поставя стратегическа задача занапред, а именно да запази европейската ориентация на България.

http://news.bg/



Тагове:   ДПС,   „земеделие”,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене