Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9988639
Постинги: 7845
Коментари: 3423
Гласове: 6303
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
23.10.2010 20:11 - Татяна Дончева: Цветан Цветанов и Румен Петков са си близки
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 899 Коментари: 0 Гласове:
0



 Цветан Цветанов има интереси, свързани с "Булгартабак". Той е близък и с бившия вътрешен министър Румен Петков, с когото има общи интереси покрай мотокроса и Формула 1, и реализирането на едни пари там. Тези обвинения отправи в предаването „Сеизмограф" по бТВ бившата соддепутатка, сега лидер на „Движение 21" Татяна Дончева.  image

Дончева се аргументира с обстоятелството, че Петков не е засегнат от проверките, на които управляващите подлагат действията на членовете на кабинета "Станишев".

"Ще ви кажа още един любопитен факт", допълни тя - "знаете ли кой е факторът, направил Цветан Цветанов от шофьор в института за компютърно технологии на МВР в служител на отдел "Човешки ресурси"? Това е Александър Петров, шеф на кабинета на Румен Петков, като това е станало някога във времето, преди Петров да стане шеф на кабинета на Петков".

Цветанов по думите на Дончева имал сериозни интереси и в "Булгартабак" чрез неговия приятел Христо Лачев, а "тютюневото лоби" в БСП, давало странно рамо на вътрешния министър в битката с шефа на митниците. 
Като ангажирани в това лоби тя посочи депутатите Корнелия Нинова, която е бивш изпълнителен директор на "Булгартабак", и Кирил Добрев.

Сегашното МВР не прави разлика между шоу и борба с престъпността. При тях всичко е безкраен екшън в холивудски стил, обяви Дончева. Тя се спря в детайли на възникналото напрежение между Цветан Цветанов и Ваньо Танов в последните две седмици. Според нея вътрешният министър атакувал Танов, защото иска да сложи на негово място свой човек. "Задно със Станимир Флоров, който той гласи за главен секретар на МВР, тъй наречените кумец и кръстник, които са и съседи по местоживеене", допълни Дончева.

Ахмед Доган има аспирации към властта и истинските отношения на сегашната власт с Ахмед Доган съвсем не са тези, които Доган и властта твърдят, каза още Татяна Дончева. Това според нея може да се види по няколко прости факта. Банката на Доган - Корпоративна банка, която влезе мощно по времето на НДСВ в банковия сектор, се разви много добре по време на тройната коалиция и се разбра, че половината от парите на държавните фирми и сега са там, което означава, че днешното управление на държавата е в прекрасни отношения с лидера на ДПС.

В същото време ДПС е общо взето под чадър при сегашната репресия. Обвиняеми са Нихат Кабил и Валери Цветанов, като те на практика са значително дистанцирани и отстранени от ръководството на ДПС. Но никой не пита какво стана с бедствията и авариите, с парите, които потънаха там, какво стана с Емел Етем, с Джевдет Чакъров, какво се търси дори в сарая на Доган и защо се вдигна пушилка с Цанков камък. Всичко това за всеки нормално мислещ човек би било ясно доказателство, че ДПС и ГЕРБ са в прекрасни отношения, твърди Дончева.

На тезата на политолога Огнян Минчев, че съюз под каквато и да е форма между ГЕРБ и ДПС е невъзможен, Дончева противопостави своето виждане: „Явен съюз може би, но защо им е явен, когато тайният им върши такава добра работа".

Медийната империя на Ирена Кръстева и Делян Пеевски на практика обслужва правителството. Те бяха изключително арогантни и цинични преди изборите миналата година, след което до такава степен прегърнаха правителството, че чак ще го удушат. Това са най-проправителствените вестници, изтъкна Татяна Дончева.

Запитана за картината, описана от соцлидера Сергей Станишев - че "ситуацията в България може да бъде сравнена с потъването на Титаник - правителството играе ролята на оркестъра, който свири весела музика, за да може бедните от третата класа да се удавят в добро настроение, докато богатите от първа класа се спасят", Дончева отсече:

"Сергей Станишев говори несериозно. "Титаник", че потъва, потъва, само че в случая най-репресираните са най-богатите, защото сегашната власт иска преразпределяне, а бедните са просто публика, каквито бяха и в тройната коалиция, каквито бяха и при НДСВ, всъщност за тях ще има само зрелища".

БЛИЦ




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене