Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 7853153
Постинги: 7761
Коментари: 3331
Гласове: 5427
Календар
«  Юли, 2018  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Босия
4. Десислава Иванчева
5. Подписка за национален референдум срещу приемането на еврото като официална валута в България
6. Ради Атанасов
7. Драмата на спътницата на покойния Константин Иванов - Коци
8. Планът за съсипването на България
9. Протоколи на ционските мъдреци
10. Български исторически календар
11. Забравеният д-р Ганчо Ценов
12. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
13. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
14. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
15. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
16. Забравеният д-р Янко Янев
17. Православието
18. Планът "Еврия"
19. Сайт с български бойни знамена
20. Исторически видеоблог
21. "Изгубената България" - исторически сайт
22. Българският национализъм (1919 - 1944)
23. Владо Черноземски
24. ANONYMOUS BULGARIA
25. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
26. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
27. Самиздател Григор Симов
28. Военное обозрение
29. На пути к «Великому Израилю»: главарём ИГИЛ является штатный агент Моссада Шимон Эллиот
Постинг
18.10.2010 10:42 - Пътят към III световна война! Световния банков картел ще изпровокира гигантско световно сътресение! Автор: brink
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 834 Коментари: 0 Гласове:
0 МВФ и Световната банка имат дълъг опит в създаване на социални катаклизми. Изтекли вътрешни документи на Световната банка наричат следващата фаза на кризата - бунт на МВФ.
Журналистът Грег Паласт, се сдоби с класифицирани
планови документи, които хвърлят светлина върху икономическите тайни имперски операции, Програми за Структурно Регулиране, които МВФ, Световната банка и Американското министерство на финансите са използвали в миналото като наръчници за дестабилизиране и завладяване чужди нации. В английскя вестник "Обзървър", Паласт интервюира нобеловия лауреат по икономика Джоузеф Стиглиц, който е бивш главен икономист на Световната банка и старши вицепрезидент на САЩ, в последствие превърнал се в обществен осведомител за злодеянията на елита. Двамата показаха, плана на МВФ в четири стъпки. Въпреки че стратегията бива леко променяна в зависимост от нацията като бива атакувана, тук в САЩ, ние сме на път да влезем във варация на стъпката и три, която в момента се въвежда в цяла Европа. Тази стъпка неизбежно води до загуба на способността за получаване на стоки от първа необходимост от съществено значение за оцеляването на значителна част от населението,. Щом това се случи, неизбежно избухват бунтове или както те го наричат: изпълнява се стъпка 3.5.

И едно важно, уточняващо допълнение от 19-ти век!:
Писмо на Албърт Пайк – "Великият командир" на Върховния съвет на масоните в Америка (а по-късно и на световното масонство), написал писмо до италианския революционер Джузепе Мазини, с инструкции как да се прилагат масонските планове в Италия:
"Всички посветени във висшите степени на масонската религия, трябва да я отстояват, следвайки неопетнената доктрина на Луцифер (дявола)...  За пълното тържество на масонството ще са нужни три световни войни, като в третата от тях ще бъде унищожен мюсулманският свят, след което ние ще изпровокираме гигантско социално сътресение, ужасите от което ще покажат на всички гибелността от безверието. Революционното малцинство ще бъде унищожено, а разочаровалото се от християнството мнозинство ще получи от нас истинската светлина от учението на Луцифер"!

Този цитат, за първи път се е появил в книга на Лео Таксил, през 1897 г. след смъртта на Пайк - 1891 г.) 


Ето как Паласт и Стиглиц обобщават ситуацията:

"На този етап, според Стиглиц, МВФ влече задъхващата се нация (САЩ) към Трета стъпка: "пазарни цени" – лицемерен израз за (маскиране) повишаването цените на храната, водата и ... горивата.

Това предсказуемо води до стъпка-три и половина: която Стиглиц нарича "бунт на МВФ".

МВФ бунтът е болезнено предсказуем. Когато една нация е "на дъното, МВФ изстисква последната капка кръв от тях. Те усилват огъня докрай, докато най-накрая, целият казан се взривява "...

Това което Стиглиц не знаеше е, че Newsnight получи няколко документа от вътрешни хора от Световната банка. В един от тях - миналогодишната Стратегия за Временно Подпомагане на Еквадор, Банката предлага няколко пъти - със студена точност - че плановете се очаква да предизвикат "социални вълнения".

МВФ и Световната банка потготвят условията за "социално напрежение" и след като това се случи те преминават към стъпка четири, която е последната в „шоковия капиталистизъм - те извличат печалба от нещастието, а цивилното население впоследствие бива погребано в нео-феодална система на тежки дългове и бедност.

Какво казва МВФ за настоящото положение в Европа и САЩ? В скорошна статия
Телеграф четем:

"МВФ се притеснява от социална експлозия, в следствие на световна криза на безработицата.”

Америка и Европа са изправени пред най-лошата криза на безработицата от 1930-те и рискува "експлозия на обществено недоволство", освен ако не действат внимателно, предупреди Международният валутен фонд, ....

Оливие Бланшар, главен икономист на МВФ, заяви, че процентът на работниците, съкратени за дълъг период се увеличава с всяка криза от десетилетия, но данните се покачиха драстично този път. "Дългосрочната безработица е тревожно висока: в САЩ половината от безработните са без работа за повече от шест месеца, нещо, което не сме виждали от Голямата депресия насам", каза той ....

МВФ посочва, че може да има връзка между нарастващото неравенство в западните икономики и свиващото се търсене. Историците казват, че последният път, когато разликата в богатството е достигала такива изкривени крайности беше в 1928-1929 ... "

За да ви покажем колко коварни са в МВФ - наскоро те започнаха пропагандна кампания
публично да порицават строгите мерки и орязването на бюджети с бюджетен дефицит. Въпреки това, зад кулисите те принуждават правителствата за тяхното изпълнение и държат на обичайните си искания за орязване на жизненоважни социални услуги и публични разходи. След като тези съкращения са факт, бунтовете очевидно следват.

 Скорошна статия във Вашингтон пост гласи:

"МВФ издаде обширен призив за финансова предпазливост САЩ:
Да се ореже социалното осигуряване. Да се изостави приспадането на лихвите по ипотечни кредити. Да се въведе допълнително данъчно облагане на бензина.
Съединените щати наскоро се отвориха за най-интензивното критично изследване досега от страна на Международния валутен фонд, а в четвъртък е било предложено горчиво хапче, когато агенцията разкритикува някои добре защитава аспекти на американската култура - евтино гориво, субсидирано жилищно настаняване и други."

Икономистът Дийн Бейкър
пише:

"Централните банкери и техните съучастници в МВФ диктуват политики на демократично избрани правителства. Тяхната програма се очертава като една и съща навсякъде, намаляване на пенсионните доходи, намаляване на обществената подкрепа за здравеопазването, отслабване на синдикатите и принуждаване на обикновените работници да приемат намаляване на заплатите. "

В друг доклад Бейкър
добавя:

"Програмата на МВФ призовава за съкращения на държавна подкрепа за здравеопазване, пенсии, както и широк набор от други обществени услуги. Тя също така призовава за либерализация или намаляване на  регулацията на пазара на труда, която регулация предоставя на работниците някаква сигурност на работното място.

Проследяването на историята на Международния Валутен Фонд ни дава основание да се съмняваме не толкова в компетентността на институцията, колкото в мотивация й.... Възможно е да видим подобен шаблон в последния комплект от препоръки на МВФ за справяне с икономическата криза. "

В статия озаглавена "Атаката на Истинската Банда на Черните Хеликоптери: МВФ идва за Вашата социална осигуровка" (“The Attack of the Real Black Helicopter Gang: The IMF Is Coming for Your Social Security”), Бейкър продължава:

"Миналата седмица, МВФ заяви пред САЩ, че страната трябва да започне да да сваля бюджетния си дефицит. Той постави орязването на  социалното осигуряване сред първите стъпки, които страната трябва да предприеме, за да се постигне намаляване на дефицита. Това е повече от скандално, най - малкото по две причини ...

МВФ не чуства неудобство да предупреждава за пенсионирани работници получаващи твърде много пенсии, същевременно фонда мълча, когато ставаше въпрос за изкупуване от правителството на нежеланите ценни книжа от "Голдман Сакс" или Citigroup (т.нар.
TARP), които спомогнаха за подхранването на жилищния балон.

Колапсът на този балон не само срина световната икономика, но и унищожи голяма част от спестяванията на хората пред пенсиониране, чиито пенсии иска да намали МВФ. "

Така че МВФ и световния банков картел създадоха условията за социално напрежение и настоява за политика, която ще го провокира, а Пентагонът се готви за военна намеса. Колкото и страшно и невероятно всичко това да звучи, ние се движим по ускорената процедура към този сценарий.

В обобщение

Американската и световната икономика вече са разграбени и разрушени непоправимо. Най-сериозните икономисти ще признаят, че правителството вече е изчерпало своя капитал спасявайки банките и е затънало в безпрецедентното количество от дълг. Спасителните мерки и скорошното връщане към високите печалби бяха само заключителната фаза на разграбването и по-нататъшното консолидиране на богатство в невиждан досега мащаб. Все още има
десетки трилиони долари дълг скрити извън счетоводните книги и стотици трилиони долари в тъмните басейни на деривативните инструменти. С продължаването на спада, не е останало нищо за съживяване на икономиката, резервите и предпазните програми вече са се разтегнали до краен предел.

В момента (в САЩ) имаме политическа и икономическа система, превзета от организирана корупция и кражби, заедно с медийна система, която не дава информация на населението и на практика маргинализира и изолира по-голямата част от хората. В същото време, под повърхността имаме тежко въоръжено население с паравоенно движение, което се е удвоило по размер през последната година, като членската им маса продължава бързо да нараства. Без необходимите обща политическа интелигентност или инфраструктура да се организира ефективно масово мирно движение, ние сме се запътили към спонтанни бунтове и изблици на въоръжено въстание.

С други думи, с продължаването на икономическия спад, това, което сега е пасивно и объркано население в крайна сметка ще се трансформира в експлозия на насилие. Без съгласувано мирно движение за предоставяне на реална алтернатива, без отдушник на тежкото и законно недоволство, който да предостави възможност за спешно предприемане на необходимите политически промени, хората ще прибегнат до насилие като последен отчаян акт на отмъщение и чувство на неудовлетвореност. С напредване на времето, тези забравени и изолирани хора, десетки милиони от тях, бързо остават с все по-малък избор. И те ще реагират както експлоатираните хора по целия свят винаги са го правили.

Един човек, който предизвика революция срещу същия банков картел, който е отговорен за сегашната ни криза описва общата нагласа сред население, което успешно въстана чрез въоръжен бунт:

"Хората са уморени да бъдат потискани, преследвани, експлоатирани до максимум. Те са уморени от мизерната продажба на труда си ден след ден - изправени пред страха от присъединяване към огромна маса на безработните – така, че най-голямата печалба да може да се изцеди от всяко човешко тяло, печалба по-късно пропилявана в оргиите на господарите на капитала ....

Усещането за бунт ще става по-силно всеки ден между населението подложено в различна степен на експлоатация, и те ще се вдигнат на оръжие да получат със сила правата, които разума сам не можа да им спечели."
...
В момента, въпреки интензивната пропаганда, изумителни 80% от населението на САЩ смята, че правителството им е неуспешно. Здравната и финансовата реформи доказаха, че нашите политици са много по-загрижени за недалновидната необходимост да удовлетворят
икономическия елит и да събират средства за кампанията си, отколкото да разберат последствията от това милиони американци да бъдат принудени да са в ситуация, в която самото им оцеляване е застрашено. В система, в която повечето избрани официални лица са милионери, тази липса на далновидност и разбиране е, в крайна сметка това, което ще доведе до насилие. Дали това е от арогантност и невежество, може би и двете, изглежда, че нашата управляваща класа е със самоубийствени наклонности. Освен ако не осъзнаят бързо нарастващата заплаха от лишените от собственост маси, нашите политици на конци ще бъдат сами в опасност.

За да ви покажа колко невероятно далеч са от реалността сегашните ни избрани длъжностни лица, и да ви дам ясна индикация за преобладаващото отношение на Капитолия, една от последните статии на Вашингтон пост обобщи отговора им относно последните новини, че рекорден брой американци сега живеят в бедност:

"Нежеланието на политическите лидери от двете страни директно да се изправят срещу факта, че все повече американци изпадат в бедност отразява една упорита реалност за бедните: Те не са кой знае какви политически поддръжници.”

"Ние говорим с много хора на Капитолийския хълм, който вярват, че бедността е важна и е бич на нашия народ, но също така сме изправени пред цялостна нагласа, че бедните хора не гласуват в голям брой. И те със сигурност няма да направят дарения за кампанията. Това определено ги поставя зад много други хора и интереси, когато тук се вземат решенията"...

grigorsimov.blog.bgТагове:   война,   автор,   картел,


Гласувай:
0
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене