Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
12.10.2010 13:57 - Нямаш право да носиш и вадиш дори газов пистолет, даже когато те заплашват и дебнат да те нападнат?! Така ли е в САЩ?
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1771 Коментари: 0 Гласове:
0



 Гимназист вади пистолет в училище, пребиват го коментари/4 12 октомври 2010, 07:17  
Благоевград, България изпрати на приятел image image image image image Дванадесетокласникът се изрепчил на 4-ма от страх, момиче в дъното на скандала Дванадесетокласникът от Националната хуманитарна гимназия в Благоевград Христо Йовев е нападнат и бит от четирима по-големи младежи пред входа на училището, след като насочил срещу единия от тях газов пистолет, пише "Струма". Екшънът се разиграл още преди първия училищен звънец.

Христо Йовев от ХII "е" клас и съученичката му Христина Александрова се сдърпали предишния ден. Той я закачал, тя му отвърнала със заканата, че ще се оплаче на гаджето си. Притеснен, че може да го причакат, Христо взел газовия си пистолет. На приятели разказал, че смятал да направи обиколка около училището, за да се увери, че никой не го причаква и след това да върне оръжието в колата, с която всяка сутрин заедно със сестра си идват на училище.

Пред стълбите на НХГ той се засякъл с 25-годишния Ангел Марков, гадже на съученичката му, и с още трима младежи. Христо разказва, че се уплашил, извадил пистолета и го насочил към Ангел. В този миг младежите му се нахвърлили, съборили го на земята и го заритали. Сестра му, която видяла грозната сцена, от уплаха дори не могла да извика и се разплакала. Веднага дотичал преподавател по физическо и разтървал момчетата. Директорът Марин Митов също дошъл на мястото на инцидента и привикал всички в кабинета си.

Не съм имал намерение да внасям пистолет в училище, обяснил дванадесетокласникът пред школското ръководство. Извикана е полиция и всички участници в екшъна са предупредени да се държат на дистанция един от друг. В четвъртък педагогическият съвет ще заседава по случая с Христо, учителите са притеснени от факта, че той е носил оръжие. /БЛИЦ   Коментар на автора на блога:   Значи вместо престъпниците - нападатели дето дебнали потърпевшия в крайна сметка да го пребият, да бъдат арестувани и да се обясняват, самия потърпевш е бил длъжен да се обяснява, защо носи регистриран на негово име газов пистолет и защо го е извадил срещу нападателите си?!  Единствената му грешка е според мен, че не е стрелял като го е извадил! Помним ли тоя случай?     Роми пребиха ученик погрешка автор(и): Орлин Радев, прочитания: 5387, коментари: 23 image Виж галерия 1 2 3 »

Осемнадесетгодишният ученик от Професионалната гимназия по сградостроителство “Кольо Фичето” във Варна Иван Ганчев Николаев бе пребит погрешка от роднини на свой съученик. Инцидентът се разиграл като в екшън в петък в класната стая.

След зверския побой Иван е настанен в болницата “Св. Анна” с хематом и с черепно-мозъчна травма. От ударите мозъкът му бил изместен. Наложило се да се направи животоспасяваща операция. До вчера имаше реална опасност за живота на Иван (виж по-долу).

“Мозъкът му, който бе обърнат от побоя и падането на земята, е застанал на правилното си място. Иван е правил гърч, но това е нормално след такава операция”, разказа майката Петя Ганчева, която неотлъчно бди до леглото му.

След вътрешно разследване и преглед на камерите в училището било установено, че Иван не е виновен за инцидента. Предишният ден десетокласниците се подигравали на негов съименник - Иван Алексиев, който е от ромски произход и е от близкото до Варна село Каменар. Той се оплакал на роднини от расистките обиди на наборите си. В петък трима бабаити нахлули в класната стая на Иван Ганчев. Без много разправии те се нахвърли върху нищо неподозиращото момче. То само свило ръце и си пазело главата. След мелето са задържани 21-годишните Страхил Христов и Мартин Иванов от с. Каменар, които са в основата на побоя.

Кметът на селото Светослав Райков също направил разследване. По неговите думи Иван Алексиев от Каменар често бил обект на подигравки и физическо посегателство в гимназията. Другите ученици често му казвали: “Черен, ти няма да учиш тук.” Момчето търпяло, но накрая се оплакало на братовчед си Мартин. Баткото решил да отиде в училището, за да раздаде правосъдие, като подбрал със себе си Страхил и 19-годишния Асен Асенов. Когато отишли в гимназията, потърсили момчетата, които тормозели техния приятел, но случайно попаднали на Ганчев.

Светослав Райков призна, че пострадалият няма вина и дори не е закачал децата от Каменар. Кметът на селото разказа, че в същото училище има общо шест деца от селото. Всички били тормозени от съучениците си за това, че са роми.

Освен това момчетата от Каменар били от бедни семейства и им било много трудно да събират пари за училище.

С усилията на цялото село децата все пак имали карти за пътуване. Райков обеща да предаде на полицията третия младеж - Асен.

Най-странното е, че преди две години в строителната гимназия започнала кампания за интегриране на ромските ученици от Каменар и Игнатиево. Явно не е постигнала целта си.

Все още е в реанимация

Иван все още е в реанимацията на командно дишане и са възможни всякакви усложнения, каза вчера шефът на болницата “Света Анна” във Варна д-р Веселин Николов.

Ученикът беше приет там с черепно-мозъчна травма и тежки кръвоизливи. По думите на д-р Николов в петък състоянието на младежа било изключително критично, но в събота вече се подобрило.

“Кръвното налягане на Иван се стабилизира и това ни дава надежди, че ще прескочи трапа. Но да не забравяме, че това е черепна травма, която крие много изненади. Дали ще се стабилизира, ще покаже времето”, допълни д-р Николов, но не се ангажира с прогноза за състоянието на пострадалия.

Преди години Иван бил опериран от тумор в мозъка.

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=614512

 

И как да не носим оръжие ида не се браним? На какво са заприличали българските училища? Май на американските, сиреч вече се налагат закони и право на носене на оръжие, като в тамошните!

Само дето на робите или "раята" и днес не се полага подобно право, а само на "богоизбраните" господстващи в света...

Ето как е в Тексас и САЩ:

 

МЕРКИ

Тексас изпраща Терминатори в училищата

image

Продавач на оръжия предлага револвери за продан в своя магазин в град Форт Уорт, щата Тексас.

СНИМКИ: РОЙТЕРС

Кървавите разстрели в учебните заведения на САЩ накараха местните власти да допуснат въоръжени учители да преподават на ученици в родния щат на президента Буш

СВЕТОСЛАВ АБРОСИМОВ

Властите в американския щат Тексас се решиха на драстична мярка с цел да се предпазят от зачестилите напоследък кървави разстрели в училища на САЩ. Тексас е родното място на отиващия си президент на САЩ Джордж Буш, щатът е известен с либералните си закони за притежание на оръжия и голям брой изпълнени смъртни присъди. От септември в окръг Харолд ще отвори врати първото училище в Америка, в което на учителите ще бъде разрешено

да идват на работа въоръжени

Според член на училищното настоятелство това се прави заради сигурността на учениците и на учителите.
Най-близкият полицейски участък се намира поне на половин час път с кола и при евентуално нападение учители и ученици трябва да се оправят сами, изтъкнали местни политици, които подкрепили предложението. Наскоро Върховният съд на САЩ отмени приет от Конгреса закон, с който се забранява носенето на оръжие в училище на територията на цялата страна. Съдиите решиха местните власти да имат последната дума по този въпрос. Според законите на щата Тексас носенето на оръжие в училище се допуска само с разрешение на училищните настоятелства.
Взимането на тази драстична мярка не е учудващо заради все по-кървавите атаки в американските училища, колежи и университети от страна на гневни младежи. При последните такива през април м.г. 23-годишният студент от южнокорейски произход Чхо Сюнху застреля 32 души, предимно студенти, във Вирджинския технологичен институт. Шестима бяха убити тази година в Северния илинойски университет. Редица учебни заведения в САЩ постоянно затварят врати или са евакуирани заради отправяне на

заплахи за масови убийства

Десетки са арестуваните младежи или се разследват заради отправени заплахи, особено в интернет. Повечето подобни закани цитират масовите убийства във Вирджиния или убийствата в гимназията Колъмбайн, щата Колорадо, през 1999 г., когато двама тийнейджъри застреляха 12 свои съученици и един учител в гимназията. До миналата година това бе най-кървавото нападение в учебно заведение на САЩ.
Наскоро 39-годишен уеб-дизайнер бе обвинен за отправяне на фалшива заплаха, че ще убие 50 студенти в университета в Сан Диего. Кристобал Фернандо Гонзалес качил мнимата закана на своя уеб-сайт, след което алармирал телевизията, за да привлече внимание. Родителите му казаха, че той се разкайва за постъпката си. Наложена му е гаранция от 30 000 долара. Район в Юба сити, щата Калифорния, където учат 12 000 млади хора, бе затворен и властите започнаха да издирват мъж, който заплашил да извърши масово убийство в местни учебни заведения. Службата на шерифа обяви, че е получила предупреждение за готвено от Джефери Томас Карни масово убийство в такива мащаби, че трагедията в университета във Вирджиния ще изглежда "малка". Карни, който е на 28 години, бил заплашил, че е въоръжен с Калашник АК-47, самоделни взривни устройства и отрова и ще опита да провокира сблъсък с полицията, за да "извърши самоубийство от полицай".
Властите във Флорида пък арестуваха 14-годишно момче, което заплашило

да надмине трагедията във Вирджиния,

като убие 100 души. Момчето обявило за тези си намерения в писмо по електронната поща до своя приятелка. Майката на момичето обаче видяла писмото и се свързала с властите. Служители не са открили нищо в дома на момчето, което да може да бъде използвано за нападение. Повдигнати са му обвинения и той временно бе задържан в център за малолетни. Само за последната година подобни заплахи бяха отправени в Северна Дакота, Арканзас и Тексас.
Тази застрашителна тенденция, която някои специалисти вече определят като епидемия, накара властите в Тексас да предприемат превантивни мерки. Администрацията на окръг Харолд се надява, че с разрешението учители да носят пистолети училището ще бъде защитено от евентуални въоръжени нападатели. Става дума за селски район на границата между щатите Тексас и Оклахома. В него има само едно училище, в което учат 110 души. То е разположено край оживена магистрала, по която за половин час се стига до Вернона, административния център на съседния окръг Уилбъргър, където всъщност се намира най-близкият офис на окръжния шериф.

Според местния шериф Дейвид Туит

в сградата и около нея има видеокамери за наблюдение, но в случай на опасност учениците и учителите на практика са беззащитни. "Това е въпрос на здрав разум", смята Туит. Той потвърди, че властите решили да вземат мерки след масовите убийства в училището на пуританите амиши в Пенсилвания през 2006 г. и касапницата във Вирджиния м.г.
Учителският съвет имал и други предложения като наемането на частни охранители и поставянето на метални скенери, но в края на краищата решил да разреши на учителите да носят оръжие. Засега не става ясно дали те ще си набавят пистолетите, или ще бъдат събрани пари от окръга, за да им бъдат купени. Мярката била подкрепена и от родителите на децата, които се обучават в училището.
Новите правила са в сила от 25 август, когато свършва ваканцията и започват училищните занятия. Учителите, които ще носят оръжие, трябва да са получили разрешение за това според разпоредбите на щата Тексас. Всеки учител трябва да премине курс на обучение за действия в кризисни ситуации и да получи персонално одобрение от училищното настоятелство. Те също така ще трябва да минат през специален курс за действия в кризисни ситуации и да използват боеприпаси с малка опасност за рикошет. Училищното ръководство ще пази в тайна колко от 50-те сътрудници на заведението ще бъдат въоръжени, за да не разберат бройката учениците или потенциалните престъпници.
В Тексас по принцип носенето на оръжие в училищата е забранено, изключение правят само учебните заведения, които специално разрешават това право на своите служители. Заради големия брой кървави нападения в последно време все повече училищни ръководства призовават за драстични мерки, но Харолд определено изпревари всички.
Представителят на Тексаската асоциация на училищните съвети Барбара Уилямс и експертът по училищна сигурност Кен Тръмп от Кливланд потвърдиха, че в нито един училищен окръг няма подобни правила. Тръмп, който консултира училища из цялата страна, не харесва идеята за въоръжени учители. Според него в дългосрочна перспектива би било по-перспективно и по-безопасно, а и по-евтино, да се привлекат професионални охранители или полицаи през свободното им време. Освен това той смята, че според тексаските закони училищата имат право дори да създават собствени полицейски формирования. Тръмп най-много се безпокои дали учителите ще могат да вземат правилното решение за използването на оръжие и дали ще могат да го съхраняват правилно. Времето ще покаже дали този пореден експеримент в САЩ ще даде резултати и дали ще се разпространи из цялата страна.



image

Мъж се чуди кой от двата пистолета да предпочете.

 



image

Възпоменателните церемонии след поредното кърваво нападение в американските училища, колежи и университети вече са се превърнали в "черна традиция".

 



image

Американски ученици минават покрай полицейска кола във Вирджиния след фалшива тревога за нападение.

 


















http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=3073§ionid=28&id=0001401


             Американците не си дават оръжието 29.06.2010 08:05   bgnes.com 

image

Американците не си дават оръжието

Върховният съд на САЩ отмени забраната за носене на оръжие в Чикаго, щат Илиноис, съобщава Washington Post.
Съдът постанови, че американците имат право да притежават оръжие за самоотбрана, независимо от това къде живеят. По мнението на магистратите, въведената в Чикаго забрана за носене на лично оръжие противоречи на Втората поправка към Конституцията на САЩ, гарантираща правото на населението за съхраняване и носене на оръжие. Решението на Върховния ще ограничи възможността на щатските и градски власти самостоятелно да налагат ограничения за притежанието и носене на огнестрелно оръжие. /БГНЕС

Чикаго / САЩ

П. П.   Оставям на вас коментарите, размислите и анализите, дали ние сме граждани или роби, в собствената си страна /вероятно и предната тема е подходяща за тях?!/?
 



Тагове:   Дори,   пистолет,   Даже,   носиш,   нападнат,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10054927
Постинги: 7921
Коментари: 3556
Гласове: 6351
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Български исторически календар
4. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
5. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
6. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
7. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
8. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
9. Забравеният д-р Янко Янев
10. Планът "Еврия"
11. Сайт с български бойни знамена
12. Исторически видеоблог
13. "Изгубената България" - исторически сайт
14. Владо Черноземски
15. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
16. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
17. Реалността днес и която идва...
18. Военное обозрение
19. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
20. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
21. РПЦ Царская Империя
22. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
23. Исторически ревизионизъм
24. Вечния Църковен Календар на Светите Отци