Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
28.09.2010 14:33 - Брюксел отхвърли думи на Цветанов за ромите
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 648 Коментари: 0 Гласове:
0



image
Парите за ромите да се дават на държавата, а не на ромски фондации, предлага министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов
Сн.: БГНЕС  
Брюксел отхвърли думи на Цветанов за ромите 16:17 / 27 септември 2010 / Политика

Европейската комисия окачестви като „недопустими” думите на вътрешния министър Цветан Цветанов, че ромската общност е „инкубатор за генериране на престъпност”.

Новината съвпада с посещението на Цветан Цветанов в Брюксел, съобщава АФП, цитирана от "Фокус". Очаква се присъединяването ни към Шенген и ромският въпрос да бъдат централни теми на повечето разговори на Цветанов в Еврокомисията, Европейския парламент и централата на НАТО.

Запитана дали ЕК смята подобни думи за допустими, говорителят на европейската институция Пиа Ахренкилде заяви: „Отговорът е: Не”.
Повод за коментара бе интервю на Цветанов във вестник "24 часа", в което той призовава „да се направи сериозен анализ на проблемите с ромите, тъй като тези среди са инкубатор за генериране на престъпност”.

Българският вътрешен министър заяви, че ще пледира за това „парите за интеграцията на ромите да бъдат дадени на държавата, а не на фондации”.
За това в Брюксел ще имам разговор с еврокомисаря по социалните въпроси Ласло Андор, заявява Цветанов и се аргументира, че в „в последните 20 г. много пари са били получени от различни неправителствени организации, но нищо не е направено. Виждаме единствено, че има ромски босове, които живеят в разкошни палати, а гетата на по-голямата част от ромите се разширяват”.
В България ромите, които наброяват около 700 хиляди, или 10% от населението, живеят в крайна бедност, констатира АФП, цитирана от "Фокус".

Комисията се въздържа от други разяснения по темата, позовавайки се на своя политика да не коментира изказвания на членове на национални правителства.
Именно заради стигматизирането на ромите в документ на френското вътрешно министерство обаче комисията критикува безпрецедентно остро Франция по-рано този месец и влезе в конфликт с нейния президент Никола Саркози, съобщава в. "24 часа".


Междувременно се разбра, че ЕК ще започне наказателна процедура срещу Франция заради масовото експулсиране на ромски имигранти от страната, съобщи германският вестник „Франкфуртер алгемайне цайтунг”, цитиран от "Фокус". По данни на изданието мнозинството от членовете на комисията ще подкрепят съответната инициатива на еврокомисаря по правосъдието Вивиан Рединг. Очаква се решението да бъде взето в сряда, 29 септември. Освен това може да бъдат предприети наказателни процедури не само срещу Франция, но и срещу още четири държави.   В Брюксел вътрешният минстър заяви още, че засега разглеждаме влизането на България в Шенгенското пространсто през март-април другата година, по време на председателството на Европейския съюз на Унгария. Можем да отчетем, че определено покриваме критериите, изпълняваме и ангажиментите с финансирането им като националният дял е 30 милиона евро.

olddnes.dir.bg

Ха сега кажете, националистите или интернационалистите - глобалисти са циганомразците?



Тагове:   Брюксел,   отхвърли,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10041964
Постинги: 7893
Коментари: 3529
Гласове: 6343
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
22. РПЦ Царская Империя
23. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
24. Исторически ревизионизъм
25. Вечния Църковен Календар на Светите Отци