Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
15.09.2010 02:12 - Пловдив отказва да е кошче на София
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1289 Коментари: 3 Гласове:
1



Пловдив отказва да е кошче на София 13.09.2010, 13:59 (обновена 13.09.2010, 16:46)
news.bg
Коментари (8) image

© Антон Станков, архив news.bg

Напрежението в Пловдив ескалира и ще има протестни действия срещу приемане на софийски боклук.

За това предупредиха общински съветници от управляващата коалиция на Пловдив.

Според тях правителството на ГЕРБ води целенасочена политика на геноцид към пловдивчани, а градът се превърнал в боклукчийско кошче на София.

По думите на Николай Радев, председател на групата съветници на Коалиция за Пловдив, правителството не е изпълнило поетите ангажименти за приетите вече 100 хиляди тона боклук и не е платило дължимите пари за това.

Пловдивските общински съветници са против и това, че част от парите са дадени на община Раковски. Това, според пловдивчани, е в разрез с постигнатите договорености.

Основен мотив на съветниците да се иска отмяна на решението за приемане на нови бали смет е, че община Пловдив не приема направената екологична оценка за капацитета на сметището край Цалапица.

Според представителите на ведомството на министър Нона Караджова капациетета на сметището е 300 000 тона, което прави възможно приемането на софийските бали. Според общинските проучвания обаче, свободният обем е само от 120 000 тона, което не предполага депониране на още столични бали.

Николай Радев е категоричен, че ако се изчерпи капацитетът на цалапишкото сметище, това означава в един момент община Пловдив да преработва сметта в Шишманци, а това ще е три пъти по-скъпо и ще се отрази на джоба на пловдивчани.

Ако все пак община Пловдив се задължи с Министерско постановление да приеме 30-те хиляди тона софийски боклук, то тогава ще търсят всякакви законови механизми, за да бъдат защитени интересите на гражданите, обясни Слави Георгиев от ВМРС- НИЕ.

На извънредната сесия ще бъде гласувано и създаване на специална комисия с представители на всички политически сили в местния парламент, които да проведат преговорите относно софийските бали с правителството.

 

Пловдив поде „воняща война” със София

 

14.09.2010, 19:31 (обновена 14.09.2010, 19:35)
news.bg
Коментари (7)  

imageВ изявление по повод правителственото решение за столичните бали кметът на Пловдив Славчо Атанасов заяви, че започва "воняща война" между столицата и Пловдив.

По думите му предстои сериозно недоволство както от пловдивчани, така и от населението на Цалапица и селата Оризари и Кадиево, информира БНР.

Общината ще обжалва днешното решение на правителството, с което 30 хиляди тона столични боклуци трябва да бъдат депонирани на сметището в Цалапица до края на март 2011 година, заяви зам.-кметът Александър Долев. От съда ще бъде поискано до произнасянето му да спре изпълнението на днешното решение.

От общината ще настояват специализирани фирми да направят експертна оценка за капацитета на сметището в Цалапица, тъй като градската управа счита, че неговият капацитет е по-малък от данните, с които разполага Екоминистерството.

Долев заяви, че днешното решение е обидно за пловдивчани, защото се изпращат нови количества боклук, без да е платено за депонираните досега столични отпадъци.




Тагове:   пловдив,   отказва,


Гласувай:
1


Вълнообразно


1. dorichela - След като не са изпълнени клаузите ...
15.09.2010 02:35
След като не са изпълнени клаузите по договора, т.е. София не е превела необходимите парични средства на Пловдивска община, не желаем никакъв боклук! Няма да ставаме сметище на София! А правителството да му го нафукам на решението! Ако беше обратното, щяха да пищят като ощипани моми....
цитирай
2. samvoin - След като не са изпълнени клаузите ...
15.09.2010 03:18
dorichela написа:
След като не са изпълнени клаузите по договора, т.е. София не е превела необходимите парични средства на Пловдивска община, не желаем никакъв боклук! Няма да ставаме сметище на София! А правителството да му го нафукам на решението! Ако беше обратното, щяха да пищят като ощипани моми....
Ама моля ти се!
Особено от 1997 - а насам, в София живеят "първа ръка" хора /не че и преди беше много различно де/, а в "провинцията" - втора...
На София - по - висок бюджет /50% от националния, а един психопат, набеден за "националист" искаше и 80%!.../...
На "провинцията" се увеличаваха данъци, такси, парно, вода - на София не.
Принас се извърши унищожителн априватизация и ликвидация, в София нищо не беше пипнато изакрито, макар и губещо, и макар Кремиковци - дето трови въздуха на България!...
Цените на билет в градския транспорт на София и Пловдив се изравниха, но не и заплатите и нивото на безработица /да не говорим че в София, масово се пътува гратис, а в Пловдив това е невъзможно/.
На шопите все им е крива "провинцията" и зазадръствания, и за всичко, искат да стоят цели площи земя - празни и пустеещи, огромни жилища и къщи- празни, а да има скитащи хора по - улиците.
Искат и да пращат циганите на София - в "провинцията", щото видите ли - идвали от "провинцията"...

цитирай
3. samvoin - Избраха си ГЕРБ и Бойко със 70 - 80% ...
15.09.2010 03:26
Избраха си ГЕРБ и Бойко със 70 - 80% доверие, както въодушевено преди появата на ГЕРБ, избираха все сините и беха техен бастион /както Кърджали - доганов/, а днес реват, че пак "провинцията" и ме длъжна да им поема боклука и бремето на всичко и да я тровят, понеже управлението което избраха, е некадърно /или нежелаещо и преди за това се оправдаваше със Станишев и тройната коалиция, както и продължават една година след като не е на власт, а те са обсебили вече всички властови лостове/ и особено в градовете управлявани от ГЕРБ, виждаме как пътищата, заприличват особено зимата, на софийските пътища...
Отдавна обаче, обвинявах кмета - лъжепатриот и лъженационалист - Славчо Атанасов, който освен, че провежда политика на турцизация на циганското население на града и един своеобразен "апартейд" - придружен и от своеобразен "възродителен процес", но и отдавна казвах, че се продаде на ГЕРБ и Бойко Борисов /освен на Турция/ и извършва един екологичен геноцид, над населението на Пловдив и региона, пък сега се прави на ощипана девица и той!
Къде са парите, а?
Да каже какво е подписвал с Борисов и защо никъде не е поискал гаранции и механизъм, с който да вземе парите поне, в това което е подписвал/макар че и тогава за мен лично, щеше да е престъпление спрямо населението, особено в близост до сметищата!/?
Хората живущи близо до сметищата, трябва да блокират пътищата, както направиха суходолци!
Стига сме търпяли двойните стандарти -"столица - провинция"!
Едно време ни трябвах аспециални протекции, препоръки и жителство, че да им живеем в столицата, все едно отиваме в чужда страна!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10049053
Постинги: 7921
Коментари: 3553
Гласове: 6351
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Български исторически календар
4. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
5. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
6. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
7. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
8. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
9. Забравеният д-р Янко Янев
10. Планът "Еврия"
11. Сайт с български бойни знамена
12. Исторически видеоблог
13. "Изгубената България" - исторически сайт
14. Владо Черноземски
15. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
16. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
17. Реалността днес и която идва...
18. Военное обозрение
19. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
20. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
21. РПЦ Царская Империя
22. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
23. Исторически ревизионизъм
24. Вечния Църковен Календар на Светите Отци