Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
11.09.2010 03:26 - Международен ден за горене на Корана?!
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1868 Коментари: 4 Гласове:
0

Последна промяна: 11.09.2010 03:35


image image
imageЕдна баптистка църква в Гейнсвил, Флорида обяви 11 септември за „Международен ден за горене на Корана”. Пасторът и Тери Джоунс възнамерява заедно със своите последователи да изгори стотици броеве от свещения за мюсюлманите Коран. Церемонията е замислена в памет на жертвите от атентатите през 2001 г., а също и като предупреждение към радикалния ислям. Тя ще бъде извършена от 18 до 21 ч местно време в двора на църквата в града, където се мъдри многозначителния предупреждаващ надпис "Ислямът е от дявола".

image

Други надписи из Нета, призовават хората да се включат в "международния ден"

image
Дори предлагат безплатни Корани за изгаряне

image

Съвсем естествено повечето официални и неофициални институции в САЩ и света тия дни осъдиха замисленото. Което си е една съвсем нормална човешка реакция. Не институционална. Тревожен е обаче огромния брой американци и европейци подкрепящи една такава стъпка.

Да изгориш свещената книга на хора, изповядващи друга религия не е голямо геройство, още по-малко пък богоугодно дело. Всички знаем тия неща по кои времена са ставали и кой ги е вършел. Сега към тази зловещата компания ще се присъедини и една църква, наричаща себе си християнска. Нищо ново под слънцето нали?
Слънцето, обаче е направило стотици обиколки на Земята от времената на Теофил и Торквемада и християнството е извървяло своя дълъг и нелек път оттогава до наши дни, когато вече можем да го наречем една що годе толерантна религия. Явно обаче, че това не важи за всичките му разновидности, какъвто е примера с тази църква, която се завръща към любимите си кумири. Лошото е, че и тези, които я подкрепят се потапят назад към тъмните дебри на историята и съзнанието си. Хайнрих Хайне беше казал „Там където изгарят книги, изгарят накрая и хора.“ Сто години след него, когато нацистите изгарят произведенията му по площади и улици той се оказва доста прав.

Аз силно се надявам тези, които ще горят след няколко дни Корана, поне да са го прочели преди това. Името на Иисус се споменава поне двадесетина пъти в него и то с почит и уважение, като един от пророците на Бога, а майка му Мария дори е спомената повече отколкото в Новия Завет. Така че да не излезе, че горейки „злото”, тия „християни” горят и имената на собствения си Бог и неговата майка..
Разбира се Коранът не възприема Иисус, като Бог, защото монотеизма отхвърля съществуването на други богове освен един, а пък християнската постановка за Триединството е толкова объркана и оплетена, че дори един съвременен човек не може да я разбере, камо ли ония ми ти диви араби от 7 век /Автора на блога, в никакъв случай не споделя мнението на автора на темата, в това отношение! Арабите са доказана древна цивилизация, която е измислила цифрите с които днес боравим и пр.../. Заради това и по ред други причини (които не смятам за достойни за изброяване в днешния век) техните днешни наследници са обвинени от християнския пастор, че изповядват една дяволска религия.
image!!!

Същия този пастор написа преди време книгата „Ислямът е от дявола”. Гледайки, слушайки и четейки го, съвсем естествено ще бъде някой незапознат извънземен наблюдател да си направи извода, че и „Християнството е от дявола”. А това не е така!

Нали?



mamkamu.blog.bg



Бележка от автора на блога:

Обещавам в друга тема да се спра, насочвайки вниманието ви към критите от широката публика факти, чие дело беше наистина 11 септември 2001 година и дали наистина беше дело на имагинерната "Ал Кайда", на бившия /дали?!/ приятел на Буш - баща и офицер от ЦРУ под прикритие - Осама Бен Ладен или на поставения между впрочем от самите САЩ талибански режим в Афганистан? А още повече, пък на Саддам Хюсеин /както и на факта, дали неговия светски режим, е имал някога въобще нещо общо и с горепосочените сили и организации и дали това беше истинската причина да бъде премахнат?/...
Съвсем друга тема е пък, доколко талибаните или "Ал Кайда", имаха и имат нещо общо, с целите и учението на Корана и с традиционния Ислям...



Тагове:   международен,   ден,


Гласувай:
0


Вълнообразно


1. анонимен - На пастора Джоунс
11.09.2010 08:15
да му се изкендзам в устата!
цитирай
2. samvoin - да му се изкендзам в устата!Нека все ...
11.09.2010 08:34
анонимен написа:
да му се изкендзам в устата!
Нека все пак се въздържаме от цинизми, поне в тоя блог.
Иначе, англиканската "църква" с този си акт, показва че е другото лице и маската на юдейско - талмудския фундаментализъм.
цитирай
3. pitashtia - Просто е
11.09.2010 11:44
Когато има престъпление се търси, кой има мотив, средства и възможности да го извърши. Тероризмът разбира се съществува, екстремизмът, фанатизмът, но те лесно се манипулират. Нищо чудно идеята на отчето да не е дошла свише.
Трите религии, исляма, юдаизма, и християнството са нелепи и опасни за здравият рлазум и може би точно затова все още съществуват. Никой религиозен тъпанар не може да обясни, а още повече фанатика готов да убива в името на своята вяра, защо след като неговият бог е всемогъщ, не си върши сам делата , а чака на такова нищожество като него. Ако попитате пастора защо неговият всемилостив и всемогъщ небесен отец изобщо позволява на дяволът да си развява опашката едва ли може да ви отговори нещо смислено. Във всеки случай той не би оставил собствените си деца на някой педофил или на уличните псета. Християнството е отвратно с това , че вменява на човека колективна вина за това което са направили Адам и Ева, то отразява едно смрадливо мислене на кръвното отмъщение и колективната отговорност характерно за изродите от онези времена. Същото се отнася и за исляма. И понеже много си приличат, тези две религии не се понасят, защото всяка претендира, че е правоверната , че е хванала господ за брадата и говори от негово име, раздава правосъдие.
Папата например се смята , че говори от името на бога и е непогрешим.
Историята разбира се доказва обратното, но тълпи от простаци се събират и вперват очи в своя тленен идол. А нали е казано не си правете идоли? Ако бяха наистина вярващи би трябвало да му хвърлякт един бой като на еретик.
Впрочем нямам нищо напротив християни и мюсолмани да се изтребят взаимно стига да не закачат нормалните хора които , уви, са май малцинство. И нека го направят, но с ножове и само мъжкарите, да се бият и скопяват та дано не остане семето им тъпо на грешната земя. Щото едно време имало манастири и най-откачените семето им изгаряло, имало войни и най-надъханите се самоизтребвали. Сега няма и изродите ще се намножат.
цитирай
4. samvoin - Християнството няма нищо общо с ...
11.09.2010 11:55
Християнството няма нищо общо с Танаха или незнайно защо наричан "Стар Завет", сиреч с Адам и Ева, но то човек който даже не е чел Евангелието и дрънка глупости, е така.
Не обиждай религиите друг път в този блог, защото всеки твой следващ подобен пост, ще бъде трит без педупреждение.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10037977
Постинги: 7893
Коментари: 3522
Гласове: 6343
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
22. РПЦ Царская Империя
23. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
24. Исторически ревизионизъм
25. Вечния Църковен Календар на Светите Отци