Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
03.09.2010 19:10 - Еничарското правителство на ГЕРБ и "Атака" разбива тотално еднонационалността на България в новото преброяване
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 731 Коментари: 0 Гласове:
-1

Последна промяна: 03.09.2010 19:26


Еничарското правителство на ГЕРБ и "Атака" разбива тотално еднонационалността на България в новото преброяване - всявайки принудително етническо и верско /вътре в българският етнос!/ разделение и продължавайки коминтерновата македонизаця на България  
ВМРО скочи срещу етносите в преброяването image 16:33  |  2 септември 2010 | Общество Виж 1 снимка image Необходими били само три графи - „българи”, „турци” и „цигани”, както и графа „други”

Сн.: БГНЕС ВМРО поиска от Националния статистически институт да премахне от графа етноси в антатата на пробното преброяване думите "българомохамедани", „македонци" и „гагаузи".

 

Графи като „българомохамедани", „македонци" и „гагаузи" незабавно да бъдат отстранени от формулярите. Необходими са само три графи - „българи", „турци" и „цигани", както и графа „други", в която желаещите да се вписват според самоопределението си. Това е предложението на ВМРО, което заместник-председателят на организацията Костадин Костадинов и организационният секретар Юлиан Ангелов поставиха на среща с директорката на Националния статистически институт доц. д-р Мариана Коцева, предаде КРОСС.

В започналото пробно електронно преброяване на 1 септември, както и във формулярите за пробното преброябане в графата етнос, наред с „българомохамедани", „македонци" и „гагаузи", присъстват „африканци", „американци" и какви ли още не.

Споменаването на „македонски" и „гагаузки" етнос е антинаучно и антибългарско. Определянето на етнос според религията при българомохамеданите пък е изкуствено разделяне на българската нация по религиозен признак. По тази логика би следвало да има и графи като българоправославни, българокатолици, българоатеисти или пантеисти, коментираха от ВМРО.

Според воеводите ще се стигне до поредно разделяне на обществото ни и изтичане на огромна енергия в спорове.
Вместо да измисля етноси, българската държава трябва да настоява на най-високо дипломатическо ниво графи „българи" да се появят и в предстоящите преброявания в Македония, Албания и Гърция, категорични са от ВМРО.

Куп грешки и фрапиращи гафове има в анкетните карти за пробното преброяване на населението, които са активни от вчера на интернет страницата на Националния статистически институт (НСИ), съобщи днес и в. "Труд". Те са свързани с най-чувствителните въпроси за етническа принадлежност, майчин език и вероизповедание, посочва изданието.

dnes.dir.bg  

Те са свързани с най-чувствителните въпроси за етническа принадлежност, майчин език и вероизповедание, съобщава в. “Труд”. Така например според националната ни статистика у нас би трябвало да има “българо-мохамеданска” етническа група. “Mохамеданин” е религиозен, а не етнически признак.  В анкетата съществуват също “американски” и “африкански” етнос. Тук наистина е доста трудно да се разбере какво точно се има предвид и защо тогава от НСИ не са посочили като възможни отговори “европейски”, “азиатски” или “океански”. Още по-неразгадаема изглежда “африканската етническа група”. По правило в почти всяка от страните в Африка живея десетки, а в някои стотици племена.  Също така има още два любопитни възможни отговора за национална група – поотделно са записани “босненска” и “херцеговска”. В бившата югорепублика има три етноса – бошняци, сърби и хървати.  Друг гаф е в графата майчин език, където фигурира “африкански”. Абсурдното в случая е, че точно такъв език няма. На континента се говорят стотици езици и наречия, които едва ли има световен енциклопедист, който да изброи. При въпроса за вероизповедание също има любопитка. Наред с основните течения в християнството и исляма е посочен като възможен отговор “Дъновисти” (“Бялото братство”). Наистина учението на Петър Дънов е регистрирано като религиозна общност у нас, но по своя характер то е надрелигиозно и изповядването на друга вяра не пречи на това да споделяш ценностите му. От Националния статистически институт вчера отказаха да си признаят гафа с анкетните карти за преброяването, отбелязва още в. “Труд”.

 

Хората в Родопите така си се самоопределят, затова вкарахме графа “българо-мохамедани”, каза шефът на демографската статистика в НСИ Иван Балев. Според него по този начин страната ни не признавала помашко малцинство, а улеснява родопчаните при попълването на анкетите. При обработката на анкетите всички, които са попълнили графа “българо-мохамедани”, щели да бъдат добавени към тези, които са се определили като “българи”, каза Балев.

Според него под графата “африкански” етнос било обобщено понятие, в което се включвали всички националности от Черния континент. Същото важало и за т. нар. “африкански” език. На въпрос кой е измислил етническите групи “босненска” и “херцеговска”, Балев отговори: “Така им се нарича държавата.”

От вчера до 7 септември пробното преброяване е по интернет, след което до 14 септември започва традиционното пробно преброяване в областите Велико Търново, Стара Загора и Плевен. 60 лева глоба пък ще бъде наложена на гражданин, който откаже да се включи.


От автора на блога:

Ха сега ми кажете че ГЕРБ не е проект на Сорос и че това е "теория на конспирацията"?! 
Както и че конспирацията срещу България е измислица и тези процеси които се случват у нас, са  "естествени и случайни"...



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10038914
Постинги: 7893
Коментари: 3525
Гласове: 6343
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
22. РПЦ Царская Империя
23. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
24. Исторически ревизионизъм
25. Вечния Църковен Календар на Светите Отци