Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
24.08.2010 02:55 - Дейвид Харис: Евреите в САЩ подкрепят България /или - четете "между редовете"/
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1618 Коментари: 1 Гласове:
1



Дейвид Харис: Евреите в САЩ подкрепят България 23.08.2010 19:50 Премиерът Борисов се срещна с изпълнителния директор на Американския еврейски комитет Дейвид Харис, който участва в Летния университет на Европейския еврейски студентски съюз в София image Шефът на

Американския еврейски комитет Дейвид Харис (д)разговаря и с външния министър Николай Младенов
Министър-председателят Бойко Борисов се срещна днес с изпълнителния директор на Американския еврейски комитет Дейвид Харис, съобщи пресслужбата на Министерския съвет.

Харис е в София, за да участва в Летния университет на Европейския еврейски студентски съюз, който за първи път се организира в страна от Източна Европа

Премиерът е отбелязал, че България има ясни позиции по междудържавните отношения, сигурността и мира, не само в рамките на Европейския съюз, но и извън пределите на Общността.

Успяхме да се докажем като предвидими партньори, затова действията на това правителство се оценяват положително както от ЕС, така и от САЩ. Страната ни има отлични отношения с Израел, с еврейската общност и нейните организации, както у нас, така и по света.

Дейвид Харис е заявил, че еврейската общност в САЩ има възможност и ще подкрепя България изцяло и във всяко отношение за пълното възстановяване на положителния имидж на страната ни.

Било е обсъдено развитието на отношенията между България и Израел в науката, технологиите, земеделието и сигурността. още по темата Възраждане на еврейските общности image 1 | image1110

На срещата председателят на Организацията на евреите в България "Шалом" Максим Бенвенисти е изразил своята благодарност за помощта на правителството при реализирането на различните проекти на общността.

"Никога не сме имали по-тесен контакт с първите хора на изпълнителната власт, както в момента", е подчертал Бенвенисти.

На срещата са присъствали вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, министърът на външните работи Николай Младенов и директорът на Федерацията на ционистите в България Виктор Меламед.

Утре, 24 август, президентът Георги Първанов ще връчи на Дейвид Харис орден "Мадарски конник" - първа степен, който той е удостоен  за изключително големите му заслуги за развитието на двустранните отношения между България и САЩ.

От днес до 28 август 500 студенти с еврейски произход от цяла Европа обсъждат проблемите на света, в който живеят, както и проблемите на еврейския свят.

Младите лидери ще се запознаят и с историята, бита и традициите на България, както и със съвременната политическа и икономическа ситуация в страната.

Вицепремирът Цветанов, който е председател на Националния съвет за сътрудничество по етнически и демографски въпроси към Министерски съвет днес изнесе първата лекция от програмата на Летния университет.

Програмата включва и лекции на Дейвид Харис, проф. д-р Христо Матанов, проф. д-р Румяна Маринова, д-р Алек Оскар, равин Хершел Глук, много атрактивни занимания, конкурси и състезания свързани с опазване на планетата, опознаване и съхраняване на еврейските традиции, дух и история.

Харис е изпълнителен директор на Американския еврейски комитет от 1990 г. Той обикаля целия свят, приканва за борба с антисемитизма, следи за състоянието на еврейските общности и се застъпва за разбирателство между различните етноси и религии.

Той беше водеща фигура, ангажирана с емиграцията на над един милион евреи от Съветския съюз. Автор е на 7 книги, носител е на над 10 държавни отличия на Франция, Германия, Италия, Полша, Украйна.

През 2002 г. получи почетен знак на българския президент, а през 2001 г. - "Златна лаврова клонка" от българското външно министерство.

 

www.vesti.bg




Тагове:   България,


Гласувай:
1


Вълнообразно


1. анонимен - Евреите в САЩ.........
30.08.2010 12:20
Кои евреи се застъпват за България? Истинските или пребоядисаните ?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10036662
Постинги: 7892
Коментари: 3516
Гласове: 6340
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
22. РПЦ Царская Империя
23. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
24. Исторически ревизионизъм
25. Вечния Църковен Календар на Светите Отци