Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9988977
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6303
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
10.08.2010 02:57 - Отново в "демократичен, нерасистки и жертва на расизма" Израел - затвор за арабин, правил секс с еврейка...
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 922 Коментари: 0 Гласове:
2



Затвор за арабин, правил секс като евреин 09.08.2010 17:34 Палестинец бе осъден на 18 месеца затвор за това, че израелка правила секс с него, след като я заблудил, че е евреин и е свободен мъж, разказва Ами Тийбел в АП image Секс представление по време на първия секс фестивал в Тел Авив през 2008 г. Да лъжеш за секс. Случва се постоянно. И въпреки това семеен палестинец бе осъден на 18 месеца затвор за това, че израелка правила секс с него, след като я заблудил, че е евреин и е свободен мъж, който търси сериозна връзка.

Присъдата за "изнасилване чрез измама" предизвика обвинения в расизъм и въпроси дали съдът трябва да дълбае в този така наболял проблем.

Сабер Кашор, 30-годишен баща на две деца, казва, че през септември 2008 г. на улица в центъра на Ерусалим, където паркирал своя мотоциклет, тъжителката сама се приближила към него и той й се представил като "Дуду", общоприето прозвище за израелците и евреите.

В рамките на половин час, след като се запознали, те правили секс на стълбище на офис сграда в града.

Близо два месеца по-късно обаче, когато се разбрало, че всъщност не е евреин, той бил арестуван и обвинен от жената в изнасилване.

Миналата седмица арабинът бе осъден на затвор и глоба от 10 хил. шекела (2500 долара) за "изнасилване чрез измама" - престъпление, което може да бъде уникално за израелския правен кодекс. още по темата image Детективи следят израелки, отказали военна служба image 0 | image2581 Банда еврейски неонацисти нападали религиозни, чужденци и гейове в Израел image 1 | image4322 Ортодоксални евреи гейове си пуснаха сайт image 0 | image11345

Изнасилването чрез измама е записано в закона за защита на жените от сексуални хищници, но някои твърдят, че действията на Кашор не попадат в тази категория - той просто направил

онова, което толкова много мъже и жени правят за секс

Изглежда ми смело решение, коментира професор Зев Сегал, анализатор за израелския в. "Аарец". "Законът не бива да навлиза в деликатната област на взаимоотношенията между мъжете и жените."

След като вече е прекарал почти две години под домашен арест, миналата седмица Кашор подал жалба, за която неговият адвокат казва, че може да стигне до Върховния съд.

Обвинението пледира изнасилване с употреба на насилие, но ерусалимския окръжен съд прие, че актът е бил по взаимно съгласие, и жалбата беше сведена до "изнасилване чрез измама."

Ако тя не бе помислила обвиняемия за ерген, който се интересува от сериозна романтична връзка, тя нямаше да се съгласи, пише съдия Зев Сегал в присъдата на Кашор.

Според него съдът трябва да предпази обществото от "такива обиграни и сладкодумни престъпници, които отклоняват невинни жертви от правия път, като плащат за това непоносимата цена на светостта на телата и душите си."

Докато Кашор с охота разказа своята версия пред медиите, почти нищо не се знае за тъжителката, идентифицирана само като М.Т. Всички дела за изнасилване в Израел се гледат при закрити врати и съдебните документи се засекретяват.

Арабинът твърди, че жената е около 20 годишна, но това не може да бъде потвърдено.

Като се има предвид враждебността между евреи и араби в Израел, присъдата на Кашор предизвика

обвинения в расизъм по вестниците и предаванията

"В този случай е очевидно, че няма изнасилване, а измама, мирише ми на расизъм", заяви историкът и коментатор Том Сегев. "Това е един наистина грозен пример, за това как основните ценности в тази страна се израждат."

В интервю за Асошиейтед прес от дома си в Източен Ерусалим, който Израел окупира от Йордания през 1967 г., Кашор дори отрече да е казвал на жената, че е евреин. Еврейският прякор, който й казал, бил от детството му, а това е честа практика сред палестинците.

Кашор владее отлично иврит, без арабски акцент. "Казах, че името ми е Дуду, тя ме попита дали съм женен и аз отрекох".

Мъжът скрил подробностите от съпругата си и засега бракът му се е съхранил.

Законът съществува от десетилетия, но правни експерти са се позовавали на него само веднъж - през 2008 г., за да осъдят евреин, представител на министерството на строителството и жилищната политика, който предложил секс на финансово нестабилна жена, като и обещал в замяна да й осигури държавно жилище и по-високи обезщетения.

Дана Пугач, директор на правния център "Нога" за жертви на престъпления, смята, че понякога законът стига твърде далеч.

"Мисля, че жените все още се нуждаят от защита. Но също смятам, че наказателното право не бива да се намесва във всички случаи. Според мен невинните лъжи трябва да са разрешени до някъде.

Лъжата, за съжаление, е естествена част от човешките взаимоотношения

и не за всяка лъжа човек може да бъде подведен под отговорност. Логика трябва да се прилага при всеки случай."

Няма друга страна като Израел, която да има такъв закон. В Испания изнасилване чрез измама се води престъпление, само ако засегнатото лице е под 16 години.

Законопроект на законодателната власт в щата Масачузетс ще бъде насочен срещу онези, които използват измама - и не само физическа сила - за да правят секс. Но той е насочен към социопатите, не към хората, които лъжат и се хвалят, че са доктори или спортни звезди, отбелязва Петер Кутуджан, вносителят на законопроекта.

  www.vesti.bg



Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене