Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9989610
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6304
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
30.07.2010 17:58 - Към БХК - толерантен ли е Саркози към българските роми?
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 3383 Коментари: 7 Гласове:
1

Последна промяна: 30.07.2010 18:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Напливът на роми от Румъния и България е довел до рязък скок на престъпността във Франция, заяви в Париж министърът по европейските въпроси Пиер Лелюш.

"Малцина от тези хора идват тук,за да се интегрират. Огромен брой малолетни сред тях се въвличат в наркомрежи",каза той в интервю за Френското радио. "Не можем да хвърляме вината за всичко върху една малка общност, но сме изправени пред реален проблем и е дошло време да се справим с него", добави министърът.

Изявленията на Лелюш предизвикаха остри критики от социалистическата опозиция и от правозащитници, които ги нарекоха скандални. Но проблемът явно е поставен на най-високо ниво, защото президентът Никола Саркози свиква днес в Елисейския дворец спешно съвещание, на което да се обсъдят нови стратегии за справяне с растящата общност от цигани, роми и местни катунари. Още миналата седмица, насрочвайки съвещанието, Саркози намекна, че на дневен ред е "експулсирането на всички нелегални лагеруващи елементи".

За повод бяха използвани събитията в малкото селце Сен Енян край Гренобъл преди 10 дни. Тогава разярени младежи скитници и роми нападнаха полицейски участък и извършиха уличен погром, след като полицията застреля 22-годишен техен приятел, уличен в кражба от казино. (24часа)




Франция ще наказва нападение на полицай с отнемане на гражданство 30.07.2010 17:37 Мярката ще се прилага срещу родените в чужбина престъпници, които използват насилие срещу полицията или държавни служители image

Френският президент Никола Саркози предупреди, че Франция ще отнема френското гражданство на родените в чужбина престъпници, които използват насилие срещу полицията или държавни служители.

Надпреварвайки се с проучванията на общественото мнение, след като правителството му беше въвлечено в грандиозен финансов скандал, Саркози обяви пакет от драконови мерки за сигурност.

На върха в списъка е обещанието за затягане на правилата за придобиване на гражданство за престъпниците, които не са родом от Франция.

"Националността трябва да може да се отнема на всяко лице от чуждестранен произход, което целенасочено е застрашило живота на служител на полицията, военен от жандармерията или всеки друг представител на органите на властта", заяви френският държавен глава в Гренобъл, където неотдавна имаше прояви на насилие срещу полицаи.

Държавният глава също така желае придобиването на френско гражданство от непълнолетно лице, което е закононарушител при навършване на пълнолетие, вече да не става автоматично.

още по темата image Цветанов: Прибираме ромите от Франция image 381 | image8041 Франция връща роми в България и Румъния image 304 | image7358

"Френското гражданство трябва да се заслужи. Трябва човек да е достоен за него. Когато стреляш по представител на силите на реда, вече не си достоен да си французин", смята Саркози.

Това се случва само дни, след като президентът вече заплаши да експулсира обратно в Източна Европа ромите чужденци, които извършват престъпления.

В сряда министърът на вътрешните работи на Франция Брис Ортефьо заяви, че половината от нелегалните ромски катуни в страната ще бъдат премахнати в рамките на три месеца, а българските и румънските роми ще бъдат изпратени обратно у дома, ако нарушат закона.

Ортефьо каза още, че ромите, които извършват престъпления ще бъдат подложени на незабавно депортиране в родните им страни. Изказването му дойде след среща с министрите, свикана от президента Никола Саркози, заради сблъсъците между роми и полицията.

От 16 до 18 юли в квартал Вилньов на Гренобъл имаше три нощи на насилие след смъртта на престъпник при престрелка с полицията. По време на тези прояви на насилие по полицията бе стреляно с бойни куршуми. Полицията в Гренобъл получи смъртни заплахи след тези размирици.

www.vesti.bg



Тагове:   Саркози,


Гласувай:
1


Вълнообразно


1. urukhai - Bravo
30.07.2010 18:18
Браво на французите които, от рано се събират и решават проблемите на старната си в името на Френското благо, без много да ги е грижа за разни правозащиници.Това е демокрация.
цитирай
2. samvoin - Браво на французите които, от рано ...
30.07.2010 18:35
urukhai написа:
Браво на французите които, от рано се събират и решават проблемите на старната си в името на Френското благо, без много да ги е грижа за разни правозащиници.Това е демокрация.
Дали това е демокрация, не знам, ама знам че навремето наложиха само за споменаване от страна на Хайдер в програмата му че ще ограничи нелегалната емиграцията - санкции на Австрия и че тия редовно идват да ни "теглят ушите" колко "нетолерантни" сме били спрямо малцинствата си и колко малко емигранти и чужденци сме приемали у нас, както и навремето некас и спомним, какво е било в западните медии при "голямата екскурзия"?...
цитирай
3. samvoin - Виждаме отново двойните стандарти ...
30.07.2010 18:35
Виждаме отново двойните стандарти на ЕС и Брюксел, спрямо една и друга държава.
цитирай
4. raders - Виждаме отново двойните стандарти ...
30.07.2010 18:43
samvoin написа:
Виждаме отново двойните стандарти на ЕС и Брюксел, спрямо една и друга държава.


Кви двойни стандарти, бе приятелю? Тази напаст трае ли се изобщо! Лошото е, че пак ще се върнат в България; няма отърваване от тях
цитирай
5. urukhai - samvoin
30.07.2010 18:58
Те са извършили престъпление и e съвсем нормално да ги депортират пак у нас.
цитирай
6. анонимен - Нека сега БХК да заведат дело на С...
30.07.2010 21:13
Нека сега БХК да заведат дело на Саркози за дискриминация!...
цитирай
7. samvoin - Нека сега БХК да заведат дело на С...
31.07.2010 22:18
colobur написа:
Нека сега БХК да заведат дело на Саркози за дискриминация!...
Ами така де. Нека погледнем ако това е България и ако тя изсели някой от своя територия, бил той и емигрант или чужд навлек /знаем у нас от Запад какви чужденци идват тук/, какво би и се случило?
Ако речем да преразгледаме всички юридически актове, включително тия на даване на граждански права у нас и разгледаме например /особено до 1972 - а, когато у нас няма и приета Конституция, сиреч България е окупирана както и Германия!/ даването на граждански права на така наречените /туркоезични/ цигани от Мечка, идващи от Гърция и си ги върнем в Гърция? Гърция ще се съгласи ли и какви ще бъдем наречени ние отсветовната преса, едва ли ще ни ръкопляска в един глас с Брюксел?
Ами ако България реши да предприеме мерки, по - ограничаване на небългарската емиграция и особено икономическата и да протектира родното?
Аз ви припомних какъв беше наричан Хайдер /лека му пръст/, когато искаше подобни неща и какво се случи на Австрия...
Ето брюкселския двоен стандарт, делящ отново страните на "победители и победени" във ВСВ и ПСВ...
Нас веднага биха ни обвинили в "етническо прочистване и ксенофобия"...Я си спомнете 1989 - а какви ни изкарваше Запада по - време на "голямата екскурзия"?
А днес когато те искат да свалят бурките и да газят религиозните права и свободи, тях защо никой не ги нарича така, както и когато ограничават емиграцията?
Депортацията и експулсацията на евреи от страна на Адолф Хитлер, не беше ли наричана "холокост" или "геноцид"?
цитирай
Търсене