Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
26.07.2010 02:36 - Полицай от Червен бряг и килъри заедно на море
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1602 Коментари: 0 Гласове:
1



Вие сте тук: Начало » Вътре » Крими A+ | A- Полицай от Червен бряг и килъри заедно на море image Публикувана: Неделя, 25-ти Юли 2010, автор(и): Кръстана Тасева, Буряна Божинова; прочитания: 523; коментари: 0 image Виж галерия 1 2 3 »

Бащата на арестувания полицай Тодор Тошев - Стефан, обяснява, че синът му не е замесен в лихварство. Къщата на Дачи вчера бе празна. СНИМКИ: АВТОРИТЕ И МВР

Полицаят от Червен бряг Тодор Тошев бил топлата връзка с организатора на покушението срещу Юри Галев Васил Костов-Васко Кеца и с физическия убиец Георги Петков-Дачи. Тримата са били заедно на море, докато се е провеждала операция "Килърите".

Белезниците са прекратили курорта на Кеца и Дачи. Полицаят пък бил на морето, за да прибере жена си Калина с детето. Като се върнал в градчето, разбрал, че го издирват, и сам се предал в МВР в събота сутринта.

Междувременно при обиска от къщата му са иззети законно притежавано оръжие и боеприпаси. Тодор Тошев е с 10 г. стаж в системата, преди ареста служи като квартален в село Девенци. Уличен е в лихварство.

Баща му Стефан обаче защити сина си: "Порядъчен е. Няма гешефти около него. Навремето даде заем 1000 лева на един, но дължи на банки, теглил е два кредита за около 60 хил. лева".

Според бай Стефан полицаят и Васко Кеца били почти роднини. Баджанаци са - Калина, съпругата на Тодор, е сестра на приятелката на Кеца Снежка.

"Събираха се често на гощавка. Васко е приказлив и весел, душа на компанията. На масата по работа обаче не се е говорило. Знаехме само, че бизнесът му е в София, често пътуваше до столицата. Беше привързан към внука ми Мартин. Обича децата, как да повярваме, че е способен да посегне на човек", учудва се Стефан Тошев.

Колата на Васко Кеца си стоеше пред къщата на полицая. Кеца не е парадирал с пари и заможност, даже караше вехтичък фолксваген Пасат, обобщават в Червен бряг.

За Васко се знае, че като малък е бил осиновен от цигани. До последно живял в стара къща в ромската махала на Чомаковци. Сега е вдигнал нов дом в края на селото. На изхода за Плевен.

"Довършва я, скоро ще става баща, чака дъщеря, научихме, че Снежка ще го дари с момиченце през септември, такива били прогнозите на лекарите", доверяват местни.

Научили, че къщата на Кеца е разбивана за тараш при операцията в края на миналата седмица. "Какво са взели обаче, не знаем. Изглеждаше ни добряк", вдигат рамене хората. Не могат да повярват, че бъдещият баща и стреляният бивш гард на Бай Миле е замесен в страшните кръвопролития.

Дачи пък е почти съсед на полицая Тодор. Семейство Тошеви живее на централната улица "Търговска", къщата на Дачи е на около 300 метра - минава се през градинка и къса пресечка.

"Не го познаваме добре, официално май е безработен", оправдават се съседите пред сивите стени на безлюдната му къща. Добавят единствено, че 32-годишният мъж и жена му Диана не били кореняци от Червен бряг, дошли от другаде.

В Червен бряг изплува и друга тайна. Васко Кеца е бил много близък с Владимир Филев и Георги Георгиев. Двамата са търсени от полицията за показния разстрел на шуменския бизнесмен Румен Рачев. Болният от рак Рачев бе екзекутиран с 4 куршума на излизане от процедури в шуменската онкология на 3 юли 2009 г.

"На 100% е доказано, че килърите са 36-годишният Владимир Филев и 12 години по-младият Георги Трифонов. Подозира се, че първо е бил вербуван Филев, по-късно за мократа поръчка е привлечен Трифонов. Филев е натиснал спусъка на пистолет "Макаров" със заглушител срещу мишената. През това време Трифонов е чакал наблизо във фиат брава с плевенска регистрация.

Филев и Трифонов също били комшии. Възможно е да не са им платили скъпо. Биха приели и по-тънки суми - двамата били ергени, не работели и нямали криминални прояви. Преди да ги наеме, поръчителят е огледал под лупа биографиите им - без досиета е трудно да бъдат разкрити", обясниха плевенски криминалисти, които помагали на шуменските си колеги.

Разследването в Плевен допуска, че убийците може да са избягали в чужбина или са ликвидирани и заровени без гроб нейде. В Червен бряг дори анонимно се разнесло, че телата на двамата са били хвърлени в морето. В града говорят, че

Кеца, Филев и Георгиев били засичани заедно и доста често по кафенетата.

След покушението в Шумен Влади и Георги потъват без следа. Червен бряг живееше тихо, сега изведнъж градът ни стана люлка на килъри, говорят със страх хората.

Година след поръчковото убийство на Румен Рачев производството по делото му е спряно, съобщиха от шуменската окръжна прокуратура. Оттам се въздържат от всякакви други коментари.

Още тогава се появиха версиите, че килърите вероятно също не са сред живите. Портретите им обаче още ще висят в сайта на РДВР-Шумен, в рубриката "Издирва се".

Макар да има заподозрени, досъдебното производство се води срещу неизвестен извършител. Спряното разследване може да продължи, ако по него изникне нещо ново.

Рачев бе разстрелян по обед пред очите на десетки свидетели, докато се качваше в джипа си "Инфинити". С него бяха съпругата му Виржиния и леля му Стоянка. Той идвал в болницата няколко дни по едно и също време за превръзки след операция от рак на дебелото черво. Оръжието - 9-милиметров "Макаров", бе намерено съвсем случайно след няколко дни от пътни строители, които правели ремонт на 5 км от града.

За заподозрените се знае, че не са осъждани. Били хулигани, но далече от мокрите поръчки. И двамата били безработни, без семейства. Посветени в разследването споделиха, че килърите били заковани с ДНК материал.

Следи от убиеца имало по парче от тениската, съдрана от съпругата на Рачев, която се опитала да го задържи. Имало достоверни следи и на местопрестъплението, също добри свидетелски показания и снимки от видеокамери.

След убийството обаче двамата потънали вдън земя. Няма данни да са напуснали страната, роднините им в Плевенско нямали никакви вести.

http://www.24chasa.bg/


Тагове:   море,   бряг,


Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10049516
Постинги: 7921
Коментари: 3553
Гласове: 6351
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Български исторически календар
4. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
5. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
6. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
7. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
8. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
9. Забравеният д-р Янко Янев
10. Планът "Еврия"
11. Сайт с български бойни знамена
12. Исторически видеоблог
13. "Изгубената България" - исторически сайт
14. Владо Черноземски
15. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
16. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
17. Реалността днес и която идва...
18. Военное обозрение
19. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
20. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
21. РПЦ Царская Империя
22. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
23. Исторически ревизионизъм
24. Вечния Църковен Календар на Светите Отци