Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9988209
Постинги: 7845
Коментари: 3423
Гласове: 6303
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
03.07.2010 12:21 - Полицейска “врътка” тикна невинни хорица в ареста
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 704 Коментари: 0 Гласове:
1



От днешният брой:

 

Полицейска “врътка” тикна невинни хорица в ареста

 

Антоанета и Петър били окошарени за хулиганство заради имот

 

imageЕмилия КАРАБУЛЕВА

Спор за имот завърши в ареста след 15-месечен психически и физически тормоз над невинни и болни хора. Антоанета Иванова и Петър Вълчев излежаха 15 денонощия в поделенията на МВР, осъдени по чл. 1 от Указа за борба с дребното хулиганство (УБДХ). Те са категорични, че отношението към тях е тенденциозно, уликите и доказателствата по случая са скалъпени, заради близки отношения на техните съсобственици с полицаи. По този повод потърсиха съдействие от медиите.

Семейството на Петър Вълчев притежавало фамилна къща на ул. "Козлодуй" №18, в един момент се наложило сестра му да продаде дела си, а като нови собственици се нанесли Величка Христова и синът й Ивайло. "Така с Величка станахме съсобственици, аз живея с Антоанета Иванова от 10 години на съпружески начала. До един момент, преди да подпишем документите, отношенията в къщата бяха нормални", разказва Петър Вълчев. Той обясни, че на новите съсобственици бил даден таван от 48 кв. м, където те решили да построят мезонет.

Три месеца през зимния сезон сградата над нас беше разрушена, течеше отвсякъде, но ние нищо не казахме, чакахме хората да строят, разказва Антоанета. След нанасянето на съсобствениците през март м. г. започнал почти ежедневен психически и физически тормоз. Първо семейството на Величка Христова решило да направи изменения в двора на къщата, без да вземе съгласие от Петър Вълчев. На последния било предложено да стане градинар, в същото време дърветата били окастрени, от двора било изнесено всичко, което може да се носи. "Никой за нищо не ни питаше, чувахме само ругатни и закани от рода на: ще им правим врътки, ще ги мачкаме. Другите са толкова цинични, че е неуместно да ги споменавам", възмущава се Антоанета.

Така се стигнало до кулминационната точка на битовата драма, когато на 8 юни т. г. Величка Христова предизвикала Петър Вълчев и започнала да му удря шамари с предтекст, че й притеснява децата. Възрастният мъж й хванал ръцете, извикал: Ти луда ли си? Това обаче още повече отприщило страстите, Христова започнала да дере Вълчев, удряла го в слабините. След това действащите лица от побоя си извадили медицински удостоверения за нанесени телесни повреди.

На 11 юни (петък) в 16 часа Антоанета Иванова и Петър Вълчев били извикани в Първо РПУ по телефона. От полицията им обяснили, че ги викат за изясняване на инцидента в дома им. По кой инцидент, при нас всеки ден има инциденти, учудено попитала Антоанета.

След като никой не им обяснил правата, Иванова и Вълчев били накарани да напишат обяснения за битовия скандал от 8 юни. Задържали ги в ареста, защото срещу тях била подадена жалба, заведено било дело по бързото производство. На 12 юни (събота) Районният съд, 13-и наказателен състав с председател съдия Красимир Димитров, осъжда Антоанета Иванова и Петър Вълчев за дребно хулиганство, наложено им било административно наказание "задържане в поделенията на МВР" за 15 денонощия.

"Условията в ареста бяха под всякаква критика, не знаем дали там изобщо някой почиства. Вечерта, до 22 часа не можеха да ми намерят място, където да пренощувам. Но иначе отношението към нас беше много добро", разказва Антоанета.

Въпреки твърденията на защитника на двамата арестувани, че са допуснати процесуални нарушения, че като свидетели по случая са разпитвани лица в близки отношения с ответната страна, че става въпрос за междусъседски отношения, хората вече са изтърпели наказанието си. "Актът за констатиране на дребно хулиганство е издаден в нарушение на закона и е докладван в нарушение на съда", е записано в документите по случая.

"Още с излизането от ареста, на 27 юни през целия ден ни следеше автомобил "Рено Канго", вътре имаше трима души, единият е полицай, всички го познаваме. Защо беше нужно това?", изпаднал в недоумение пита Петър Вълчев. Засегнатите хора обясниха, че за всяко насилие срещу тях могат да се намерят доказателства. Притеснява ги обаче фактът, че срещу себе си имат противници - техните съсобственици, които са покровителствани от видни полицаи в града.

"Няма да оставим нещата така, трябва да има справедливост. Досега сме живели честно и почтено, помагали сме на толкова хора. Кой ти е мислил, че на стари години ще ни се стовари такава беля?", казват засегнатите. Те подозират, че тормозът им се оказва с единствената цел да бъдат принудени да напуснат дома си.

 

Материалът е от днешният брой на BG Север


Тагове:   невинни,   “врътка”,


Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене