Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
03.07.2010 11:22 - Пияна сестра обърка лекарствата на бебета
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1270 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 29.10.2010 05:40


Ромски семейства на бунт, децата им посинели и получили гърчове Пияна сестра обърка лекарствата на бебета Нека умрат, казала медицинската служителка от болницата в Ихтиман АЛЕКСАНДЪР ПЕТРОВ След инцидента майките се радваха, че бебетата им не са сериозно пострадали. НАДЕЖДА БОЖИНОВА 03.07.2010 Ромски семейства от Ихтиман се вдигнаха на бунт заради пияна медицинска сестра, която объркала лекарствата на децата им. Циганите обсадили болницата, след като бебетата им започнали да посиняват и да получават гърчове след даден от медицинската сестра антибиотик.
image   image Шефът на ихтиманската болница Петьо Герганов отстрани пияната сестра. В отделението се лекували седем бебета с бронхит и висока температура. Въпреки че състоянието им се влошило, никой от медицинския персонал не им обърнал внимание. Тогава тумби разярени близки и роднини обсадили болницата с искане сестрата Цветанка Дерменджийска да бъде проверена за алкохол. По техни думи тя се държала безотговорно и дори след като била помолена да обърне внимание на децата, отказала с коментара "Нека да умират". Заради екшъна в болницата на място пристигнали полицаи, които с дрегер установили, че медицинската сестра наистина е употребила алкохол. Апаратът отчел 1,59 промила алкохол. След проверката пияната медицинска сестра е била временно отстранена и полицаите я съпроводили до дома й, за да не бъде нападната от афектираните семейства. Сред пострадалите деца е и 6- месечната Гергана Сашкова, на която за втори път се случва да попада в отделението и да не бъде преглеждана с необходимото внимание, разказаха родителите й. Шефът на болницата   Петьо Герганов обясни, че е възможно Цветанка да е дошла леко пийнала на работа, но не знае за други такива случаи. Той допълни, че състоянието на децата не се дължи на грешка в лечението. Антибиотикът - „Цеф Триаксон", който сестрата приготвила, преди да се влоши състоянието на бебетата, бил правилният, но вероятно е даден по-бързо. Това е като бързото пиене на ракияколкото по-бързо се пие, толкова по-нестабилно се чувстваме, обясни още шефът на болницата. Заради случая в Ихтиман били командировани лекари от София, които да помогнат, ако децата се влошат. Преди  да се реши съдбата на сестрата, със сигурност ще се изчакат и резултатите от комисията на болницата, които ще са ясни във вторник. Цветанка не беше открита за коментар. Цяло чудо е, че няма жертви и състоянието на децата се е  стабилизирало за около два часа. Докато се изясни случаят, на нейно място са застъпили нови сестри, които да се грижат за пациентите.Колегите на пияната медицинска сестра разказаха, че я познават като доста отговорен човек, който има зад гърба си 30 години трудов стаж. В началото започнала работа в Бърза помощ и отскоро е старша сестра в детското отделение.
http://www.monitor.bg/


Тагове:   сестра,   обърка,


Гласувай:
1


Вълнообразно


1. internationalist - Божеееее,
03.07.2010 11:45
какъв ужас! Ще взема да умре някое циганско бебе, а са толкова малко в България.Мисля, че случая направо трябва да бъде отнесен в Брюксел и Хага!
Абе,вие не разбрахте ли че Циганите са бъдещето на България?!
Българите да се махат по чужбините,старите да измират и това е!
Ама-ха!
цитирай
2. samvoin - какъв ужас! Ще взема да умре някое ...
03.07.2010 12:20
internationalist написа:
какъв ужас! Ще взема да умре някое циганско бебе, а са толкова малко в България.Мисля, че случая направо трябва да бъде отнесен в Брюксел и Хага!
Абе,вие не разбрахте ли че Циганите са бъдещето на България?!
Българите да се махат по чужбините,старите да измират и това е!
Ама-ха!
Аз мисля че в случая не е подходяща темата да обсъждаме демографските тенденции у нас по - етноси, региони, религии и пр., а онова сериозно нещо на което трябва да акцентираме и да обърнем внимание /което разбира се индиректно е свързано и с демографските тенденции и високата смъртност сред нашето население/ е еднакво безобразното отношение към всички български граждани, като изключим политиците, чужденците и "честните" крупни бизнесмени - "новобогаташи" които просто не търсят спасение в масовите болници и клиники, а на други места.
Защо не се разровите само в моя блог /а колко неоповестени случаи има?!/ и да видите само последния месец отколко новини за лекарски безобразия бъка при това причинили човешки смърти и на много етнически българи смърти /ако въобще трябва да делим в този случай и по-тозиначин - българските граждани, като "достойни" пишманнационалисти/и колко от тях са наказани от"правосъдието"до тук?
Ами май колкото и случаи на полицейско насилие или съдебни "грешки" - 0!
В случая аз мисля че само можем да поздравим така наречените цигани че са надали вой, извикали са медиите и вероятно са спасили евентуално живота и на някое българче, което може да се е пръкнало там и можеше също като тях да стане жертва на пияната медицинска сестра. Защото ние - българите надали и това щяхме да направим, понеже сме свикнали да умираме мълчешким за разлика от всички други!
Нека разгледаме и този ъгъл на нещата малко?... Нека такива случаи са ни поука, как трябва да си отстояваме правата.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10048768
Постинги: 7921
Коментари: 3553
Гласове: 6350
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Български исторически календар
4. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
5. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
6. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
7. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
8. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
9. Забравеният д-р Янко Янев
10. Планът "Еврия"
11. Сайт с български бойни знамена
12. Исторически видеоблог
13. "Изгубената България" - исторически сайт
14. Владо Черноземски
15. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
16. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
17. Реалността днес и която идва...
18. Военное обозрение
19. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
20. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
21. РПЦ Царская Империя
22. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
23. Исторически ревизионизъм
24. Вечния Църковен Календар на Светите Отци